A fogamzásgátlás világnapja

A fiatalok egyre korábban - átlagosan tizennégy évesen - kezdenek el szexuális életet élni, a hiányos felvilágosítás eredményeképp mintegy kilencven százalékuk nem védekezik, a tizennyolc éves lányok hat százaléka esik át abortuszon, és a nemi betegséggel újonnan fertõzöttek nagy százaléka is a fiatalok körébõl kerül ki. Az elmúlt évek elkeserítõ hazai számadatain azonban a Szülészeti és Nõgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság (SzNPTT) és az A-HA! kiemelkedõ munkássága jelentõs mértékben javított.

A fogamzásgátlás lehetséges módjai


forrás: [origo]


Tudj meg minél többet az óvszerrõl, a fogamzásgátló tablettáról, a spirálról, a naptár módszerrõl, a hõmérõzésrõl és a megszakításos közösülésrõl!

 

Viszonyom az óvszerrel


forrás: [origo]


Minden bizonnyal egyetlen visszatérõ szereplõje van szexuális együttléteinkek, ami, ha nem is állandó, de sokszor felbukkan. Hiába telnek-múlnak az évek, az óvszer rendre elõkerül, érdemes hát intimebb viszonyt kialakítanod vele, hogy ne csupán szükségszerû rossznak tekintsd.

Nejlonzokni


forrás: [origo]


Kényelmetlen, zavaró, kiábrándító, érzéketlenné tesz - mondjuk gyakran az óvszer kapcsán, de sajnos eleddig jobb és barátságosabb megoldás nem született arra, hogy ugyanolyan egészségesen jöjjünk ki egy (alkalmi) szexuális együttlétbõl, mint ahogy belementünk.

Casanova óvszerei


forrás: [origo]


Már a híres szívtipró is tudta, hogy nem árt védekezni. Hogy a szexuális úton terjedõ betegségek vagy a nemkívánatos gyermekáldás elkerülése érdekében tette, kérdéses. A lényeg, hogy jó példával állt elõ.

 

Tabletta 72 órán belül 


forrás: [origo]


Néha a vágy olyan erõs, hogy elveszi az ember józan eszét, elnyom minden gondolatot, így nem meglepõ, hogy a védekezés sem úgy sikerül, ahogy kellene. Ez mindenkivel elõfordul!

 

Vaginagyûrû


forrás: [origo]


Új védekezési technika hódít a nõk körében. A fogamzásgátló tabletta komoly riválisa a vaginagyûrû, mivel a napi nyûg helyett havonta csak egyszer kell idõt szakítani a gyûrûcserére, és a védekezés a következõ harminc napra kipipálva.

 

Egyiptomi védekezés


forrás: [origo]


A védekezés az emberiséggel egykorú. A különbözõ korok és kultúrák embere mindent megtett azért, hogy a nemkívánatos gyermekáldást elkerülje, és ez alól az egyiptomiak sem jelentettek kivételt. Néhány recept meglehetõsen mókásnak tûnik, hatásuk mégis vitathatatlan.

Mindenrõl a tabletta tehet?


forrás: [origo]


Köztudott, hogy a nõi libidót számtalan apró tényezõ befolyásolja, s arról is hallottunk már, hogy a fogamzásgátló tabletta szedése is okozhat ilyen jellegû zavarokat. Kevéssé ismert azonban, hogy milyen hatásoknak köszönhetõ mindez, s hogyan kerülhetõk el a kellemetlen tünetek.

Vezeték nélkül


forrás: [origo]


Manapság sok pár határoz úgy, hogy végleg lezárja a gyermekvállalás kérdését, és az önfeledt szex érdekében a vazektómia, vagyis a férfi sterilizálása mellett dönt.

 

Tabletta a férfinak


forrás: [origo]


A férfi fogamzásgátló tablettáról mindenki hallott már, annak szervezetre gyakorolt hatásáról azonban kevesen. Egy brit újsáígíró saját bõrén tapasztalta milyen érzés az, ha a hormonok veszik át az irányítást.

 

A fúk kerülik az óvszert


forrás: [origo]


Egy olvasónk megkérdezte, kutatók pedig úgy tûnik végre utánajárnak, a fiatal fiúk miért nem használnak óvszert, miért vetnek be minden ócska trükköt, csak hogy ne kelljen élniük a védekezés e legegyszerûbb formájával.

 

Óvszer lustáknak


forrás: [origo]


Akik azért nem szeretnek óvszert használni, mert körülményes, örülhetnek, ezen a problémán is túl vagyunk.

 

 

Iskolás szex


forrás: [origo]


A hazai szakemberek és a szülõk nagy része egyetért abban, hogy a szexuális kultúra oktatása elengedhetetlen része kell legyen az egészséges életre való nevelésnek.


 

Folyékony óvszer


forrás: [origo]


Amerikai kutatók egy speciális szer elõállításán dolgoznak, ami többek között biztonságos védelmet jelenthet a nõnek a HIV vírussal szemben, de bevezetésére még jó pár évet várni kell.

 

Fogamzásgátlás férfiaknak


forrás: [origo]


Melyik a jó óvszer? Mi történik, ha kilyukad az óvszer? Létezik-e férfiak számára fogamzásgátló hormonális injekció? Létezik-e férfiak számára fogamzásgátló tabletta?


[origo]