Nyílt nap a prostinegyedben

A szexiparban dolgozók és a közönség is nagyszerû ötletnek tartotta, hogy fényes nappal megnyíljanak a kapuk, amik a sötétben oly gyanúsan festenek, különösképp a nõknek, akik házasságuk elrontójait látják a lányokban. A nyílt nap alkalmával a - hosszú sorokban kiígyózó - látogatóknak lehetõségük volt kívül-belül bejárni a moteleket, bárokat és peep showkat, az öltözõktõl a színpadig mindent megszemlélhettek.

forrás: [origo]

A szexiparban dolgozó lányok is rendelkezésre álltak, szívesen válaszoltak a felmerülõ kérdésekre, s így a rettegõ feleségek legközelebb már létezõ, emberi arcokhoz köthetik az eddig csak félelmetes perszónaként felidézett táncoslányt, a félénk fiúk pedig legközelebb bátrabban közelítenek majd a bejárat felé. Persze az akció hátterében nem kizárólag a nõi lakosság megnyugtatásának szándéka húzódott, nemrégiben több mint harminc bordélyház mûködési engedélyét vonták vissza, mivel többek között a kábítószerkereskedelem gyanúja merült fel, de a környék híre is egyre rosszabb, lépten-nyomon kényszerprostitúcióról, emberkereskedelemrõl és szervezett bûnözésrõl suttognak.

A szûk utcák, a neonfényes kirakatok negyede azonban világhírû turistalátványosság, így nem csak az üzemeltetõk, de valahol a város érdeke is, hogy az egyre romló hírnéven javítani próbáljanak, ez volt a nyílt nap megszervezésének fõ motivációja. Mindezek mellett az apró kirakatokban pózoló és fényképeszkedõ családanyák, a prostituáltak szobáit vizsgáló házaspárok is bizonyára másképp gondolnak majd a szexmunkásokra, akik Hollandiában legálisan kereskedhetnek testükkel, mégis túl sokan vannak azok, akik kevébé rendezett körülmények között kénytelenek megtenni ugyanezt. A bordélyok bezárásával egyre több lányra várna ugyanez a sors.


[origo]