Melegszex

Az anális szex nem kizárólag a meleg párok szórakozása, de vitathatatlan, hogy szexuális életük szerves részét képezi, ezért megnézzük közelebbrõl, mik is a mûfaj alapvetõ egészségügyi, higiéniai szabályai, s nem utolsó sorban, hogyan tehetõ a leginkább élvezetessé a meleg anális szex - leginkább kezdõknek.

forrás: [origo]

Mindenek elõtt igen fontos, hogy megismerkedj tested mûködésével, hogy tudd, mire számíthatsz, ha még nem volt részed egy másik férfival való szexben, ha a behatolás nem történt még meg, azaz, ha még az elején jársz meleg szexuális életed feltérképezésének. Nyilvánvalóan az orális szex az, ami a legkevesebb kérdést veti fel, hisz egyrészt tudod, mi jó neked, és ezt könnyebben adod át, másrészt valahogy természetesebben fakad ennek tudománya, csak az illetõ testrészt kell szeretni és becsülni, s nem utolsó sorban vágyni rá. Az anális szex ennél több fejfájást okozhat, ott van a behatolás elfogadása, a szokatlan élménnyel való találkozás, és a fájdalom is, ami kezdetben szinte elkerülhetetlen, akármennyire is kívánja az ember fia, hogy végre magában érezzen valakit.

Melegszóhasználatában a befogadót és a behatolót aktív illetve passzív félnek nevezik, és uninak azt, aki mindkét szerepet bevállalja - az ismerkedés is általában eszerint történik. Persze egy meleg párkapcsolaton belül is váltakozhatnak a pozíciók, de kezdetben, mikor éppen csak rádöbbensz, hogy a saját nemed vonz, s igyekszel testileg, szexuálisan is megtalálni önmagad, eltarthat egy ideig, míg minden a helyére kerül. Felcimkézni semmiképpen nem kell se magadat, se másokat, de a kérdéssel gyakran találkozhatsz a meleg ismerkedések megfelelõ pillanataiban.

A végbél

A végbél (rectum) a bélcsatorna utolsó szakasza, ami a végbélnyílásban végzõdik. Az ánuszcsatorna mindössze 3-4 cm hosszúságú, és valójában két izomgyûrû, a külsõ és a belsõ anális izom alkotja. A csatorna falában mirigyek vannak, amelyek a végbélbe nyílnak a végbélnyílás felett. A fertõzések ezeken a mirigycsap tornákon keresztül jutnak a végbélbe.

A csatorna hámja az izomösszehúzódás következtében redõket alkot, amelyeket Morgagni-redõknek neveznek. Az ánuszcsatorna felett a végbél kitágul, ezt a tágulatot ampullának hívjuk. A végbél teljes hossza 15-20 cm, így jól áttapintható ujjal, áttekinthetõ és vizsgálható rektoszkóp (végbéltükör) segítségével. Fontos a végbél vérellátásának, elsõsorban a vénák helyzetének ismerete, mert kitágulásuk az aranyérként ismert elváltozásokat hozza létre.

Tisztálkodás, higiénia

A lónak egyik felére sem szabad esni ebben tekintetben. A megfelelõ tisztálkodás elengedhetetlen, hisz ápoltnak lenni nem csak a másik fél miatt fontos, mi is kényelmesebben érezzük magunkat, ha tudjuk, megtettük, ami tõlünk telt. Fontos tudni, hogy a beöntés rendszeres gyakorlása nem feltétlenül ajánlott, mivel a bélfal - mint szervezetünk minden részlete - okosan megtervezett és kitalált mûszer, külsõ hatásokkal való folyamatos bolygatása hosszú távon roncsolhatja a nyálkahártyát.

Inkább az ürítésre figyeljünk, s a külsõ tisztálkodásra, ebben sokat segítenek az intim törlõkendõk, amiket ráadásul mindenhova magával tud hordani az ember. (Ugyanakkor a gyakorlat ezzel nem feltétlenül egyezik, ugyanis szinte minden passzív fél szex elõtt beöntést ad magának). Nyilván mondanunk sem kell, hogy anális szexbe kizárólag óvszerrel bonyolódjunk, a sérülés veszélye itt igen nagy, ezáltal a fertõzésé is, tehát a gumi nélküli szex maradjon az állandó párkapcsolat kiváltsága. Sokan hirdetik az orális szex óvszerben való gyakorlását is, ám beláthatjuk, ezt a hetero közösségekben sem veszik túl komolyan, a fertõzés veszélye pedig ugyanakkora.


Anális behatolás

Az anális szex során tapasztalható esetleges fájdalom a végbél feszülésébõl, az izmok görcsösségébõl és a súrlódásból fakadhat. Ez fõleg az elsõ alkalmakkor lehet kellemetlen, a test képes hozzászokni, és határozottan örömét lelni a behatolásban, kiváltképp, ha már elmúlt az ismeretlentõl való félelem gátló ereje is. A fájdalom csökkentésének legegyszerûbb módja testünk ismerete, hogy tudjuk, mi történik, hogy mit kell ellazítani, ha türelmesek vagyunk, és ha kellõ mennyiségû síkosítót használunk.

forrás: [origo]

Minden ember teste más és más, és mindenki máshogy reagál egy befelé haladó péniszre. A relaxiációnak is különbözõ technikái válhatnak be egyéntõl függõen, a koncentrálástól, a tudatos ellazítástól a mély lélegzetvételekig bármi segíthet, de egy kisebb méretû dildóval vagy análvibrátorral való bemelegítés is sokat segíthet. Elsõ körben erõsen ajánlott análtágítót használni, a síkosító használata pedig kötelezõ. Fontos a folyamatos kommunikáció, hogy mindvégig visszajelezzük, mi az, ami jó, mi az, ami sok, mik a határaink, mit érzünk, mire vágyunk.

Aranyszabályok anális öklözéshez

1. Mindig legyen gondosan ápolt a kezed, a körmeidet vágd le, s a reszelõ sem árt, hisz a szemmel nem látható kis élek bizonyos helyeken intenzív fájdalmakat okozhatnak. Ez a fájdalom és az apró sérülések mellett a fertõzés veszélyét is hordozhatja, így az alapos kézmosás is igen fontos.

2. A behatolásban részesülõ partner esetében fontos, hogy nyugodt, és ellazult legyen. A végbélnyílás nyelvvel történõ izgatása, más néven anliningus, esetleg rimming sokat segíthet a relaxációban, és a behatolásra való felkészülésben. Egy ódzkodó partner vagy egy erõltetett behatolás nagy károkat okozhat nem csak testileg, de lelkileg is, így mindenképpen ahgyjunk elegendõ idõt a felkészülésre!

3. A teljes kézfej behelyezése esetén kötelezõ latex kesztyût húzni (az orvosi kesztyû minden nagyobb patikában beszerezhetõ). Ez egyrészt a fertõzésektõl óv meg, s mivel az öklözés esetén igen gyakoriak a hajszálrepedések, mindenféle kórokozó könnyen átadható. A vékony anyag a körmök esetlegesen meglévõ éleit is tompítja, s a síkosító is sokáig megmarad a felületén. Használjunk bõségesen síkosítót, vizes alapút, az olaj alapú nem alkalmas a latexszel való használatra, s az egész kézfejet, a csuklót és a kar alsó részét is kenjük be vele. Jutassunk bõségesen a végbélnyílásra is.

4. Lassan, apránként hatoljunk a végbélnyílásba, mindig csak egy ujjal, s ha a záróizom ismét elernyedt, kövesse egyenként a többi ujj is. Ujjainkat amilyen szorosan csak lehet, tartsuk egymás mellett.

5. Ha már a hüvelykujjunkat is behelyeztük, adjunk hozzá még egy adag síkosítót, és óvatosan forgassuk be kézfejünket, majd keressük meg a prosztatát és ingereljük. 

6. Szorítsuk odabent ökölbe kezünket, s lassan kezdjük el ki-be mozgatni, ami a prosztataingerlés igen hatékony módja.

7. Mindig figyeljünk a partner reakcióira, a sebesség és a mélység irányítását kezdetben bízzuk rá, s ha kényelmetlennek, fájdalmasnak tartja a mûveletet, esetleg vérzést tapasztaltok, ne folytassátok, hanem egy kis ellazítás után óvatosan húzd ki a kezed, és pihenjetek. Az ily módon kitágított bélnek egy kis idõbe telik, míg visszatér a normál méretére, így a sikeres öklözés után is javallott egy kis pihenõ.


[origo]