Tûk, katéterek, eszközök - orvosi fétis

A medical vagy orvosi fétis követõi normál szexuális életükbe, a hétköznapi együttlétekbe elõszeretettel vegyítenek valamilyen, az orvosi szakmából kölcsönzött elemet. Ennek spektruma meglehetõsen széles, van, akit az egyszerû szerepjáték, egy nõvérkeruha vagy egy elképzelt vizsgálat már tökéletesen kielégít (ám ez nem tartozik az orvosi fétisbe), de vannak, akik ennél tovább mennek. Ki kevéssel, ki sokkal tovább. Az orvososdi az elmúlt években szépen lassan egyre masszívabban gyûrûzött be a BDSM világba, bár annak különös formájáról van szó, hisz elsõdlegesen az eszközök és az eszközhasználat az, ami az izgalom tárgya, nem pedig a kínzás, a fájdalom vagy az alávetettség érzése az izgalom forrása.

forrás: [origo]

Még mielõtt borzadva, fejcsóválva egy-két ember bizarr perverziójának gondolnánk mindezt, vegyük figyelembe, hogy szexuálisan nyitottabb pontjain a világnak, így például Londonban egész rendezvényeket szentelnek a kísérletezõbb szexualitásnak, s nem csak a BDSM már-már ismert elemeinek, de a medical fétisnek, kínzásnak is helye van a komoly tömegeket mozgató eseményeken.

Maszk, csipesz, tû

Az egyenruhafetisiszták, szerepjátékkedvelõk között a nõvérruha a kezdetek kezdete óta jelen van, s pornófilmekben sem kell sokáig kutatnunk, hogy orvosos jelenetre bukkanjunk. Ráadásul idõben visszafelé haladva is rendre elõkerül ez a klasszikus szerepjáték, már az elsõ, a huszadik század elején készült fekete-fehér pornójelenetek is megörökítették az akkori emberek hasonló fantáziáit.

Idõvel aztán lassan az eszközök is beszivárogtak a szex világába, s nem csak a sztetoszkóp, hanem a különbözõ szakrendelések egész eszköztára megtalálhatóvá vált a jól felszerelt szexboltok polcain. Természetesen az alapot a nõgyógyászati és urológiai darabok képezik, de a medical fetisizmushoz szorosan hozzátartoznak a különféle öltözékek, a maszkok vagy éppen az orvosi acélból készült szerszámok. A piercingek terjedése, a testékeszerek is komolyan megalapozták a terepet arra, hogy az emberek szexisnek és izgatónak érezzék a kisebb orvosi beavatkozások, a fertõtlenítõszerek, a fémek és a tûk világának hangulatát.

A fétis kialakulásának alapját sokan gyermekkorra teszik, s mint tudjuk, idõlegesen minden gyerek belemerül az orvososdiba, egymás testét sokan elõször ezen a játékon keresztül fedezik fel, s attól függõen milyen mélységekbe merülnek el, az élmény életre szóló nyomot hagyhat bennük. Persze rendszeres orvosi kezelés gyerekkorban ugyanide vezethet, s persze az is lehet, egyszerûen csak érdekli az embert a hideg fémeszközök rideg világa.

Bár nagyon közeli rokonoknak tûnnek, a miniszoknyában pucsító nõvérkéket és mûtõasztalon szexelõ párokat felvonultató oldalak határozottan NEM az orvosi fétis körébe tartoznak, ezek szerepjátékok és kosztümizgalmak inkább, a populáris szexuális élet elfogadott részei, és nem a többnyire underground mûködõ fétisközösség kiszovárgott elemei. Hasonlóképp nem ehhez a szubkultúrához és speciális érdeklõdési körhöz tartozik a szadomazo világ latexbõl és pvc-bõl kreált orvosi jelmezesdije sem. Nem is olyan egyszerû az igazi, autentikus orvosos-mûszeres világban elmerülni, mint gondolnánk.

A medical fetisizmus világába tartozik minden olyan eszköz használata, ami a valóságban is megtalálható egy orvosi rendelõben, ezek olykor elektromos szerkezetekhez köthetõ változatokban is rendelkezésre állnak. A fémekbe való áram apró ütésekkel fokozza az izgalmakat. A belsõ területek feltárása, a tágítók és terpesztõk is elengedhetetlenek, de a vizelettartó tasakok, szájfeszítõk, kar- és lábkötözõk, kényszerzubbonyok, vizsgálószékek sem ritka vendégek egy, a témában mélyen elmerült pár hálószobájában.


Leggyakoribb eszközök

A leggyakoribb orvosi kellékek, amik a szexben is megjelennek természetesen az ártatlan daraboknál kezdõdnek, mint amilyen például a gumikesztyû vagy az injekciós tû, de a komolyabb darabok között is ott vannak a slágerek, mint például a különbözõ húgycsõkatéterek. Fontos megjegyezni, hogy bár maga az érdeklõdési kör is feltételezi, hogy nem minden elõképzettség nélkül vág bele az ember egy felnõtt orvososdiba, de semmiképp ne próbáljunk ki tapasztalatlanul olyan eszközöket, amik sérülést okozhatnak, s ne bízzuk magunkat szûz kezekre e téren.

forrás: [origo]

A húgycsõbe helyezhetõ pálcák például különbözõ hosszúságú vékony darabok, amik lehetnek egyenesek, vagy enyhény hajlítottak, s hagyományosan jellemzõen mintavételre vagy a terület feltérképezésére használatosak. Esetünkben azonban a cél az izgatás és nem a fájdalomokozás, ami összhangban áll a legújabban megszellõztetett U-pont elméletével, miszerint a húgycsõ is képes erõs szexuális ingerek kiváltására és közvetítésére.

Beöntés, katéter, hüvelytágítás

A különbözõ katéterek is bevett eszközök, miket egészen a húgyhólyagig föl lehet vezetni, többnyire inkább a férfiaknál, mivel a nõknél nehezebb megtalálni a nyílást és sokkal könnyebben fertõzödnek el a húgycsõ irányából. Természetesen a sterilitás itt sem mellõzhetõ, különösen körültekintõen kell eljárni, mert a húgycsõ kifejezetten érzékeny a kórokozókkal szemben, s a legtöbb síkosítóban található vegyi anyagokra is érzékenyen reagálhatnak. Tartósítószereket és spermicidet tartalmazó síkosító szóba sem jöhet. Külön odafigyelést igényel az is, hogy férfi katéterezése estében az erekció kizáró ok, így a csõ felhelyezése vagy kihúzása elõtt mindenképp meg kell várni, hogy csökkenjen annak keménysége. A katéterezés élményének izgalma abban rejlik, hogy az illetõ elveszíti uralmát saját vizelése fölött, ugyanis ha az eszközön található csap nyitva van, a vizelet automatikusan távozik, míg ha zárva van, még akkor sem képes a vizelésre, ha majd szétpattan a hólyagja.

Szintén slágertermék, sõt, szinte nélkülözhetetlen kellék, ráadásul könnyen beszerezhetõ egy komolyabb szexboltban a hüvely vagy a végbél feltárására szolgáló kacsacsõr-szerû eszköz. Ez, a többnyire rozsdamentes acélból vagy mûanyagból készült eszköz minden nõ számára ismerõs, hisz a nõgyógyászati vizsgálatok alapvetõ segítõjérõl van szó. Az eszköz a hüvelybe vagy a végbélbe helyezve és ott szélesebbre nyitva szabad belátást enged a feltárt nyílásba, és lehetõvé teszi a további vizsgálati eszközök akadálytalan behelyezését. Arra is lehetõség nyílik a feltárás által, hogy vizet töltsünk partnerünkbe, aminek különbözõ hõmérsékletei hathatnak további izgatókként, de vigyázzunk, a forró víz vagy a jég hosszú távon is károsíthatja az érzékeny szöveteket.

Szintén gyakori játék a beöntõkészletek alkalmazása, ami lehet az anális szexre való felkészülés, esetleg hüvelyi tisztálkodás, de történhet pusztán a beöntés öröméért is, sõt, sokak számára a beöntésrõl készült felvételek is izgatóan hatnak. A beöntés szerelme szakszóval nem más, mint a klismaphilia. A hüvelybe juttatható folyadék mennyisége korlátozott, és sokkal kevesebb, mint amennyi a belekbe juttatható, de aki ilyen játékra szánja rá magát, mindenképp tájékozódjon a lehetséges veszélyekrõl, hisz ez esetben is orvosi eljárásól van szó, még akkor is, ha sokan akár béltisztítás céljából otthon is elvégzik maguknak. Kerüljük a nagy nyomást, a szélsõséges hõmérsékleteket, a legjobba testmeleg víz, és fokozottan figyeljünk a ferõzések elkerülésére, s gyakori használat esetén számolni kell a természetes bél- vagy hüvelyflóra megbomlására is!


Kényszerzubbony és szíj

A lekötözõ bilincsek és szíjak, valamint a kényszerzubbonyok is megjelennek a medical fétis világban, amik ugyan a klasszikus BDSM szcénában ugyanúgy léteznek, de itt az eredeti vagy az eredetivel nagyjából egyezõ variációkra való törekvés a jellemzõbb, bár olyan választékban állnak ezek rendelkezésre a legkülönfélébb anyagokból, hogy mindenki könnyen találhat kedvére valót. A mellkas elõtt összekötött, hátul szíjakkal meghúzott kényszerzubbony, vagy a hátrakötözött kéz, esetleg a zsák-szerû kialakítású kabátok pszichiátriai osztályon játszódó filmekbõl lehetnek ismerõsek.

forrás: [origo]

A kötözés mértéke elétrõ lehet, van, aki csak a csuklót, bokát szereti mozdulatlanná tenni, de ismert a mumifikációnak nevezett eljárás is, mikor az egész test tekercselése történik, amihez akár ragasztószalagot is felhasználnak. Kötözés esetén mindenképp biztosítsuk a gyors szabaduláshoz vezetõ kulcsot, egy kést vagy ollót, esetleg válasszunk olyan darabot, amin van úgynevezett pánikzár, és a biztonsági szóban is állapodjunk meg, aminekl elhangzása a játék azonnali abbahagyását jelenti.

Vákuum és elektromosság

A köpölyözés mint régi orvosi - és újabban ismét divatossá váló - módszer is megvalósítható különbözõ eszközök segítségével. A vákuum-elven mûködõ készülékek többnyire a melleken, mellbimbón valamint a nemi szerveken használatosak. Vannak, akik a hagyományokat követik és tûzzel melegíthetõ köpölyözõket használnak, ám ennek technikáját el kell sajátítani és biztosan kell használni, mivel gyógymódról van szó, az esetleges élettani hatások tudatlan ember kezében kiszámíthatatlanok lehetnek, így inkább a készen kapható, használati utasítással ellátott, többnyire mûanyagból készült készletek használatát javasoljuk. A péniszen és a nõi nemi szerveken alkalmazott eszközöket vacuum pumping néven érdemes keresni.

Meglehetõsen gyakoriak az úgynevezett elektroszex kategóriájába tartozó eszközök is, nem egy közülük orvosi darabokon alapul, de használatuk különleges odafigyelést igényel és az elektroszex világa, annak technikái, hatása és izgató volt külön fejezetet igényelne.

Biztonság

Ezen fétis esetében talán az összes többinél fontosabb a biztonság és a megfelelõ higiénia. Az eszközöket minden esetben erõsen sterilizálni kell, külön erre a célra beszerzett orvosi fertõtlenítõszerrel, hisz a különbözõ fémek gyakran a teste hatolnak. Az eszközöket ne használjuk több emberen, lehetõleg mindenki a saját készletével játsszon, vagy ha már használt eszközt akarunk másba helyezni, elõtte a lehetõ legkomolyabban fertõtlenítsük, hûzilag leginkább a kuktában, nyomás alatt történõ hosszas fertõtlenítés javasolt, hogy a legmakacsabb vírusok és baktériumok is biztosan elpusztuljanak. Mivel nagy a sérülés veszélye, ami esetenként vérzéssel járhat, s mivel a fertõzéseknek is erõsen ki van téve a szervezet, csak rendszeresen szûrt, minden szexuális betegség szempontjából negatív leletekkel rendelkezõ, állandó partnereknek ajánlott az orvosi móka, alkalmi szex esetében felejtsük el a módszerek többségét.


[origo]