Online-Szexterápia (18+)

Évek múltán férfi és nõ könnyen egymásra unnak, a szenvedélyes szeretkezések pedig a múlt homályába vesznek. Felmérésekkel bizonyított, hogy sok hálószobában sajnos nem az történik, aminek történnie kellene, és sokan bizony csak alvásra használják az ágyat.

forrás: [origo]

A Göttingeni Egyetemen ezen szerettek volna változtatni, és a kutatók egy olyan online terápiát dolgoztak ki, aminek segítségével a párok újra felfedezhetik a szexualitás örömeit. A terápia megkezdésekor egymástól függetlenül kérdõíveket töltenek ki a felek, amik többek között a szexszel, erotikával, a partner jellemével és párkapcsolattal kapcsolatos kérdéseket feszegetnek. 

"Mennyire tudja értékelni, ha partnere mindent megtesz annak érdekében, hogy Önt eljutassa a csúcsig, akármennyi idõre is van ehhez szükség?" "Hogyan éli meg partnere visszautasítását?" A kérdõívet szakemberek értékelik ki, közös pontokat keresnek, és megállapítják a nõ és a férfi szexuális kívánságait, elvárásait.

Mielõtt élesben ment volna az online tanácsadás, a göttingeni kutatók tettek egy próbát. Négyszázötven férfin és nõn tesztelték a módszert, minek végén a nõk nyolcvanhárom százaléka, s a férfiak hetvenhárom százaléka állította, hogy a netes segítség után jelentõsen javult szexuális életük. A szeretkezések száma megnõtt, az esetleges tabuk leomlottak.

Az online-terápia közel hetven percet vesz igénybe. (Németül tudóknak.)


[origo]