Krómrúd gyerekeknek (18+)

A gyermekek ártatlanságára veszélyesnek és károsnak nyilvánított játék nem más, mint egy krómrúd, egy szexi öltözet és egy sztirpítztáncot oktató DVD- tartalmazó csomag. A használati utasítás szerint a kislányoknak nincs más dolguk, mint kiszabadítani a bennük rejlõ szexi cicamicát, kicsomagolni a rudat, és táncolni. Idõvel pedig kamatoztathatják tudásukat, és megcsinálhatják szerencséjüket, s mindezt a Peekaboo Dance Dollars segítségével.

forrás: [origo]

A játékra egy anya lett figyelmes, aki két lányának keresett karácsonyi ajándékokat, és legnagyobb megdöbbenésére a játékok között rábukkant a krómrudas csodára. "Nem vagyok prûd, de a gyerekek egyszerûen odamehetnek, és rátalálhatnak erre, s ez így nincs rendjén." - nyilatkozta Mrs Gallimore a Daily Mailnek.

Dr. Adrian Rogers egy családvédõ szervezet tagjaként úgy véli, a játék egyenesen tönkreteheti a gyermekek életét. "A Tesco a legnagyobb brit áruházlánc, így különösen veszélyes a játék forgalmazása, ami nem más, mint egy, a gyermekeknek címzett nyílt felhívás a szexuális viselkedésre." Többek között azzal indokolja ezt, hogy kislányokat a felnõtt társadalomban egyértelmûen fallikus szimbólumként kezelt rúd köré tekerni bûn, amit meg kell állítani, akár a Parlament bevonásával is.

A Tesco a felzúdulás hatására úgy döntött, a terméket eltávolítja a játékrészlegrõl, de árusítását nem szünteti be, hanem áthelyezi a fittness szekcióba. Kiderült továbbá, hogy kínálatukban nem ez az egyetlen erkölcsileg megkérdõjelezhetõ játék, jó ideje árusítják például a Peekaboo Pokert, ami vetkõzõ nõket ábrázol, és szintén szexualizálhatja a kisgyerekek gondolkodását.

A Tesco végül elutasította a szexuális befolyásolásról szóló vádakat, szóvivõjük elmondta, a rudas táncolás azoknak az embereknek lett kitalálva, akik szeretik edzeni a testüket, és közben jól szórakozni.

Nem ez az elsõ hasonló probléma a szigetországban, az elmúlt években az Asdát kötelezték a nyolc-kilenc éves kislányok számára kínált push-up melltartós fehérnemûszettek, majd egy póló forgalmazásának visszavonására, amin a "Túl sok fiú, túl kevés idõ" felirat díszelgett.


[origo]