Óvszer a hûtõbõl (18+)

Akármennyire is tombol a nyár, ajánlatos épp csak annyira elveszíteni a fejünket, hogy az  semmiképp ne menjen a védekezés rovására. Óvszergyártók nem gyõzik felhívni a használók figyelmét, hogy a gumi csak akkor nyújt maximális védelmet, ha azt megfelelõen tároljuk. Óriási hõségben pedig eszünkbe se jusson, hogy a 0,06 millis latex csodát a tûzõ napon, vagy más meleg helyen õrizzük.

Nyáron semmiképp ne tegyük azt a kocsi kesztyûtartójába, ugyanis a hõmérséklet itt akár a hetven fokot is elérheti, az óvszer pedig túlzott hõ hatására elveszíti ellenálló képességét, és könnyebben szakad. A gyártók szerint hatvanöt foknál magasabb hõmérsékletnek semmiképp se tegyük ki az óvszert. Aki pedig teljesen biztosra akar menni, az egyenesen a hûtõbe teszi. De vigyázat! Nem a fagyasztóba! A dermesztõ mínuszok szintén kedvezõtlen következményekkel járhatnak.

Nem árt odafigyelni az óvszerautomatákra sem. Soha ne vásároljunk olyan automatából, amelyik a szabadban, - például pályaudvarokon, nyilvános mosdóknál - van elhelyezve. A biztonsági okokból, általában fémbõl készített óvszerautomaták hamar felmelegszenek, ami nem tesz jót a benne tárolt gumiáru állagának. Csakis klimatizált helyiségekben tárolt gépekre bízzuk magunkat!

 


[origo]