Szexturizmus Jamaikán (18+)

A szexturizmus nem ismeretlen jelenség a Karib-szigeteken. Olyannyira nem, hogy Torontóból, Fort Lauderdale-bõl és Londonból repülõgépjáratokat is indítanak közvetelnül Monetgo Bay-be, a szexturizmus fellegvárába. Éves szinten mintegy nyolcvanezer középkorú nõ keresi fel Jamaica feketebõrû isteneit, akik magukat rasztafáriként emlegetik, és sokan közülük rendszeresen visszajáró vendégekké válnak, mivel elégedettek a szolgáltatással és sajátos élményekkel gazdagodnak.

forrás: [origo]

A potenciálisan megkapható férfiakat könnyen felismeri az éhes nõi szempár, hisz õk azok, akik egész nap a strandon lógnak vagy a bárpultot támasztják, és csakis arra várnak, hogy egy gazdag nõ felfedezze õket, aki mellõl aztán napokig el sem mozdulnak. Ha pedig a nõ elutazik, keresnek maguknak egy másikat. Persze, szó sincs távkapcsolatról és szerelmi kötelékrõl, az egész pusztán egy jó üzlet, ahol tehetõs nõk szex fejében méregdrága ajándékokkal, luxusvacsorákkal és nem kevés pénzzel halmozzák el a fekete dzsigolókat.

Sokan azért választják a karibi szerelem ezen formáját, mert egyszerûen csak ki vannak éhezve a jó szexre. Egy angol nõ kendõzetlenül bevallja, hogy õ már lefutotta a maga kis köreit az életben, és nem egyébért utazik évente Jamaikába, mint a szexért. Egy másik szexturista arról számolt be, szépnek és kívánatosnak érzi magát a karibi playboyok karjaiban, míg otthon labdába se rúg a férfiaknál. A legtöbb nõ számára ez az egész olyan, mint egy álomvilág, pénzért megvásárolható szexszel és hazugságokkal. Hasonló ez, mint amit az európai férfiak keresnek és megtalálni vélnek Ázsiában, legfõképp Thaiföldön a jól mûködõ szexturizmus keretein belül. Igaz, ott a nõk legfõbb vágya, hogy hosszas kapcsolatot alakítsanak ki, s lehetõleg a férfi oldalán, Európában landoljanak.

A valósághoz persze hozzátartozik, hogy a Rasztafári mozgalom valójában egy vallási-filozófiai irányztatot jelöl, ami az 1930-as években terjedt el Jamaikában, a munkásréteg és a földmûves feketék körében. A mozgalom szinte az egész világon híressé vált különleges Biblia magyarázatuk, politikai és szociális világnézetük, a kanabisz szent használata, és nem utolsó sorban a reggae zene valamint Bob Marley révén. A mozgalmat mind a mai napig nagy tiszteletben tartják, és több millió követõje van szerte a világban. Ezért is vált ki hatalmas felháborodást, hogy rasztafárinak nevezik magukat a karibi playboyok, bepiszkolva így a rasztafári mozgalom jó hírét.


[origo]