Szõrszálhasogató statisztikák

Az NFO közvélemény-kutató intézet által végzett és hétfõn közzétett felmérés 13 európai országban kutatta a nõk borotválkozási szokásait. Ezek alapján kiderült, hogy Ausztriában ugyan csökken, de Európában összességében nõ a gyengébb nem körében azoknak a száma, akik rendszeresen megszabadulnak a lábukon, hónaljukban vagy az úgynevezett fürdõruha-csíkon lévõ szõrzettõl.

A szõrnek hadat üzenõ nõk Németországban és Ausztriában vannak a legkevesebben, számuk a megkérdezettek alig 33 százalékát teszi ki. Az élen a brit lányok-asszonyok járnak, akik közül 75 százalék borotválkozik vagy epilál, Magyarországon ez az arány 40 százalék.

Nem meglepõ, hogy a hozzáállás a kortól is függ: a 14-19 évesek közül 52, a 20-24 évesek között 71, a 25-34 évesek között 58 százalék szõrtelenít, de a 65 éves kor feletti dámák közül már csak 2 százalék tartja szükségesnek a sima bõrt.

Végül a felmérésbõl az is kiderült, hogy ma is a legrégebbi  módszer, a vizes borotválás a legnépszerûbb. Azonban - a borotvagyártó cég nagy bánatára - egyre nõ azoknak a száma, akik a szõrszálakat gyökerestül kiirtó epiláláshoz folyamodnak.


(MTI)