A nap erotikus receptje - Proseccós citromsörbet
Proseccós citromsörbetHozzávalók négy személy számára:
- 3-4 citrom
- 150 g cukor
- 300 ml Prosecco (olasz habzóbor)
- 2 tojásfehérje
- 250 g eper (akár fagyasztott)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evõkanál eperlekvár
- néhány citromszelet
Elkészítés:
Facsarjuk ki a citromokat úgy, hogy körülbelül 200 ml citromlevet kapjunk, majd keverjük össze a cukorral, fõzzük addig, míg szirupszerû állaga nem lesz, hagyjuk kihûlni, majd öntsük hozzá a Proseccót. Közben verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá, és adjuk hozzá a cukros, habzóboros, citromos masszához, keverjük össze, és tegyük be körülbelül négy órára a fagyasztóba, harmincpercenként pedig keverjük fel.
Közben vegyük az epret, a vaníliás cukrot és a lekvárt, majd mixeljük össze. Ezt követõen vegyük ki a sörbetet a fagyasztóból, osszuk el négy pohárba, öntsük rá az epres öntetet, és díszítsük eperrel és citrommal.
Tipp: az idõjárásnak megfelelõen az eper helyett választhatunk más gyümölcsöt, például barackot, körtét is.
A desszert elkészítése mindössze húsz perc, plusz pár óra fagyási idõ. A sörbet körülbelül 270 kcal-t tart tartalmaz.
[origo]