Szexnapok - ünnepnapok

A szex és a pornó világnapja - január 18.


forrás: [origo]


Chile-ben január 18-án ünneplik a testiség és a pornó napját, ami a chilei pornórendezõ Leonardo Barrera ötlete volt.

 

 

Erosz világnapja - január 22.


forrás: [origo]


A szenvedélyes szerelem, az erotika és a szexualitás világnapja január 22. Erosz napján a görög istenrõl elnevezett kisbolygó megközelíti a Földet, az emberiség egy része pedig megemlékezik errõl. Ezen a napon a legkülönfélébb módon ünnepelnek az erotika szerelmesei, az utcai táncos felvonulásoktól kezdve a szexis házibulikon át mindenki megtalálja a módját, hogy méltón ünnepelje a testi szerelmet.

A gumi világnapja- február 14.


forrás: [origo]


Az óvszer világnapja egy napra esik a szerelmesek évfordulójával, ami nem véletlen. A szerelem testi szerelmet szül, a gumi pedig biztonságot ad, akit ugyanis szeretünk, annak egészségére is figyelünk, a szexuális úton terjedõ betegségek ellen pedig mind a mai napig az óvszer jelenti az egyetlen biztonságos védekezést. A lényeg azonban, hogy ne csak Valentin-napon húzzunk gumit, hanem az év többi szerelmes (nem szerelmes) éjszakáján is.

Hús-és szopásnap - március 14.


forrás: [origo]


Az ötlet elõször a férfiak fejébõl pattant ki, mikor március 14-ét önkényesen megtették a steakek és a szopások ünnepnapjának. Persze a dátum maga is beszédes, pontosan egy hónappal a Valentin-nap után ünneplendõ, azaz a plüssmacis, bonbonos, virágcsokros, sokak által mûnek és gyûlöletesnek tartott szerelmesek napja után. A féfiak ráadásul úgy érezték, itt az ideje egy olyan ünnepnapnak is, amikor a nõk azok, akik kifejezik törõdésüket és kedveskedésüket, csak õk nem csokira és puszira, hanem húsra és szopásra vágynak.

Süti- és nyalásnap - április 14.


forrás: [origo]


A nõk a férfiszervezkedésre válaszul egy hónapos csúsztatással, azaz április 14-re jelölték ki a sütik és a nyalások napját. A honlapon tortareceptek és nyalástippek között tobzódhat a látogató. Még szótárt is találunk itt, ami a nyalás szinonímáit gyûjti össze, s különbözõ nyalakodó pozíciókat is megtanulhatunk.

A meztelen kertészek világnapja - május 3.


forrás: [origo]


Idõs vagy fiatal, vékony vagy sovány, városi vagy vidéki, magányos vagy családos, mindegy,  bárki részt vehet a meztelen kertészkedés világnapján, mikoris a természet lágy ölén Ádámnak és Évának öltözve bárki kedvére kertészkedhet otthon a kertben, a városi parkban, vagyis ott, ahol jónak tartja (és mindezt nem büntetik). A szervezkedés célja elsõsorban a móka, a kikapcsolódás, a test szeretete, elfogadása, a közös családi program, a közösségépítés és a természet újrafelfedezése. 

A meztelen kerekezés világnapja


forrás: [origo]


Óvd a földet! Ne szennyezd a levegõt! Vállald a tested! Többek között ezek a meztelen biciklisták jelszavai, akik põre felvonulásaikkal kezdetben az olajfüggõség ellen tüntettek, üzenetük mára azonban elsõsorban a biciklizés - és nem a nudizmus - propagálására összpontosul. Habár a meztelen biciklisták többsége a nudista közösségekbõl érkezik a felvonulásokra, de számos biciklis-szervezetbõl is érkeznek a meztelen felvonulók. Jelenleg mintegy húsz ország hetven városában zajlanak a pucér felvonulások, a dátum országonként változik.


Maszturbációs világnap - május 26.


forrás: [origo]


Mára a maszturbáció természetessége, szexuális egészségünkben betöltött fontossága vitathatatlan tény, éppen ezért a maszturbációs világnap célja sem más, mint hirdetni az önörömöt, a test felfedezését, az önkielégítés természetességét, és mindezt tudatosan integrálni a fiatalok szexuális nevelésébe. Nem mellesleg a mára nagyszabású rendezvénnyé vált masztimaraton bevételeibõl a szexuális nevelést támogatják.

A prostitúció világnapja - június 2.


forrás: [origo]


A prostituáltak világnapját ugyan sok éve jegyzik, ünneplésrõl azonban csak a legritkább esetben esik szó június 2-án, elsõsorban a prostituáltak szociális és munkakörülményeinek javítása, a szexuális jellegû bûncselekmények visszaszorítása és a társadalom, valamint az illetékes szervek megfelelõ hozzáállása a cél.

A meztelen kirándulás világnapja- június 21.


forrás: [origo]


A pucér kertészekhez hasonlóan a meztelen túrázók is vallják, hogy minden ember szabadnak és meztelennek teremtetett, így miért ne élhetne azon jogával, hogy kiélje pucérságát. A meztelen-szervezetek nem titkolt célja többek között az is, hogy elfogadtassák a meztelenség természetes állapotát, s ha ez a felfogás beépül a társadalmi gondolkodásba, akkor elveszti jogalapját a szexcentrikus fogyasztó-társadalom.

BDSM-világnap - június 24.


forrás: [origo]


A BDSM (bondázs/szadomazó) hívei június 24-ét szeretnék világnappá tenni, ezzel is propagálva, hogy a különleges szexuális szokások az egészséges és természetes szexualitás részei. A BDSM-rajongók további céljai közé tartozik a világnap kinevezésével, hogy egy olyan nemzetközi BDSM közösséget hozzanak össze, ami kreatív programokkal, egy közös logóval és weboldallal adna teret a legkülönfélébb BDSM-szervezeteknek.

A csók világnapja - július 6.


forrás: [origo]


Az ajkak összetapasztásának napjául július 6-ra esett a választás, amikor a csókolózás elhivatottjai utcai felvonulásokon, rendezvényeken igyekeznek beírni magukat a számok történelmébe. 

 

A szexuális egészség világnapja- november 13.


forrás: [origo]


San Franciscóban november 13-án jegyzik a szexuális egészség napját, méghozzá abból a célból, hogy a város azon kórházának gyûjtsenek, ami egészségügyi és szociális ellátást biztosít a szexiparban dolgozók számára, a legtöbbjük ugyanis nem rendelkezik betegbiztosítással. E napon arra kérik a város erotikus vállakozásainak  tulajdonosait, hogy 13-án a bevételük tíz százalékát ajánlják fel a kórház javára. San Franciscóban a nagy meleg közösség miatt is kiemelt fontosságúként kezelik a szexuális egészség és a megelõzés kérdését.

Az AIDS világnapja - december 1. 


forrás: [origo]


1988-ban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) december 1-jét AIDS Elleni Világnappá nyilvánította annak jelképééül, hogy társadalmi, politikai, egyházi és nemzetközi összefogásrsa van szükség, hogy századunk pestise ne szedhesse milliószámra áldozatait. Habár mára szinte mindent tudunk az AIDS-rõl, sajnos a számadatok azt mutatják, egyre kevesebben veszik komolyan, a vírus - annak ellenrére hogy ismerjük -még mindig erõsen terjed, az újonnan fertõzöttek fele pedig a huszonévesek közül kerül ki.

Az orgazmus világnapja - december 22.


forrás: [origo]


Karácsony elõtt két nappal szervezik meg az Orgazmus világnapját, aminek elsõdleges célja, hogy a világbéke érdekében egyesítse az "orgazmus-energiákat". Az orgazmus-project hívei hiszik és vallják, hogy a szerelmeskedés közben felszabaduló pozitív energiák összeadódnak, és a jó cél érdekében hasznosíthatóvá válnak.  Mindezért pedig nem kell egyebet tenni, mint a béke érdekében szexelni december 22-én, és remélni, hogy a globális gonoszság nyomtalanul tûnik majd el.


[origo]