Orgazmus-szeminárium (18+)

Marshall Miller és Dorian Solot azon elõadók közé tartoznak, akik Amerika-szerte próbálják a prûdség és a tabu fogságából kiszabadítani a szexualitást. A neves viselkedés- és szexkutató házaspár vidám és õszinte órákkal, tréningekkel segíti kiteljesíteni férfiak és nõk szexuális életét. Egyik fõ célkitûzésük a fiatalság szexuális gondolkodásának megreformálása. Az elõadópáros már több mint kétszázötven elõadást tud a háta mögött, amiket egyetemeken, fõiskolákon, egyházközösségekben, nemzeti és nemzetközi konferenciákon és egyéb események alkalmával tartottak meg.

forrás: [origo]

Az elõadások különlegessége abban rejlik, hogy jó elõre és nagyon alaposan felkészülnek az adott hallgatói csoportból. Kérdõívekkel és a szervezõkkel való egyeztetésekkel pontosan felmérik a hallgatóság típusát, igényeit, és testre szabott anyagot adnak elõ, hogy a résztvevõk úgy érezhessék, kizárólag számukra dolgozták fel a témát. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy szexuálisan aktív, kezdõ vagy éppen homoszexuális csoportoknak tartanak-e elõadást. Az elõadások kötetlen hangulatban zajlanak, és úgy beszélnek a szexualitásról mint a világ legvidámabb dolgáról. A nevetés és a humor elemeire támaszkodva oldják a hangulatot, miközben belopják a fejekbe a hasznos tudnivalókat. A biztonságos szextõl kezdve a HIV-víruson és az önkielégítésen át a túlmisztifikált orgazmusig feszélyezettség és tabuk nélkül, mindenrõl szót ejtenek.

Különösen nagy érdeklõdés kíséri a nõi orgazmussal kapcsolatos elõadásaikat. Az elõadótermek csordultig megtelnek emberekkel, és bármilyen meglepõ, szinte minden generáció képviselteti magát. A résztvevõk olyan témákban kapnak felvilágosítást, mint az önkielégítés fontossága és technikája, a szimultán orgazmus valótlan volta, a saját test feltérképezése, a szülõ felelõssége gyermeke orgazmusáért, a megjátszott orgazmus és így tovább. Az elõadás sikeressége éppen abban rejlik, hogy gyökereiben próbálja megváltozatni és feloldani a szexualitásról alkotott képet, és ezek után a híres "99 tuti tipp partnered kielégítésére" címû írásokat is bátran elõvehetjük, amelyek egyébként csak arra jók, hogy felpörgessék a fantáziát, de semmiképp sem arra, hogy megmondják, mi is a jó szex.  Nem árt hát a tanulást az alapoknál kezdeni.


[origo]