Szexuális gyógyközpont

A holisztikus gyógyító központ célja, hogy a szexuális problémákat kiszakítsa a klinikai orvoslásból, s ezzel megtörje azt a gyakorlatot, hogy gyógyszerkkel kezelik az olyan bajokat, melyek természete ezt nem feltétlenül indokolja. A legtöbb, szexszel kapcsolatos panasz mögött lelki okok húzódnak, különbözõ félelmek, szorongások, rögzült rossz szokások, s ezek feloldása egészen más megközelítést igényel, mint a többi, fizikális betegség.

forrás: [origo]

Hogy minderre igény és szükség is van, nem kell különösképpen bizonygatni, szinte mindenki életében felmerültek már szexuális vonatkozású gondok és kérdések, s a szexuális élet nem megfelelõ mûködése nem csak a lélekre, de hosszú távon a szervezet egészének egészségére is kihathat. Az ebbõl fakadó panaszokkal orvoshoz forduló betegek esetében legtöbbször rejtve marad az igazi, háttérben húzódó ok, amire sem az orvosok nem kérdeznek rá, sem a betegek nem állnak elõ vele. Többnyire sem a páciensben, sem az orvosban nem merül fel, hogy a hálószoba és a fizikai tünetek között összefüggés lehet.

A probléma meglehetõsen komplex, és ez nem csak az Államokra igaz. Az emberek legfeljebb urológusukkal vagy nõgyógyászukkal tudnak bizonyos intim kérdésekrõl beszélgetni, de az orvosok közül sokan nem elég képzettek vagy bátrak ahhoz, hogy a szexuális mûködés egészében, annak testi és lelki vonatkozásaiban tanácsokat adjanak. Persze a többnyire távolságtartó szituáció sem megfelelõ arra, hogy valaki elõálljon magánéleti titkaival.

Mégis mit tehet akkor az ember, ha nincs kedve szexelni, de mégis szeretne, ha nem él át orgazmust, ha folyamatosan csõdöt mond, pedig egészségileg tökéletesen alkalmas lenne az egészséges szexuális életre? Kézenfekvõ válasz a szexológus, de belõlük, fõleg Magyarországon igen kevés képzett szakember áll rendelkezére, arról nem beszélve, hogy kevesen szánják rá magukat - ha tudnak róla egylátalán -, hogy felkeressék õket, s sokszor az árak is rendkívül borsosak - éppen a hiány és az ebbõl fakadó túlterheltség miatt.

Egy olyan központ létrehozása, ahol kizárólag a szexuális problémákkal foglalkoznak, s párokat is kezelnek, nem csak a panaszosok életét könnyíti meg, de az orvosok is tudják hova irányítani az embereket, akiknek sokszor a hiányos felvilágosítás és a külsõ ingerek nem megfelelõ feldolgozás a legnagyobb bajuk. Az új klinikán azonban hagyományos orvosok is rendelkezésre állnak, hogy például az egyre gyakoribb merevedési zavarok hátterébõl kiszûrhessék a keringési rendellenességeket, vagy egyéb, valós megbetegedéseket.


[origo]