Különleges fétisek

Orral való visszaélés

Nem minden fétis illethetõ szakszóval, az orrbefogós mókára legalábbis nem találtunk hivatalos megnevezést. Elgondolkodtató, hogy a többnyire Japánból érkezõ, sokszor érthetetlen fétisek hogyan is alakulnak ki valójában. Kényszert éreznek vajon, hogy idõrõl idõre sokkolják a világot, valós szexuális igényeket mutatnak be, vagy egyszerûen palira veszik a többi népet, és önmaguk szórakoztatására kreálják az újabb és újabb szexjátékokat? A világ mindenesetre figyel, több helyen bukkant fel például az alábbi levél az interneten: "Kedves Japán, kérünk, fejezd be a szexuális kísérletezéseket a nyilvánosság elõtt, kezd kiborítani bennünket."

forrás: [origo]

Akárhogy is, idõvel minden egyes új ötlet begyûrûzik a köztudatba, ilyen az említett orrbefogós fétis, s minden egyéb, az orral kapcsolatos kínzó játék. Az alapfelállás meglehetõsen egyszerû, nõk orrcimpáit fogják össze, zárják el vagy õk maguk vagy férfiak, esetleg valamilyen tárgyak segítségével teszik ezt. Az elzárt orrlyukú személyekre ezt követõen lehet izgulni, de akár víz alá is nyomhatjuk õket.

Természetesen a képregények világa is reagált erre, ahol a fantázia többet is megenged, orrlyukakból kinövõ növények, oda benyúló szörnycsápok jelennek meg, de fotósorozatokban orrpeckeket és taknyos orrokat is láthatunk, ha akarunk.

Hányás

Bár a hányás az, amitõl a legtöbben undorodnak, ha emberi melléktermékekrõl esik szó, természetesen élnek köztünk olyanok, akik pont erre gerjednek. Az emetofília megnyilvánulhat saját hányásunk iránti rajongásban, de az is lehet, hogy másokat szeretünk hányás közben szemlélni, de ha azt szeretjük, ha egyenesen ránk hánynak, jó ha tudjuk, hogy az úgynevezett római zuhanyt élvezzük épp. (Utalva a római ünnepeken gyakori ürítésekre.)

Emetofilek számára az olyan szavak is izgatóan hangzanak, mint görcs, öklendezés, ejakuláció, megkönnyebbülés. Egyes teóriák szerint az emetofilek számára a hányás - legalábbis kezdetben - ugyanolyan furcsán visszataszító élmény lehetett, mint bárki másnak, de valamilyen ok miatt az idõk során mégis a megkönnyebbülés és a hányás okozta furcsa lelkiállapot, ami könnyekkel, s egyfajta furcsa emócióval társul, gyõzedelmeskedett a hányadék undorítósága felett. Idõvel aztán a szexuális izgalom és kielégülés szolgálatába állt esetükben a különleges érzés iránti furcsa rajongás.

Fantázia szintjén gyakran jelenik meg a szeretett ember hányadékában való elmerülés, az azzal való beboríttatás, vagy egyenesen a központba, a partner gyomrába képzelik el magukat. Érdekes módon megesik, hogy hányásfóbiával társul a hányásszeretet, azaz minél többet fantáziál valaki ilyesmirõl, annál jobban fél attól, hogy elhányja magát.

Pedálpumpálós

forrás: [origo]

Aktuális kedvencünk a férfiak autófétise mellett megtalálható pedálfétis, avagy pedálpumpálós fétis. Hogy szexuálisan mennyire motiválja õket mindez, kérdéses, az autók egészénél a helyzet egyértelmûbbnek tûnik. Mindazonáltal a pedalpornnak is nevezett oldalak nem mást gyûjtenek, mint férfi lábakat, amint azok a kuplungot pumpálják. A fotósorozatok vagy mozgóképek különbözõ cipõbe bújtatott, zoknis vagy meztelen lábak megnevezett autótípusok pedáljait szeretik éppen. Tökéletes ötvözete mindez a lábfetisizmusnak és az autófétisnek, ám eleddig hasonló sorozatokat nõi lábakkal nem találtunk.


Mellszerelem

Hogy ne csak borzadjunk, ismerjük fel, hogy a leggyakoribb fétis irányába mi sem vagyunk közömbösek, s ez nem más, mint a nõi mell. Mindegy, milyen kultúrából származunk, hogy milyen földrészen élünk, a mell univerzális rajongásunk tárgya, és minden tovább nélkül képes szexuális izgalmat kiváltani. Az állatvilágtól eltérõen az embernõk a terhességtõl függetlenül is melleket növesztenek, s az állatoktól eltérõen az emberhímek ezeknek minden idõben igen nagy figyelmet szenteltek.

forrás: [origo]

A méret a fetisizálás tekintetében nem feltétlenül fontos, bár manapság egyértelmû a mellnagyobbítás kapcsán, hogy a látványos méret a figyelmet jobban felkelti, s az érvényesülést segíti. Az implantátumok azokban az országokban a legelfogadottabbak, ahol a nagy mellek rajongótábora bizonyos okok miatt nagyobb vagy meghatározóbb, mint például az Egyesült Államokban vagy Japánban. A szilikonmellek iránti fétis a mellfétisen belül mára alkategóriát alkot, s ennek hatására az ellenpólus is szubkategóriává vált, azaz a természetes idomok hívei.

Vannak, akik a mell típusai szerint alkotják meg rajongásuk szûkebb körét, de a mellbimbók változatossága is széles terepet kínál erre, vannak, akik a kiálló, pöcökszerû mellbimbókra buknak, vannak a nagy udvar hívei vagy a kislányos rajzolat szerelmesei is. Külön kategóriát alkotnak azok, akik a mellek mozgásában lelik örömüket, azok himbálásában, pofozgatásában. A mellfétis különlegessége, hogy homoszexuális férfiak és nõk között is igen nagy számban akadnak, akik nemcsak esztétikusnak, de izgatónak is tartják a melleket.
 
Bûnözõfétis

forrás: [origo]

A börtönökbe érkezõ rajongói levelek lehetnek tanúbizonyságai annak, hogy valóban vannak, akik a bizarr tiszteleten túl egyenesen vonzódnak is a bûnözõkhöz. Hibrisztofíliának nevezik mindezt, s a fetisizálás tárgyai többnyire olyan bûnelkövetõk, akik valamilyen erõszakos tettet hajtottak végre, legyen szó fegyveres rablásról, nemi erõszakról vagy akár gyilkosságról.

Legismertebb Ted Bundy, az ismert sorozatgyilkos esete, akirõl köztudott, hogy naponta mintegy kétszáz rajongó és szerelmes levelet kapott nõktõl. Ted Bundy összesen huszonkilenc nõ meggyilkolását vallotta be, de a tényleges számokat feltehetõleg sosem tudjuk meg. A nõk rajongása annak ellenére fennállt, hogy Bundy nemcsakhogy megerõszakolta, de brutális kegyetlenséggel végezte ki 12 és 26 év közötti áldozatait.

Vakok, sötétség

Amaurófíliaként ismerjük a teljes sötétség iránti vonzódást, azaz az olyan körülmények közötti szexuális aktust, ahol a partner teljességgel láthatatlan. Ismert az amaurófília olyan típusa is, melyben vak vagy vakká tett emberekkel való szeretkezésben leli örömét valaki.  A dokumentált történetek szerint nem egyszer a sötétség mellé nem túl vonzó partnert választ a fetisiszta, s az is megesik, hogy a Braille-írást is elsajátítja valaki, annak érdekében, hogy az aktus alatt ennek használatával fokozza saját izgalmát.

forrás: [origo]

Bár a tényleges fétis meglehetõsen ritka, a szexuális játékokban ennek bizonyos elemei gyakran megfigyelhetõek, mint amilyen a szemek bekötözése sállal vagy egyéb sötét anyaggal, a vakká tett partnert különbözõ módon való izgatása, de a teljes sötétségben való szex is sokak számára ismerõs, és nemcsak a szégyenlõsség az, ami ezt kívánhatja meg.


[origo]