Szexkövek

Kínában már õsidõk óta alkalmazzák a tojás alakú kövecskéket, és vallják, minden öntudatos nõ legalább olyan gyakran nyúl a kövecskékhez, mint a fogkeféhez. A kõ segít a medencekörnyéki területek zavarai esetén, a szülés utáni regenerációban, változó korban gondoskodik a hüvely nedvességérõl, elasztikusságáról, depresszió esetén pedig azt javallják, a nõ aludjon a kõvel.

forrás: [origo]

Az energiaköveket eltérõ méretben gyártják, a nagyobb darabok három-négy centiméter átmérõjûek (a legszélesebb ponton) és körülbelül hat centiméter hosszúak, míg a kisebb darabok két-három centiméter szélesek és körülbelül öt centiméter hosszúak.

A nagy köveket elsõsorban azoknak ajánlják, akik aktív szexuális életet élnek, és nem jelent nehézséget számukra, hogy a hüvelyükbe helyezzék azokat. Bár ezek nehezebbek, hüvelyben tartásuk sokkal egyszerûbb, mint a kisebb darabok szorítása. Ennek magyarázata, hogy a hüvely felsõ szakasza nem tartalmaz idegvégzõdéseket ezért a kisebb követ nehezebben érezni, így nehezebb benntartani is.

Az energiakövecskék nagy segítséget jelentenek azoknak a nõknek, akik vaginizmusban szenvednek, vagyis a behatolás a hüvelyizmok reflexszerû összehúzódása miatt lehetetlenné, s fájdalmassá válik. Ilyen esetben az egyik lehetséges terápiás megoldás, hogy szép lassan hozzászoktatják a hüvelyt az idegen test - jelen esetben a kõ - befogadásához.

A rózsakvarcból készült energiakövek gyógyítólag és erõsítõleg hatnak a szívre, növelik a szeretet és az együttérzés érzését, felébresztik a fantáziát, és jótékonyan befolyásolja a termékenységet. A rózsakvarcról úgy tartják, hogy finomsága, nõiessége megnyitja az utat a feloldódáshoz, segít a megbocsájtásban és az egészséges önértékelés kifejlõdésében.

A jádéból készített kövecskék a szervezet ellenállóképességét növelik, nyugtatnak, lazítanak, elsõsorban a hólyagra és a vesékre hatnak jótékonyan. Növelik a szexuális érzékenységet, csökkentik a migrént, érzelmi válság esetén pedig fokozzák a bölcsességet.

Az aventurin kövecske a nyugalom és a türelem erõsítõje, a külsõ és belsõ lazaság energiaköve. Feloldja a káros és súlyos gondolatokat, és a szívnek is nyugalmat kölcsönöz.

A hegyikristály erõsíti a veséket, legyûri a görcsöket, erõsíti a szervezet ellenállóképességét, és megnyugtatja a beleket. Elõsegíti az érzelmi egyensúlyt, esetleges beavatkozások esetén meggyorsítja a gyógyulási folyamatot


[origo]