Vidám travik és feszülõ mellek a Pornó Oszkár díjátadóján (18+)

"Az összes didit bekapnám." - foglalta össze az est lényegét Fekete Pákó, és tényleg, mellben nem volt hiány, a színpadra lépve minden díjazott valami furcsa kényszert érzett, hogy azonnal felfedje kebleit. Ezt kicsit sajnálhattuk is volna, hiszen meztelenül láthatjuk eleget a pornós lányokat, legalább most lehettek volna garbóban, de inkább csak azt sajnáltuk, hogy a köztes show-mûsorokból pont semmit nem láttunk, lévén a színpad alacsony, a fotóskoszorú magas, kivetítõ pedig sehol. Így lemaradtunk a sztriptízekrõl, a leszbi-showkról és a vibrátoros mûsorszámról is, a zenei felelõst viszont sokszor dicsértük, Marylin Mansont és a színpadi masztit sosem jutott volna eszünkbe párosítani. 

Fekete Pákó  kérdésünkre azt is elmondta, szereti a pornót, rendszeresen néz és vásárol is filmeket, kis segítséggel arra is rájött, kedvence Cony Ferrara, és végül talán sikerült rábeszélnünk, bátran vállalja el Kovi ajánlatát, aki nem volt ott, és vágjon bele a pornózásba. Kicsit még aggodalmaskodott, mit szólnának a rajongói, akik megveszik a lemezeit, mindenesetre mély gondolkozásban hagytuk a pult mellett.

A legtöbb díjat a Tom Média lányai zsebelhették be, a legboldogabb Janet Joy volt, akinek örömmel elhittük, hogy õszintén és kedvesen örül. És tényleg. Az év amatõr pornószínésznõjének, Erica Venusnak lelkesedésben a második helyet osztottuk ki, a többiek higgadtan és rutinosan vették tudomásul az elismerést.

Az "õ lesz az új Michelle Wild" megjegyzésünket valószínûleg visszautasította volna Janet Joy, de a szakmaközeli zsûri mellett a mi felfedezettünk is egyértelmûen õ volt az este folyamán. Gyönyörû és kedves. Saját bevallása szerint már 16 évesen tudta, hogy pornózni akar, 18 évesen azonnal be is vetette magát,  producert választott, és napra pontosan kilenc hónap múlva már meg is kaparintotta az egyik hazai Oszkárt. Példaképe nincs, saját maga az, szeretne nemzetközi díjakat is nyerni, de ez mind nem lényeges, csak azt tartja fontosnak, hogy elemében van, körülbelül ötven filmmel a háta mögött úgy érzi, ez az élete.


Monique Couvet-re ráfért a díj

A legjobb színész Mike Foster lett, a legjobb pornószínésznõ Cony Ferrara, a legjobb leszbikus színésznõ Christina Ventura, aki a színpadon lényegesen magabiztosabban mozgott, mint cipõiben, viszont showmûsora impozánsra sikeredett. A legjobb jelenetért Stefania Brunit díjazták, aki a "kemény, kitartó, szorgos munkának" tudta be az elismerést.

Fontos felfedezést is tettünk, amit a jövõ bizonyára igazol majd, nevezetesen, hogy ismét visszatérhet a szõr divatja, a babapunci helyett az ápolt háromszögeké a pálya. Bár most még a közönség soraiból méltatlankodó dünnyögés jelezte a meg nem értettséget Christina Ventura egyértelmû és legkevésbé sem szemérmes szõrének láttán, pedig nem õ volt az egyetlen, aki kacérkodott a természetes vonallal.

forrás: [origo]

Mike Foster egyébként már inkább producerként és rendezõként aktív, de még mindig jelennek meg korábban forgatott filmek a fõszereplésével. Szerencsénkre utólag készségesen értelmezte számunkra a tolerancia és életmû díjakat, amit a mûsorvezetõk (Amanada Elstak, Kiszel Tünde) elmulasztottak megtenni, pedig fontos. A tolerancia díj gyakorlatilag független a pornóipartól, mégis ez a közeg tartja leginkább fontosnak, hogy jutalmazza azokat az embereket, akik tesznek a szexuális kisebbségek társadalmi elfogadásáért. A jelöltek között volt Terry Black is, de a díjat Adam Webbnek, a rózsaszín tülljeirõl ismert travinak ítélte a zsûri.

Az életmû díjat Monique Couvet kapta, ez azon, már nem aktív pornósoknak jár, akik példaképek lehetnek, és jó hírét viszik a magyar pornónak szerte a világon. Mike Foster szerint Amerikában egyenesen megõrültek Monique-ért, és ahogy fogalmazott: "ráfért" ez a figyelmesség. Valóban, aki eddig nem értesült róla a médiából, itt elsõ pillantásra láthatta, valami nem stimmel vele, a díj átvételénél õ sem rejtette véka alá, három idegösszeroppanáson van túl, ezért különösen hálás ennek a nagy családnak, akik mellette álltak és segítették talpra állni.

Desiré Dubonet volt az egyetlen, aki két díjat is hazavihetett, a legjobb rendezõnek járót a Paprika Westernért, valamint az Éjszaka hangja díjat. A Kansas Citybõl Budapestig ívelõ karrier úgy tûnik lassan eléri csúcspontját, övé a Bohemian Alibi Club, transzvesztita elõadómûvész, emellett saját kiadója is van, és a  Budapest Tv állandó mûsorvezetõje.

Vértessy Zsófia tudósítása

A díjazottak

Legjobb Pornószínész - Mike Foster

Legjobb Pornószínésznõ - Cony Ferrara

Legjobb Rendezõ - Desiré Dubounet

Legjobb Amatõr Pornófilm - Girls and Fingers

Legjobb Leszbikus Színésznõ - Christina Ventura

Legjobb Pornófilm - A Kolostor Sötét Titka

Legjobb Amatõr Pornószínésznõ - Erica Venus

Legjobb Szexjelenet - Stefania Bruni

Legjobb Éjszakai Mûsorvezetõ - Mici

Éjszaka Hangja - Desiré Dubounet

Tolerancia Díjazottja - Adam Webb

Életmûdíjas - Monique Couvet 

Felfedezett - Janet Joy


[origo]