Szexuális fantáziáink (18+)

Sokan házasságtörésrõl, kiskorúak megrontásáról, valamilyen parafiliáról, a másik bántalmazásáról, megerõszakolásról, gruppenszexrõl, vagy épp homoszexuális aktusokról fantáziálnak, de az enyhébb változatokban is megjelenik a legjobb barát felesége, feleségünk testvére vagy a házmester. A fantáziák legnagyszerûbb tulajdonsága, hogy az irányítás mindvégig a mi kezünkben marad, hogy nem érhet bennünket baj, nem érzünk fájdalmat, kockázat nélkül éljük át a legveszélyesebb vagy legmocskosabb szexjelenetet, mindemelett a valóságban mindvégig megõrizve szélsõségektõl mentes szexális életünket. A fantáziáktól a deviáns szexuális magatartásig vezetõ út minden, csak nem nyilvánvaló.

forrás: [origo]

Nem csak az egyháznak, Freudnak is megvolt a véleménye eme tisztátalan gondolatokról, bár kétségkívül nem volt akkora hatással olyan széles néprétegekre, mint a a vallási tilalmaknak. Freud szerint egy boldog ember sosem fantáziál, csak az, aki elégedetlen szexuális életével. Bár ezt a hozzáállást a szakma is rég elvetette, sokan ma is azt gondolják, a fantázia a hiányos, nem kielégítõ nemi élet pótléka. De mi a helyzet akkor, amikor pont a fergeteges dugások hajszolnak bele újabb és újabb fantáziálásba, amit vagy meg akarunk valósítani, vagy nem, de az ösztönzést fenntartott libidónktól kapjuk? A szexuális fantázia hiánya egyes pszichiáterek szemében inkább komoly problémát jelez, mintsem elégedettséget, minél többet vetít elénk a képzeletünk, annál jobb, és ez az a terület, ahol semmiképpen nem kell szégyenkeznünk.

Mocskos kis fantáziák

Természetesen nekünk az a legizgalmasabb, milyen szexuális fantáziák járnak a ti fejetekben? Ápolónõk, farsangi dugások, zuhanó repülõgép, vámpírok, az igazoltató rendõr, vagy a szomszédasszony a konyhapulton? Meséld el nekünk, s ha tetszik, nyersz egy Beate Uhse ajándékot valahol tízezres érték körül. Várjuk leveleiteket a tabu@pixelszabaszat.hu címre december 27-ig!


Nõk és férfiak fantáziái alavetõen különbözõek, ebben persze semmi meglepõ nincs. A pasik hajlamosak pornófilmet rendezni a fejükben, nagymellû nõk és válogatott pózok jelennek meg, és a hangsúly a dugáson van, legtöbbször érzelmi töltet nélkül. A fõ különbség, hogy a nõk elõszeretettel valósítják meg a számukra érdekes vagy vonzó férfiakkal (esetleg nõkkel) az életben meg nem élt, mindazonáltal erõsen vágyott vonzódásokat. Mindkét nem fantáziáiban megjelenik a dominancia, de a férfiak rendszerint az irányító, míg a nõk a kényszerített, behódoló oldalon képzelik el magukat. A pasik fantáziája a felmérések szerint jóval nagyobb és szerteágazóbb, gyakrabban és távolabbra rugaszkodik a valóságtól, mint a nõké.

Tipikus fantáziák

Sokunk álmodozásai között az ismeretlennel való szex visszatérõ elem, amikor két vadidegen ember csakis egy dugás kedvéért találkozik. Ilyenkor teljesen szabadnak érezhetjük magunkat, nincs ki bíráljon, nincs akinek meg kell felelni. Hasonlóan gyakori, ha nem a leggyakoribb, hogy már megtörtént, és jól sikerült aktusokat idéz fel magában valaki, dacára annak, hogy a képzelet szárnyalhat, a valóság úgy tûnik mégis a legizgatóbb drog.

Szexuális fantáziák terén elõkelõ helyet foglal el a gruppen szex, amikor kettõnél több põre test bámulja, simogatja, nyaldossa és elégíti ki egymást, de bámulni, és bámulva lenni ugyanolyan vágyfokozó tud lenni, szinte nincs ember, aki ne gerjedne az ilyesmire. Dobogós helyezés jár a keménykedõ nõknek is, akik erõteljesen és némi fájdalom kíséretében mutatják meg a férfinak, hogy ki viseli aktuálisan a nadrágot. Ennek fordítottja is ismerõs, amikor a nõ elkenõdött rúzzsal, kisírt szemekkel szívja utasításnak megfelelõen a férfi szerszámát. A nemek megcserélése is meglehetõsen gyakori, nõk, a behatolás élményét képzelik el, férfiak pedig férfiakat fogadnak magukba nõként. 

Az is belefér, ha szó szerint szerepet cserélnek a felek. A férfi hátrafeszíti szerszámát, kitömött melltartót, combfixet, rúzst, tûsarkút és kisestélyit ölt magára, míg a nõ nyakkendõt köt, mûpéniszt csatol fel és cigire gyújt. Nõ a nõvel felhozatal sem épp utolsó helyet foglal el a szexuális álmok toplistáján. Egy borotvált puncit nyalni vagy feszes mellbimbókat szopogatni majdnem minden nõ fejében lejátszódott már. Van, hogy a nõk arról álmodnak, hogy kibújhassanak az erkölcsös és józan nõ szerepébõl, és kurvaként, sztriptíztáncosként képzelik el magukat, aki felé borravalót és mocskos szavakat dobál az elégedett vendég. Pár pillanat erejéig lesüllyednek a mocsokba, testüket olcsón mutogatják, nagyokat élveznek, netán megveretik magukat, majd mintha mi sem történt volna, visszatérnek a kiskosztümös valóságba.


Parafíliák és erõszak

A fantázia olykor súlyosabb dimenziókba is átcsaphat, amikor a másik pucér teste, egy jelmez, egy élethelyzet vagy egy segédeszköz már nem nyújtanak kielégülést az agynak. Ilyenkor kalandozik el a gondolat egy olyan síkra, ami a társadalmi morál számára beteges és elítélendõ, akár börtönnel is súlytható lenne, ha megvalósulna. Ezek közé tartoznak a vérfertõzõ kapcsolatok, amikor testvér a testvérrel vagy épp anya a fiával szexel, a kiskorúak szexuális kizsákmányolása, tiszta és törékeny testük megbecstelenítése, vagy a szadisztikus álomképek. Tény azonban, hogy ezek a fantáziák léteznek, és a szellemileg legegészségesebb emberek fejében is felbukkannak. Van, aki elnyomja, és szexuális álombeli kicsapongásai a társadalom által tolerált keretek között maradnak, de sok esetben akaratlanul, mindenféle kontroll nélkül becsapódnak az ember fejébe. Akarjuk vagy nem, elõjönnek, és nem mindig válogathatjuk meg õket - maximum elnyomhatók, de létezésük ellen tiltakozni kár. Sõt, bûntudatot érezni is teljességgel felesleges, de ha úgy érezzük, hogy már semmi más nem okoz kielégülést és szinte kényszeresen irányít minket a késztetés, hogy valami törvénybe ütközõ cselekedettel éljük ki vágyainkat, jobb, ha felkeresünk egy tanácsadót. Nem feltétlen kell egybõl orvoshoz rohanni, de egy szexológus, vagy pszichológus könnyen megítélheti helyzetünket, s ha szükséges, megoldást javasolhat. Tegyük hozzá, erre tényleg csak súlyos esetben van szükség.

forrás: [origo]

Fantáziák szerepe

Vajon mi húzódhat meg a fantáziálgatás hátterében? Miért van erre szükség? A színészeket sokan az átváltozás képességéért irigylik. Egy szempillantás alatt azzá válnak, akivé csak akarnak, és gátlástalanul, fékek és kontroll nélkül zúdíthatják a külvilágra belsõ erõiket. A legtöbb ember életében ez a képesség soha nem fejlõdik ki, vagy komoly elnyomás alatt áll. Míg a színésznek felhatalmazása van a színészkedésre, addig az átlagember csak vágyik rá, és fantáziálgat róla. Ez a magyarázata annak, hogy sokan a szexuális ábrándozás során valamilyen szerepbe bújnak, és miniszoknyás titkárnõként, kíváncsi doktor bácsiként, kacér takarítónõként vagy éppenséggel erõtõl duzzadó vízvezeték-szerelõként hódítják meg a másikat. A lényeg, hogy az ember levethesse a hátköznapok nyújtotta kötelezõ szerepet, az átváltozás révén fellélegezhessen és megszabadulhasson a felelõsség okozta nehéz terhektõl. Színésszé alakul át, és az erotika színpadán azt a szerepet játssza el, amire éppenséggel vágyik. Van, aki megmarad a fantázia dimenzióiban, míg mások bátran és õszintén a tettek mezejére lépnek, és ezzel fûszerezik meg szexuális életüket.

Mocskos kis fantáziák

Természetesen nekünk az a legizgalmasabb, milyen szexuális fantáziák járnak a ti fejetekben? Ápolónõk, farsangi dugások, zuhanó repülõgép, vámpírok, az igazoltató rendõr, vagy a szomszédasszony a konyhapulton? Meséld el nekünk, s ha tetszik, nyersz egy Beate Uhse ajándékot valahol tízezres érték körül. Várjuk leveleiteket a tabu@pixelszabaszat.hu címre december 27-ig!


A durvának tartott, társadalmi cenzúrának áldozatul esõ fantáziák hátterében egész más okok állhatnak. A fantáziálások megjelenése 11-13 éves korban kezdõdik, és a kamaszkor felé haladva egyre gyakoribbá válik. A tinédzserek és a huszonévesek gondolnak legtöbbet a szexre, többségük fejében minden ötödik percben átsuhan egy szexuális töltetû gondolat. Gyermekek, éledezõ szexualitású kamaszok fejében a legkeményebb képek ölthetnek alakot, és ez nem romlottságukra, beteges hajlamukra enged következtetni, sokkal inkább egyfajta természetes jelenségnek kell tartanunk. A fiatalokat - jó esetben - még nem formálta át a közerkölcs bénító ereje, így fejükben gátlástalanul játszódhatnak le a legkülönbözõbb fantáziák, s ettõl függetlenül lassan átsiklanak egy egészséges szexuális viselkedésbe. A késõbbiekben is gyakran megjelenõ álomképek nemi erõszakokról vagy kiskorúak megrontásáról a valóságban ritkán öltenek formát. A fantáziából nem következik a cselekedet, mégis az ilyen jellegû belsõ szexmozikat a legsúlyosabb homály fedi, a legszigorúbb tabuként tekintünk rájuk, talán pont azért, mert könnyen  betegnek, erõszakra hajlamosnak ítélnének bennünket.

A gyakori megerõszakolós fantáziákat például semmiképpen nem szabad úgy értelmezni, hogy a nõ a valóságban is szívesen átélné azokat. A fejben lejátszódó történetek sokkal enyhébb és finomabb forgatókönyvet követnek, mint az életben megesett erõszakok. A háttérben egész egyszerûen az áll, hogy a nõ elképzeli, egy férfi olyannyira vonzereje hatása alá kerül, hogy képtelen neki ellenállni, képtelen kontrollálni saját cselekedeteit, és ebben, a nõ varázsától elborult elmeállapotban erõszakkal magáévá teszi õt. A fantáziákban természetesen mindenki rettenetes módon kíván bennünket, nincs visszautasítás, nincsenek bakik, az általunk választott szereplõvel (van, aki ismert, van aki ismeretlen arcokkal dolgozik) bárhol és bárhogy eljátszathatjuk a szexjelenetünket.

Hogy az egyes kultúrákban van-e eltérés a megjelenõ fantáziák között, nem lehet tudni. Mint ahogy az is nehezen nyomon követhetõ, hogyan változik egy életút alatt az izgató képek összetétele, létezik-e bármilyen fantáziafejlõdés, és hogy mindezt mennyire befolyásolja az alanyt körülvevõ társadalmi moral. Mindezek a kérdések megválaszolásra várnak, de tekintve, hogy az emberek legbelsõbb titkaikat árulnák el ezzel, s tekintve, hogy sok kultúrában áthidalhatatlan szakadék van az ösztönszerû szexualitás és a ténylegesen megélt szexualitás közt, valószínûleg még sokáig megválaszolatlanok maradnak.


[origo]