Tinik körében hódít a webszex

A BBC hasábjain olvasható, hogy egyre több tini adja a fejét az internetes szexre, vagyis virtuálisan - webkamerán keresztül - elégíti ki a cyberklienseket. A kiskorúak legtöbbször valamilyen partioldalon, játékoldalon regisztrálnak, adatokat, képeket és persze elérhetõséget töltenek fel magukról, megkörnyékezésük tehát nem túl bonyolult feladat.

forrás: [origo]

A szexoldalak mûködtetõi könnyû pénzkereseti lehetõségeket ajánlanak a fiataloknak, és pusztán idõ és rábeszélés kérdése, hogy mikor kezdenek el a webkamera elõtt vetkõzni. A webszex jól mûködõ iparág, a fiatalok meg is kapján a részesedésüket (ami külföldön napi szinten körülbelül 10-15 fontra rúg). Ehhez nem kell egyebet tenniük, mint bezárkózni pár órára a (gyerek)szobába, bekapcsolni a webkamerát, csatlakozni a szexoldalra, chatelni a látogatókkal, a fizetõképes vendégekkel pedig online szexelni.

Ez utóbbi annyit jelent, hogy vetkõznek, masztiznak, segédeszközzel kényeztetik magukat a kamera elõtt, miközben folyamatosan chatelnek a klienssel. Tényleges érintkezés nem történik, mondhatni vizuális kizsákmányolásról van szó. A fiatal persze mit sem észlel kihasználtságából, hiszen heti vagy havi szinten megérkezik hozzá a pénz, és rövid idõn belül nagy összegekre tesz szert.

Nyugaton már számos országban mûködnek fiatalok online védelmében felállított szervek, amik elsõsorban az online kifizetéseken keresztül próbálják feltérképezni a fiatalkorúak szexuális kizsákmányolását, de sok esetben bejelentések révén buktatják le a tetteseket, így arra kérnek minden fiatalt, aki hasonló megkeresés áldozata lesz, tegye meg bejelentését az illetékes szervnél (rendõrségen).


[origo]