Mindent a szexuális bajokról...

A nemibeteg-gondozóban


forrás: [origo]


A szó hallatán az ember ereiben megfagy a vér, hiszen szégyenletesen és szokatlanul kellemetlen helyzet, az, ha az embernek fel kell keresnie a rettegett rendelõt. Ez azonban nem feltétlenül kell, hogy így legyen, Európában néhol egyre inkább teret hódít ugyanis a szokás, hogy új partner esetén az elsõ közös út a nemibeteg-gondozóba vezet.

forrás: [origo]

Vaginizmus


forrás: [origo]


Elõfordul, hogy a test átveszi az irányítást a tudat felett, és akarattól független tüneteket produkál. A hüvely görcsös összehúzódása is egy, a test védelmében kialakult reakció, amely azonban lehetetlenné teszi az önfeledt és egészséges szexuális együttlétet. Okok, kezelés, és kiút.

 

forrás: [origo]

A szexfüggõség nem öröm


forrás: [origo]


Köznapi szóhasználatban a szexfüggõséget felelõtlen könnyedséggel használjuk, legtöbbször valamilyen szexuális viselkedés eltúlzására vagy nyomatékosítására alkalmazzuk, az orvosi irodalomban azonban sokkal összetettebb és komolyabb problémát jelöl.

 

forrás: [origo]

Aszexuális vagyok, ne segítsetek


forrás: [origo]


Kivel, mikor, mennyit és hogyan - a szexualitásról folyó eszmecserék (és viselkedési minták) fõ csapásirányai leginkább e kérdések mentén alakulnak, de vannak, állítólag nem is kevesen, akiknek mindez semmit sem jelent, mert õk egyszerûen nem szeretnek dugni. Amerikában már mozgalma is van az aszexuálisok közösségének.

forrás: [origo]

Parafíliákról


forrás: [origo]


A parafília olyan állapot, amelyben a személy szexuális vágya és kielégülése olyan fantáziákban és azok megvalósulásában nyilvánul meg, amelyek az átlagtól eltérõek, szokatlanok vagy extrémek. A parafília kötõdhet egy bizonyos tárgyhoz vagy egy bizonyos cselekvéshez, s ezek rendszerint igen specifikusak és változatlanok.

forrás: [origo]

Kiút a pornófüggõségbõl


forrás: [origo]


Egyre gyakoribb, hogy a szexfüggõség egy speciális fajtájának, a pornófüggõségnek karmai közé kerüljön valaki. Szégyellt és titkolt addikció ez, melybõl a kiút a teljes megvonáson át vezethet.

 

 

forrás: [origo]

A szex rabszolganõi


forrás: [origo]


A nimfomániát leginkább a telhetetlen szexuális vággyal rendelkezõ nõkre használja a köznyelv, nem ritkán negatív felhanggal. Az igazság ennél összetettebb, a szexfüggõ komoly gondokkal küzd.

 

 

forrás: [origo]

Madonna vagy kurva?


forrás: [origo]


Madonna-Kurva komplexusként vált ismertté az a pszichés zavar, amikor a férfi olyan kettõs életet alakít ki magának, amelyben szigorúan megkülönbözteti a jó nõt a rossztól, a szentet a bûnöstõl, az anyát a kurvától. A feleség a tisztaság és a szûziesség jelképe, akit szeret, védelmez és eltart, de szexuálitását nem vele éli meg.

forrás: [origo]

 Mi köze a testnek a szexhez?


forrás: [origo]


Ahogy a kockás has és két szép mell nem garantálja, hogy szuper vagy az ágyban, úgy a test túlértékelésének elvetése sem feltétlenül garantálja a belépõt az orgazmusok birodalmába. Szexualitásunk alapvetõen független testünk kinézetétõl, de mégis miért hitetjük el magunkkal ennek ellenkezõjét?

forrás: [origo]

Libidógyilkosok


forrás: [origo]


Számtalan külsõ és belsõ tényezõ befolyásolhatja egy nõ szexuális vágyát, ezek némelyikén könnyû változtatni, másokon nem. Sokszor nehéz eldönteni, mi a nyûgösség és zárkózottság oka, de a leggyakoribbakat sorra vesszük.

 

forrás: [origo]

 A kukkolás mint parafília


forrás: [origo]


A parafíliák, avagy szexuális magatartászavarok körébe tartozik  a voyeurizmus, a kukkolás, pedig szinte nincs olyan ember, akit ne töltene el kéjes örömmel, ha avatatlanul bepillanthat valaki magánéletébe. Hol a határ az egészséges kíváncsiság és a bûncselekmény között?
 

 


[origo]