Tabletta a férfinak

Tudjuk, hogy a gyógyszergyártás utolsó mozzanataként kísérleti személyeken tesztelik a szereket. Azok az emberek, akik alávetik magukat a kísérletezgetésnek vagy szerencsétlen áldozatai és tiszteletreméltó harcosai egy adott betegségnek (és ezzel kívánnak hozzájárulni annak leküzdéséhez), vagy pénzkereseti lehetõség céljából vállalják a teszteket, és azok esetelegs kellemes/kellemetlen következményeit. Vannak azonban, akik szexuális indíttatásból vágnak bele a próbatételbe.

forrás: [origo]

Nem volt ez másképp Clint Witchall brit újságíró esetében sem, aki abba a szerencsétlen helyzetbe került, hogy egyik védekezési technikát sem találták alkalmasnak feleségével. Õ nem bírta elvisleni az óvszert, felesége szervezete nem bírta a tablettát, végzetes mûtétre pedig egyikõjük sem akart vállalkozni. Megoldás után kutatva bukkant az újságíró arra a hírdetése, ami a férfi fogamzásgátló tabletták kísérletéhez keresett tesztszemélyeket.

Kapva kapott hát a lehetõségen, és vállalta az egy éves kísérletet. Bõre alá hormontartalmú szerekezetet ültettek, ami a spermiumok termelõdésének szabályozásával kívánta volna elérni a férfi nemzõképtelenségét - kiegészítõ kezelésként folyamatosan tesztoszteron injekciókat kapott.

Az újságíró "A tabletta és én" címû könyvében írta meg annak az évnek történéseit, amikor teljes mértékben ki volt szolgáltatva a hormonok kényének-kedvének. Az újságíró elmondása szerint az élmény olyan volt, mintha a hormonok hullámvasútján utazott volna. Egyszer érzelgõs, nõies érzelmeket megtapasztaló gyermekké, másszor (a tesztoszteron dózis után) szexéhes bikává vedlett át.

Elsírta magát a romantikus filmeken, majd napi több szexet követelt feleségétõl. Erõsen igényelte a mély, többórás, érzelemdús - általában a nõkre jellemzõ - cseverészéseket, vásárlásfüggõ lett - fõleg a cipõket kedvelte - , meghatódott az érzelmes versektõl, és mániákus féltékenység gyötörte. Mindehhez társult, hogy elkezdett erõsen izzadni, pattanások nõttek a bõrén, és hangulata is erõsen szeszélyessé vált.

Mihelyt azonban megkapta aktuális tesztoszteron-adagot, agresszív, szexéhes és durva alakká változott. Nem bírt magával, és megesett, hogy már a folyóson lerohanta feleségét a háromgyermekes családapa. A kísérlet végeztével a férfi erõsen depresszívvé és pszichésen zavarodottá vált, a hormonok megvonása után pedig gyógyszeres kezelésre volt szükség ahhoz, hogy visszarázódjon normál állapotába.


[origo]