A közeledõ orgazmusnap célja a világbéke (18+)

Kaliforniai békeaktivisták világot átölelõ orgazmussal kívánnak harcba szállni a világbékéért. A jó szándékú szervezõdés lényege, hogy azok a nõk és férfiak, akik hisznek a békében, a közjóban, az energiákban, és tenni akarnak egy jobb világért, orgazmusuk alatt és utána erõsen a békére koncentrálnak - méghozzá ez év december 22-én, a téli napforduló idején. Az idõeltolódás miatt nem határozták meg a pontos órát, de a felhívásban arra kérnek minden résztvevõt, hogy huszonnégy órán belül vegyék ki részüket az édes harcból.

forrás: [origo]

Az orgazmus során keletkezõ energia összefonódik a nemes szándékkal, és a béke érdekében komoly erõk mozgósítására kerülhet így sor. A szervezet alapítói szerint egy ilyen széleskörû társadalmi összefogással nagyobb hatás érhetõ el, mint meditációval vagy imával. A lényeg tehát nem más, minthogy minél több pozitív impulzust juttassunk a Föld energiamezejébe, amivel csökkenthetjük a világszerte uralkodó agressziót, bûnelkövetést és megszüntethetjük a jelenleg is dúló háborúkat.

A Global Orgasm Project alapítói, Donna Sheehan és Paul Reffel már korábban is felhívták a magukra a világ figyelmét. A hetvenhat éves mûvésznõ például az iraki háborúk kezdetén úgy tiltakozott a harcok ellen, hogy megannyi nõvel együtt meztelenre vetkõzött, majd pucér testüket felhasználva a "béke" (peace) betûit formálták meg.

Az orgazmusnap elindítói úy vélik, az idõk során az emberiség már mindent megpróbált az emberek által vívott háborúk megszüntetésének érdekében, próbálkoztunk vallással, tudománnyal, mûvészetekkel, orvoslással, de eleddig semmi nem vezetett eredményre. Itt az ideje tehát végre valami olyannal próbálkozni, ami egyetemes érvényû, és hatásos fegyver lehet az agresszió és a háborúk ellen, ez pedig nem más, mint a bilológia ajándéka, az orgazmus.

A Föld energiamezejének megváltozását igyekeznek tudományos eszközökkel is nyomon követni a Princeton Egyetem munkatársainak segítségével, s ettõl olyan hatást várnak, mint amilyen Diana hercegnõ temetésekor vagy az olimpiai játékok idején volt tapasztalható. Ehhez azonban arra van szükség, hogy minél többen, lehetõleg a Föld teljes lakossága részt vegyen a közös orgazmusban.


[origo]