Színlelt örömök (18+)

Míg a férfi orgazmusára megtéveszthetetlen bizonyíték a magömlés, addig a nõknél ez nem jár ilyen egyértelmû jelekkel, így ha akarod, viszonylag könnyû megvezetni a gyanútlan férfit. De miért döntünk néha úgy, nosza, alakítsunk egy nagyot? Természetesen több oka is lehet ennek, az egyik, hogy nem akarod, partnered azt higgye rólad, szexuálisan inkompetens vagy ügyetlen vagy. (Ez persze korántsem jelenti, hogy igaz lenne a megállapítás, aki nem élvez mindig, az nem szalonképes.) De lássuk be, sokkal rosszabb ezt eltussolni, pláne hosszútávon, és hagyni, hogy a pasi azt higgye, mindent jól csinál az ágyban. Ráadásul nemcsak saját magadat fosztod meg az élvezettõl, de utódaidat is, mivel abba téves képbe ringattad a férfit, hogy képes kielégíteni egy nõt, s persze adott esetben te is lehetsz ilyen utód.

E kategóriában talán az egyéjszakás kalandorok lehetnek a legfõbb színlelõk, hisz ha már beleugrottál egy vadidegen ágyába, az a minimum, hogy egy hatalmasat élvezz. A cél pedig nem az, hogy  alkalmi partnered képességeit fényezd, sokkal inkább saját nemi étvágyad bizonyításaképpen és szexistennõ mivoltod elhitetésére mész bele a színlelõs játékba. (Legkevésbé sem reprezentatív közvéleménykutatásunk szerint azonban az ilyen kalandok ritkán válnak életünk emlékezetes dugásaivá, sõt...)

Másik ok lehet, mikor a színlelés célja a férfi megnyugtatása, önbizalmának növelése. Tegyük fel, hogy nem vagy maradéktalanul tisztában saját nemiségeddel, gondjaid vannak a kielégüléssel, de nem szeretnéd ezt a pasi tudtára adni, nehogy elveszítsd. Vagy a párod az, aki kevésbé rutinos az ágyban, és bár próbálkozik, tejesen esélytelen, hogy kielégítsen, az pedig túl kínos, hogy a problémákat nyíltan megbeszéljétek. Ekkor lehet, mindkettõtöket becsapva azt a látszatot akarod kelteni, meseszépen összeillõ párt alkottok, úgyhogy inkább palira veszed a pasid (és közben saját magad is), minthogy kudarcként éld meg a kapcsolatot. Pedig az ágyban is szükség van összecsiszolódásra, ráadásul elõbb-utóbb úgyis kiderül minden, s ekkor világossá válik, az orgazmus színlelése semmit nem old meg, inkább nagyobb sebeket üt, mint egy-egy kellemetlen beszélgetés.

A közvélemény

A TNS Emnid intézet által készített közvélemény kutatásban 1000 embert kérdeztek, hogy színlelte-e már az orgazmust. A német nõk 80, a férfiak 59 százaléka "hazudott"már orgazmust. Mindkét nemben 54 százalék azok aránya, akik szerint a szeretkezés orgazmus nélkül is kielégítõ lehet. Minden második megkérdezett válaszolt úgy, hogy az orgazmust az emberek általában túl fontosnak tartják.


Vannak persze olyan esetek is, mikor nincs semmi különösebb baj, akár élvezhetnéd is a szexet, talán élvezed is, de egyszerûen nem megy, tudod, történhet bármi, ma nem fogsz elélvezni. Ilyenkor kegyes hazugságnak számít, ha nyögdécselsz párat ahelyett, hogy küszködni hagyd szegényt, miközben valami egész másra gondolsz, a mosásra, vagy hogy fel kéne hívnod anyádat, mert már háromszor keresett ma. A megjátszás ezen esetét is el lehet kerülni azonban, ha a pasi tisztában van vele, hogy orgazmus nélkl is jó lehet a szex, és fõleg akkor, ha tudtok annyira nyíltan beszélni, hogy nem veszi zokon, ha megmondod, hagyjuk a felesleges fûrészelést, bújjunk inkább össze.

Tapasztalt és odafigyelõ férfiak mindazonáltal viszonylag könnyen leleplezhetik hamiskártyás barátnõiket, mert azért a nõi orgazmusnak is vannak, ha nem is szó szerint kézzelfogható, de biztos jelei. Lényegtelen, hogy klitorális vagy hüvelyi orgazmusról van szó, a nõ - hasonlóan a férfihoz - az orgazmus közeledtével izzadni, lihegni kezd, bõre kipirul. Mindezt még talán el lehet játszani, hisz a szapora légvétel, az izzadás és a kipirulás lehet csupán a heves testmozgás következménye is, vagy részben akaratlagos, a lány tudatosan is rángathatja ide-oda medencéjét, nyöghet, sikoltozhat eszeveszettül, kiabálhat bármit, de az akaratlan mozdulatokat, belsõ izomrángásokat nehéz utánozni, a megszépült, pirospozsgás, szépségtõl sugárzó arcot pedig egyenesen lehetetlen.


Ondót szürcsölõ állat

Sok nõ maga sem nagyon tudná megfogalmazni, mi is történik az orgazmus pillanatában, de már többen próbálkoztak körülírásával. A legnyilvánvalóbb bizonyíték, hogy a nõnek tényleg jó - a váladékozás. A modern tudomány már behatóan megvizsgálta, miként válik sikamlóssá a punci, mialatt a nõ úszik a kéjben. Párzószervébe vér tódul, így az egész hüvelyt körülvevõ kapilláris rendszer megtelik vérrel, és a fokozott nyomás hatására átszivárgást, vagyis egy nyákszerû folyadékot ereszt ki a hüvelyhámon.

Emellett a kis szeméremajkak felületén lévõ Bartholini-mirigyek is zselés váladékot termelnek, és állítólag a Grafenberg-folt, másnéven a híres G-pont is élvezetcseppeket lövell ki magából. Míg egyes szexológusok a mai napig kételkednek a pont létezésében, más kutatók felfedezni vélték, hogy ez voltaképp egy mirigy, ami szeretkezés alatt babszem nagyságúvá duzzad. Mikor a nõ érzékisége beindul, vizelési inger keletkezik, majd az orgazmus pillanataiban hímivarsejt nélküli ondóhoz rokonítható, minimális mennyiségû váladékot enged a húgycsõbe, és nem ám a hüvelybe! Szóval azokban a fizikálisan boldogságos pillanatokban még a húgycsõbõl is gyönyörnyálka folyik, ami aztán a szeméremajkaknál keveredik a hüvely nyákos folyadékával. A nedvesség tehát, s ezzel együtt a szeméremajkak és a csikló megduzzadása is árulkodó jelek lehetnek.

Az izmok és az egész test is egyedi dolgokat mûvel, mikor közeleg a orgazmus. A combok görcsös remegésbe kezdenek, a medence kissé megemelkedik, a mozgás ritmusa felgyorsul, egész szabálytalanná is válhat. Akkor válik igazán szembetûnõvé, hogy ezt a pár testi jelet, ami pillanatok alatt megy végbe, ugyanúgy nem lehet szimulálni, mint a tüsszentést, mikor a nõ eléri a csúcsot. A légzés hirtelen elakad, a torokból irányíthatatlan hangok törnek fel (vagy nem), egyeseknél a mellbimbók is megmerevednek, a partner szorítása pedig olyan erõs, mintha ezen múlna az egész világ létezése. Mindemellett van a nõi orgazmusnak még egy nagyon fontos tünetegyüttese, ám ezt a férfiaknak már nehezebb észrevenni, de azért ujjal vagy nagyon érzékeny szerszámmal ki lehet tapogatni.

Az élvezés tetõfokán a hüvely, a végbél záróizmai és a húgycsõ egyidejûleg összehúzódnak, így a hüvely összemegy, van hogy 30%-kal is kisebb lesz, s a vér visszaáramlik a test többi részébe. Ezzel egy idõben az igen mélyen lévõ méh is összerándul, a méhnyak benyúlik a hüvelybe, régen a professzorok ezt "ondót szürcsölõ állatnak" nevezték. Nem árt tudni, hogy azok a nõk, akik ismerik az intimtorna fogalmát, simán össze tudják szorítani a hüvelynyílást és a bent gyûrûzõ izmokat, de az orgazmus pillanatában a finomabb izmok összehangolt, akaratlanul végbemenõ apró rángássorozatát képtelenség mímelni, éppen ezért olyan óriási és kontrollálhatatlan érzés, mert magától jön, és nem lehet tettetni (máskülönben lépten-nyomon ezt tennénk).

A férfi, ha kicsit is odafigyel a nõre, viszonylag könnyen rájöhet, valóban jó volt-e neki is, vagy csak jól tud alakítani. Persze nem kell folyton gyanakodni, és legkevésbé kell a (vélt) orgazmus pillanatában a méhösszehúzódást és a húgycsõrándulást tapogatni, de jó ha tudjuk, árulkodó jelek mindkét oldalon vannak. És beláthatjuk azt is, az esetek döntõ többségében az orgazmus megjátszásának semmi értelme, ezzel csak tovább fokozzuk a teljesítménycentrikus, hazug szexualitás virágzását.

 


[origo]