Lovaglópóz (18+)

Ki ne ismerné a jól bevált lovagló pózt, amikor a nõ felcsap cowgirlnek, partnerére ül, és  ritmikus mozgásban együtt lovagolnak el az orgazmusig. A szerelmeskedõ pár a misszionárius pózhoz hasonlóan szemtõl-szemben helyezkedik el egymással, férfi a hátán fekszik, vagy ül, a nõ terpeszben ráfekszik - ráül vagy ráguggol -, és meghitt közelségben és teljes rálátásban szemlélhetik, hogy az egyes érintések mit váltanak ki a másikból. Az aktus során szinte minden megengedett, a kezek és a nyelv sok helyre elérnek, könnyen kényeztethetik a partnert. A hajtúrás, a fülnyalogatás, a mellszívás, az arc gyengéd érintése, a combok masszírozása és a bõr nyaldosása csak néhány azok közül a lehetõségek közül, amiket férfi és nõ elkövethet egymás testén.

forrás: [origo]

Tapasztalt lovaglók szerint ebben a pózban a férfi sokkal könnyebben tudja késleltetni magömlését, így a szeretkezés is jelentõsen elnyújtható. A lovaglópóz a férfi számára szinte alig megterhelõ, hiszen nem kell megtartania saját testsúlyát, és az egyensúlyozásra sem kell ügyelni. A nõ testhelyzete már egy kicsit fárasztóbb, de a kezek, és a térdek kitámasztásával könnyen felvehet egy statikus pózt, a többi pusztán csípõmozgás kérdése. Szeretkezés során a nõ válik a domináns féllé, õ irányítja a behatolás gyorsasását, mélységét és milyenségét - ezt természetesen a férfiak sokszor nem is bánják. A csípõ változatos mozgásával - jobbról balra, elõre-hátra, körbe-körbe, fel és le - a póz sokáig fenntartja az izgalmi szintet, és nem válik monotonná az együttlét. Sokat lendít a közösülés minõségén, ha a nõ hüvelyizmai külön is megdolgoztatják a férfi péniszét, a helyes behatolási szöggel pedig még a G-pont stimulálása is lehetõvé válik.
 
A póz továbbfejlesztett változatában a férfi a hátán fekszik, lábait kinyújtja és összeszorítja. A nõ finoman ráül kedvese merev hímvesszõjére, majd óvatosan õ is felveszi a férfi testhelyzetét, vagyis kinyújtja és összezárja lábait. Ez a testhelyzet kicsit megnehezíti a mozgást, de a hüvely szûkebbé és erõsebbé válik, ami a férfiaknak különösen izgató lehet. Sok nõ azonban az összeszorított láb helyett terpeszben szereti a pózt, hiszen elõfordul, hogy az összezárt lábak miatt fájdalommal jár a közösülés. A lovaglós variációk kivitelezésében segítségünkre lehet a masszázsolaj, aminek segítségével az egymáson fekvõ testek édes csúszkálásba kezdhetnek, és a ki-behatolás is jóval egyszerûbbé válik. A lovaglópóz másik közkedvelt változata, amikor a nõ háttal veszi fel a pózt, így kedvese teljes rálátásban szemlélheti partnere popsiját, és magát a közösülést - ami nagyon sok férfi számára úgy hat, akár a katalizátor. Néhány nõ azt sem bánja, ha a férfi pénisze a hüvelyben, míg ujjai - esetleg valamilyen análkütyü - a popsijában munkálkodnak.

Sajnos a klitoriszt izgatása lovaglópózban sokszor nem megoldott - hacsak a nõ nem dörzsöli csiklóját a férfi szeméremcsontjához -, ehhez egyénileg kell kitapasztalni a tökéletes technikát. Például behatolás elõtt a férfi péniszével könnyedén masszírozhatja kedvese C-pontját, de a jól bevált kézi technikával is hasonló hatást érhetünk el. Akinek ez sem elég, egyszerûen húzzon csiklómasszírozó farokgyûrût partnere péniszére, vagy kényeztesse magát vibrátorral. A stimulálás tovább fokozható, ha a kezek nem pusztán a felsõtestre koncentrálnak, hanem a popsi környékét is bevesszük a kényeztetésbe. A férfitesten a gát, a popsinyílás, a golyók és a prosztata egyszerûen elérhetõk a partner örömére, míg a nõ hátulsó területei ugyancsak stimulálhatóvá válnak, ha háttal lovagol kedvesén, vagy alapfelállásban a férfi egy kicsit feljebb ül, és mintegy átkarolja kedvese csípõjét.

Nem csak szelídeknek

Egy percig se higgyük, hogy a lovaglópóz egy ártatlan szexpóz, a szexuálisan domináns nõk ugyanis ebben a felállásban szeretik legjobban kiélni vad vágyaikat. A férfi majdhogynem  passzív szereplõje az együttlétnek, kezei, lábai könnyedén kiköthetõk, és egyéb segédeszközökkel is könnyen megkörnyékezhetõek - gondoljunk csak az ostorra, a forró viaszra esetleg a mûvaginára. Izgalmas játék lehet, ha a nõ kezeit kötjük meg, és a szerelmeskedés kissé sután, bizonytalanul - mintegy kínlódva - és kiszolgáltatott állapotban zajlik le.
 
A lovaglópóz meleg párok körében is közkedvelt, hiszen férfiak esetében így is megoldható a közösülés, míg nõknél egy mûdildó felcsatolásával ugyancsak kényelmes lehet ez a forma. Ne hagyjuk azonban figyelmen kívül, hogy a férfi passzív szerepe miatt a lovaglópóz nem alkalmas a megszakított közösülésre, hiszen nem tud idõben kilépni kedvesébõl, így mindenképpen ajánlott más - biztonságosabb - védekezési technikát alkalmazni.


[origo]