Maszti-suli (18+)

A szexuálisan boldogtalan nõk száma egyre nõ. Olvasói levelek, fórumos hozzászólások, de még a férfipanaszok nagy része is a nõi orgazmus körül forognak. Vajon hol a hiba a rendszerben? Mi a megoldás?

forrás: [origo]

Amerikai szexuálpszichológusok évek óta tartanak olyan szemináriumokat, ahol a maszturbáció fontosságáról, technikájáról és párkapcsolatba való átültetésérõl esik szó. Karen Derzic, a Girl"s Night In program alapítója szerint az önkielégítés az egyetlen lehetséges út a szexuális tudás megszerzéséhez, hiszen nem kevesebbrõl, mint saját testünk megismerésérõl van szó. Szerinte a maszturbálás olyan szexuális meditáció, amikor az ember kettesben marad önmagával, örömet szerez testének, figyel jelzéseire, és megtanulja saját orgazmusát, testének ingerekre adott válaszát. Csak annak lesz lehetõsége szexuális életét jótékonyan befolyásolni, aki mesterien ért saját testéhez. Az amerikai program értelmezésében a probléma gyökere nem más, mint a fogyatékos szexuális önismeret.

A probléma hatékony kezelése azonban egyáltalán nem egyszerû, hiszen maga az önkielégítés komoly erkölcsi - gyakran mondvacsinált - korlátokba ütközik, és sokan, akik kamaszkorukban ezt nem tették meg, abszurdnak tartják, hogy mosogatás, pelenkázás vagy épp az esti mese után magukhoz nyúljanak. Illetlennek, komolytalannak és az anyasággal, feleségképpel összeegyeztethetetlennek tartják az önkielégítést. A nõi nemi szerv megnevezését illetõen is komoly akadályokba ütközünk. Míg a férfiak legjobb haverként emlegetik hímtagjukat, addig a puncira kevés becézõ és kedves elnevezéseket találunk. Szakértõk szerint ez is a nemi szervhez való gátlásos viszonyt tükrözi. Sokan a jelenséget azzal magyarázzak, hogy míg a férfiak pénisze a kirakatban van, vagyis egy fedetlen testen minden a szemlélõdõ elé tárul, addig a nõk puncija anatómiailag olyan hogy alig mutat magából valamit. Már ez is a rejtettségre, az eltakarásra és a misztikumra utal.

Szexuálpszichológusok szerint az orgazmust illetõen rengeteg félreértés kavarog az emberek fejében, és mindenképp a hüvelyben megvalósuló eseménynek gondolják, ami ott, és csakis ott törhet a felszínre. Amennyiben pedig ez nem jön össze, a szex már nem is jó. Nem szabad azonban megfeledkezni a tényrõl, hogy sok nõ nem képes hüvelyi orgazmust átélni, de tucatnyi más módja van annak, hogy eljussanak a csúcsra. A mell izgatása, a csikló masszírozása, a fantáziálgatás csak néhány azon technikák közül, amik révén orgazmust élhet át a nõ. A szexualitásban nincsenek korlátok, nincsenek szabályok és pláne nem elírásszerûen követendõ modellek. Nincs jó vagy rossz. Csakis az egyén létezik, aki különbözik mindenki mástól, akinek mások a vágyai, az érzései, a gondolatai és mások a szexuális habitusai.

A maszti-szemináriumok lényege pontosan a fent említett problémákra világít rá. Asszonyok, nõk, lányok jönnek össze, és az elõadáson olyan kérdéseket feszegetnek, amiknek kimondásáról korábban álmodni sem mertek volna. Aki akar hozzászól, élményeit megoszthatja másokkal, a résztvevõk önkielégítési tanácsokat adnak egymásnak, és kölcsönösen segítik feloldani a bugyiban rejtõzõ gátlásokat. Az elõadás házigazdájától részletekig menõ leckét kapnak a vibrátorok, a síkosítók és egyéb segédeszközök használatáról, melyik miért jó, hogyan kell használni... A nõk szép lassan akaratlanul és észrevétlenül oldódnak fel a témában, a szexrõl való kommunikációban, ez pedig az elsõ és léegfontosabb lépés a jó szexuális élet felé.


[origo]