Ítélet Ronaldo exnejének szexvideója ügyében (18+)

A Google Inc. tulajdonában levõ YouTube letiltásáról hozott ítéletet a napokban egy brazil bíróság az oldalra feltöltött szexvideó miatt. A felvételen Daniela Cicarelli, a híres focista, Ronaldo exneje látható, amint aktuális partnerével, Tato Malzonival a tengerben szexel. A videón mellesleg az ölelkezõ páron és sokat sejtetõ ritmikus mozgáson kívül semmi sem látható. Mindezek ellenére a SaoPauló-i bíróság ítéletének alapján a YouTube oldala egészen addig tiltva marad, míg le nem szedik a szexvideót.

Az elmúlt napokban ez a felvétel állt az érdeklõdés középpontjában, és megbecsülni sem lehet a letöltések utáni sokszorosítások számát. A pár hivatalosan is felszólította a YouTube tulajdonosait, hogy vegyék le a videót az oldalról, s minden egyes nap után száztizenhat ezer dollár kártérítést követelnek, érdemleges eredmény azonban még nem születetett az ügyben.

Jogi szakértõk szerint a brazil bíróság ítéletének érvényre juttatása azért ütközhet nehézségekbe, mert a YouTube a Google Inc. tulajdonában van, és székhelye az USA-ban található. Az elmúlt években egy brazil bíróság egyszer már elmarasztalta a Google-t az Orkut oldalán található gyermekpornót és rasszista tartalmak miatt. Akkor a Google eltávolította a kifogásolt részeket.


[origo]