Szexualitás százalékban (18+)

A nõi szexualitással kapcsolatos egyik legátfogóbb felmérést a berlini Charité klinika munkatársai készítették el. A vizsgálat során közel ötszáz nõ válaszolt õszintén a feltett kérdésekre. Gyógyszertárakban, egyetemeken, fodrászüzletekben és megannyi más helyen függesztették ki azokat a kérdõíveket, melyeken keresztül a német nõk gátlások nélkül nyilatkozhattak szexuális tapasztalatikról. A felmérésben részt vevõk között volt tizenhét és hetvenegy éves is. Hetvennégy százalékuk biztos párkapcsolatban, nyolc százalékuk "szabad" kapcsolatban élt, míg a megkérdezettek tizenhét százalékának nem volt partnere.

forrás: [origo]

Az önkielégítés
A nõk többsége elõször átlagosan a tizenhatodik életév környékén élte át elsõ orgazmusát, és közel a felük önkielégítés révén jutott el a csúcsig. A megkérdezettek negyede közösüléssel, míg 15%-uk a partner jelenlétében, de közösülés nélkül élte át az elsõ eksztázist. A nõk többsége nagyon jól ismeri saját testét. 77,8%-uk rendszeresen végez önkielégítést, de az esetek nyolcvan százalékában nem jut el az orgazmusig. A felmérés legnagyobb meglepetése volt, hogy a válaszoló nõk 18%-a nem adott semmilyen választ önkielégítéssel kapcsolatos kérdésekre, amibõl arra következtettek, a maszturbáció sokaknál még mindig tabunak számít.

Vaginális orgazmus
A kérdõívbõl nem maradhatott ki a mostanában oly divatos vaginális orgazmus kérdésköre. Az eredmény alapján csak kevesen tesznek különbséget klitorális és vaginális orgazmus között, és inkább technikai kérdésként kezelik a kettõt. Míg a csikló izgatása területorientált és intenzívebb orgazmust, addig a vaginális orgazmus az egész testet betöltõ élményt jelent a legtöbb nõ számára. A lényeg, hogy a csikló izgatása nélkül csak nagyon kevesen jutnak el az áhított célig, de sajnos a vaginális orgazmust mindenek fölé emelõ közvélekedés egyre több nõt nyomaszt, egyre többen érzik úgy, alkalmatlanok a minõségi szexre.

Színlelni
A megkérdezettek 90%-a ismerte be, hogy legalább egyszer már megjátszotta partnere elõtt az orgazmust, míg 10%-uk már többször is színlelt. Az esetek többségében azonban nem rendszeres szokásról van szó, és ha a nõ játszik is, azt a férfi érdekében teszi. A megkérdezett nõk negyvenegy százaléka azért színlel, hogy a férfinak bizonyítson, negyedük azért, hogy a partner gyorsabban eljuthasson az eksztázis állapotába, 15,9 %-uk érzi úgy, hogy ennyivel tartozik a férfinak, míg 14,7%-uk nem meri bevallani, hogy nem jutott el az orgazmusig. Mindezekbõl azonban kiderült, semmi gonosz hátsó szándék nem áll a színlelés mögött, viszont olykor jobb lenne az egyenes kommunikáció a kegyes hazugságnál.


A partner
A nõk többsége a szexualitást nem választja külön a párkapcsolattól. Sokak számára a kielégülés nem feltétlenül jelent egyet az orgazmussal, és az esetek túlnyomó többségében az a fontos, hogy közösen elégüljenek ki. A megkérdezett nõk 36%-a azonban a férfit hibáztatja a sikertelen orgazmus miatt. A nõk szexuális aspektusból átlagosan 72 és 100 ponttal illették párkapcsolatukat. A partnerek általában "jó" minõsítést kaptak, mivel a férfiak többsége igenis fogékony és érzékeny a nõ szexuális igényeivel és kívánságaival kapcsolatban. 

forrás: [origo]

Zavaró tényezõk
Milyen okok befolyásolhatják a nõi orgazmust? Elsõ helyen a férfi kellemetlen szaga áll, ezt a nem megfelelõ hangulat, a partner felületes tisztálkodása, az elõjáték, a csiklóizgatás hiánya, illetve a fertõzésektõl való félelem követ. De a bizalom és az õszínteség, a partner irányában érzett vonzalom, a szerelem hiánya és a partner hiányos szexuális tapasztalata ugyancsak a szexuális élet befolyásoló tényezõi közé soroltatnak. Ami azonban a hímvesszõ méretét illeti, az kevésbé döntõ a nõk a számára. (Érdekes, hogy a megváltoztathatatlanon mennyit rágódnak a férfiak, míg a megváltoztathatókat õk nem, csak a nõk emlegetik fel.)

Leszbikus-én
A megkérdezett nõk közül 105-nek volt már szexuális kapcsolata nõvel, és kiderült az is, hogy a nõk egymást gyakrabban tudják eljuttatni az orgazmusig, mint férfi partnerük. A megkérdezettek bevallása szerint férfiakkal eddig körülbelül 50%-ban jutottak el az orgazmusig, míg nõ a nõvel 75%-ban értek el a csúcsig. Az adatok azt is megmutatták, hogy, a nõk általában csak késõbb, a huszonegyedik életévük környékén alakítanak ki szexuális kapcsolatot egy velük azonos nemû partnerrel, ami a szexuális tapasztalás és a nyitottság következõ lépcsõfoka lehet.

Bár a kutatás Németországban, német nõk bevonásával készült, eddig semmilyen vizsgálat nem mutatta ki, hogy nagyjából azonos kultúrkörbõl származó nemzetek merõben más szexuális szokásokkal rendelkeznének, így nyugodtan vonatkoztathatjuk magunkra is az eredményeket.

 


[origo]