Spermagyilkos fürdõ (18+)

Tizenegy vizsgált férfi közül öt esetében tapasztalták, hogy a forró fürdõ kerülését követõen megtermékenyítõ képességük szárnyra kapott, derült ki egy három éven keresztül zajlott kísérletsorozatból. A meddõ párok problémájának megoldása igen sok lehetséges ok és megoldás számbavételét követeli, ennek egyike lehet a férfiak fürdõkultúrájának vizsgálata is. Manapság sok lakás alapfelszereltsége a jacuzzi, így egyre több férfi lehet érintett e kérdésben, anélkül, hogy tudatában lenne annak, egy-egy fárasztó nap után privát medencéjében nem mást tesz, mint megöli, megfõzi saját spermáit.

forrás: [origo]

A vizsgálat három-hat hónapon át tartó önmegtartóztatást, azaz testhõmérsékletnél melegebb vízben harminc percnél tovább tartó fürdõ mellõzését követelte meg a résztvevõktõl. Ezt követõen az ondóban található aktív spermiumszám mintegy 491 százalékkal növekedett. Azt is megfigyelték, hogy a spermák mozgási, haladási képessége 34 százalékkal emelkedett. A hat férfi, akiknél ezek a változások nem mutatkoztak, valószínûleg dohányzással összeköthetõ okok miatt nem mutattak javulást.

Évtizedek óta él a feltételezés, hogy a rendszeres nedves melegítés gátolja a férfiak megtermékenyítõ képességét, de a hatás mindeddig nem volt dokumentálva. Azt eddig is tudtuk, hogy a sperma termelõdéséhez és életben maradásához hûvösre van szükség, ezért is helyezkednek el a herék a testen kívül, de eleddig nem volt bizonyíték rá, hogy a meleg ilyen mértékben befolyásolná a hímivarsejtek életét. Persze a vizsgálat nem reprezentatív, hiszen alig egy tucatnyian vettek részt benne, de további vizsgálatok megjelenését vetítheti elõre, és alátámasztva korábbi hiedelmeket, hasznos életvezetési tanáccsal szolgálhat a családalapításra készülõ férfiak számára.

Kínai golyómasszázs

Természetesen azon kívül, hogy kerüljük a meleg területeket, a herék rendszeres karbantartása érdekében érdemes tornáztatni is õket. A vérkeringés felpezsdítésére és a tesztoszteron hormon termelésének beindítása érdekében természetesen a szex, illetve a maszturbálás a leghatásosabb eszköz, ezzel ugyanis a herék kis vezetékei kiürülnek és megtisztulnak - csökkentve a gyulladás és az egyéb elváltozások veszélyeit. Hasonló hatást érhetünk el azzal a kínai technikával is, amit kimondottan a herék masszírozására és karbantartására fejlesztettek ki.

A mûvelet összesen három mozzanatból áll, így rendszeres alkalmazását nap, mint nap elvégezhetjük. Elsõ lépésben tegyük a két tenyerünket a herezacskó jobb és bal oldalára, majd a herét lassan vezessük le, és a két kéz között körkörösen masszírozzuk. Ezt követõen vegyük az ondóvezetéket a hüvelyk-és a mutatóujj közé, a pénisz tövétõl kiindulva nagyon óvatosan lefele, majd ellentétesen simogassuk. Végül helyezzük a hüvelykujjat a herezacskó külsõ oldalára, majd ezzel az ujjal a két herét körkörösen simogassuk.


[origo]