Szaudi pornó

Az ultrakonzervatív muszlim országban különösen meglepõ lehet a fenti adat, amit az Arab News hozott nyilvánosságra, ám a Goggle Trends kapcsán már nyilvánvalóvá vált, hogy a térségben elõszeretettel kutatnak a pornó és a szex iránt a világhálón.

forrás: [origo]

A téma úgy került a hatóságok homlokterébe, hogy a vallásrendõrség sorozatosan tartóztatta le a lányok zaklatásával vádolt kamaszokat, s ennek hatására egy felmérésbõl az is kiderült, a lányok 88 százaléka vallja magát Bluetooth-on keresztül megvalósult zaklatás áldozatának.

Szaúd-Arábia egyébként bünteti a mobiltelefonok nem megfelelõ használatát, azaz az olyan használatot, ami ellentétes az ország szigorú társadalmi szokásaival. A vizgsálatot végzõ professzor rámutatott, hogy az ellenõrzött mobilokon tárolt tartalmak 69.7 százaléka pornográf, 8.6 százaléka pedig erõszakos képekbõl áll.

A mobilozás és a különféle vezeték nélküli technológiák azért jelentenek különleges veszélyt a szaúdi társadalomra, mert itt szigorúan elkülönülten élnek fiúk és lányok, a kommunikáció minimális és szigorúan szabályozott keretek között mehet csak végbe, így az észrevétlen üzenetváltások alapjaiban rendíthetik meg a vallásos társadalmi rendet.


[origo]