Szexrabszolgák a Gor bolygóról (18+)

A történet a hatvanas évekig nyúlik vissza, mikor John Lange filozófiaprofesszor Joh Norman írói álnéven megalkotta a Gort. "A Gor egy kontinens a science fiction világán belül. Sokan szeretnék, ha nem létezne, de ott van" - hangzik az író összefoglalása.

A Gor ókori, földi társadalmi csoportokkal népesült be, mongolok, tatárok, eszkimók, görögök, rómaiak, afrikai törzsek alakították közösségeiket a Naprendszer túloldalán.

A 25 kötetbõl álló regényfolyam remek felület volt Lange-nak arra, hogy allegorikusan jelenítse meg gondolatait a férfiról és a nõrõl, céljaikról, az egymáshoz és a világhoz fûzõdõ kapcsolataikról, miközben teljes kultuszt teremtett maga és a Gor világa köré.

Ebbõl a fiktív világból eredezteti magát az Angliában leleplezett Kaotian szekta is, mely a nõket mint rabszolgákat kezeli. Az akció indulásakor a rendõrség által felderített lakáson a nõk egyöntetûen azt állították, önként tartózkodnak ott és önként vetik alá magukat a férfiuralmi rendnek, így a nyomozást hamar felfüggesztették

A "mester", a rabszolgák ura, a Northern Echo címû lapnak azt nyilatkozta, az egész rendszer alapja, hogy elfogadjuk, vannak nõk, akik a szolgálatra születtek. Mindent megtesznek, amit a mester parancsol nekik, fõznek és takarítanak is. Lee Thompson hozzátette: "sokan azt hiszik, a szervezet a szexualitáson alapul, de a lányok mindent a mesterük kedvéért tesznek. A szexben is szolgálnak, de önként, ráadásul a biztonságra is ügyelünk."

A Gor világképében a rabszolganõk mentesek minden társadalmi és vallási nyomástól, ami a Földön oly erõsen dominál, ezáltal szexualitásuk visszatért egyfajta természetes állapotba, ahol a közösülés az evéssel és ivással egyenértékû. A nõ nem felelõs az erkölcsösségéért, egy mester közelségében azonnal nedves és kívánós lesz, mint ahogy az az állatvilágban is megfigyelhetõ.

 


Ha valaki Gor nõ szeretne lenni, meg kell tanulnia elfogadni saját szexualitását, meg kell tanulnia, hogy szüksége van a szexre és a folyamatos stimulációra, ezzel párhuzamosan pedig teljes mértékben el kell engednie saját szexualitásának irányítását.

Állítólag a férfiaknak a legnehezebb Gorrá válni, mivel el kell fogadniuk, hogy a nõ szexualitása ugyanolyan természetes, mint az övé, ami ellentétben áll az emberiség történelmének férfiközpontú szemléletével.

E kettõsség alapján lehetséges, hogy a mester és rabszolganõje a szexben egyenlõek legyenek, mivel a nõ egyértelmûen kívánja és elfogadja urát, mikor az közeledik hozzá.

A világon megközelítõleg 25 000 Gor-fanatikus van, akik a szerepjátékosokhoz hasonlóan egy fiktív világ bûvöletében élnek. A Gor esetében ráadásul komoly filozófiai alapokon nyugszik az elképzelt világ, ahol az emberek ártalmas tevékenységeit, mint a környezetszennyezést és a társadalmak fölösleges törvényeit az író egyszerûen kiiktatta a rendszerbõl.


[origo]