Ismerd és szeresd a tested!

18 éves, vagyok szexuális kapcsolatom még nem volt. Maszturbálni viszont szoktam, de nem sikerül sosem orgazmust megélnem. Ebben kérem a segítségét, hogy mit ajánl, és nagyon örülnék, ha néhány trükköt is írna, hogy hogy lehet a legjobban csinálni. Elõre is köszönöm, és várom mihamarabbi válaszát.

A maszturbálás nem túl bonyolult dolog. Legegyszerûbben a külsõ nemi szerv simogatásával lehet elérni, és a többi részt sem érdemes teljesen elhanyagolni. Érzékenyek a mellek, nyak, arc, alhas, comb belsõk, a nagyajkak, hüvelykörnyék, végbélnyílás, fokozottan érzékenyek a kisajkak és a csikló. Mindig bõségesen nedvesíteni kell. Ez származhat a szájból, és amikortól beindul a termelõdés, a hüvelybemenetbõl is. Annyiszor kell nedvesíteni, ahányszor csökken a csúszás az ujjak és a nemi szerv között. Az izgalmat fokozhatja fantaziálás, tükörbe nézés, jó zene, testmozgás, csípõmozgás, erõsebb lélegzés, hangadás, sikoltozás. Kérdés, mire van lehetõség.

Eleinte türelmesnek kell lenni, ha nem vagy eléggé felizgulva. Ha a nedvesedés beindult, a csikló merevedése a következõ állomás. Innentõl a csiklót ingerelve érzed magad a legjobban. Vigyázni kell, hogy ne túl erõsen csináld, mert könnyen túlérzékennyé válik. Az orgazmus közeledtével légzésed meg fog változni, lehet hogy nyögni fogsz, emelkedhet a csípõd, amitõl megfeszülnek a hüvely környéki izmok is. Gyengédség kell az érintésekben és van egy pont, amikortól nem szabad abbahagyni vagy változtatni az ingerlésen, mert akkor elillan. Amikor jön az orgazmus, megfeszülsz, megváltozik az érzékenységed, másképpen fogod érezni az ingerlést, vágyaid még tovább erõsödnek és visszatartod a lélegzetedet, behunyod a szemedet, és csak befelé figyelsz. Ehhez teljes zavartalanság kell, nem félhetsz a lebukástól, nem gondolhatsz másra, csak az érzésre, ami feszít és igyekszel visszatartani a lélegzeteddel is, hogy sûrûsödjön és robbanjon. A hasadat húzd be közben, hogy ráfeszüljön a méhedre. Az orgazmus bekövetkeztekor erõs élvezet, izom-összehúzódások, lihegés, hangok, csípõmozgások lehetségesek. Az elégedettség tökéletes, különösen akkor, ha jól el tudtad húzni az orgazmus elõtti részt és erõs volt a robbanás. A csikló ilyenkor már túlérzékeny, nem állja az érintést. A hüvely viszont már rég készen áll az aktusra. Megfelelõ péniszt utánzó, sima, tiszta tárggyal, ami legyen keskeny is, hogy a szûzhártyán átférjen, elkezdheted ingerelni a belsõ részeket. Ez késõbb nagyon jól fog jönni a partner-szexben.

* * *

22 éves srác vagyok. A kérdésem: káros-e a mindennapos maszturbálás, okozhat-e késõbb problémát?
 
A mindennapos maszturbálás nem, de jelzi, hogy valami már nagyon hiányzik. Ez a hiány lehet káros is. Mielõtt a nagy õt megtalálod, célszerû lenne felkészülni rá a gyakorlatban lányokkal. Ha van párod, akkor vele kellene összeegyeztetni az igényeket és a nem szexuális vágyakat is kielégíteni. Hogy nálad mi a helyzet, nem írtad. Érdemes sportolni, kellemes dolgokban erõt gyûjteni a nehézségekre.

A maszturbálás egyetlen elõnytelensége az, hogy így túl könnyû az út az orgazmushoz, ám partnerrel a helyzet más lesz. Úgy mondhatjuk, hogy ezzel nem tudod magadat trenírozni a szexben, nem tudod fenntartani az erõnlétedet, a szexuális teljesítményedet. Nincs hatással arra sem, hogy a  partner-szex hiányában potenciálisan kialakuló és csak a partnerrel kapcsolatban jelentkezõ merevedési zavart vagy korai magömlést megoldja vagy kialakulását késleltesse. Erre a hasonló szituációban való gyakorlatozás tesz alkalmassá. Ilyen a mûvaginával történõ trenírozás. Ezzel érdemes önkielégíteni, ráadásul jobban is fogod élvezni. Néhány hét alatt érezni fogod, hogy erõsödik a péniszed, vérbõsége nyugalmi állapotban is nagyobb, mint korábban.


A lányoknak is tudniuk kell használni az óvszert!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a fiú óvszert használ szex közben, akkor kell-e egy 16 éves lánynak gyógyszert szednie? Elõre is köszönöm!

Az óvszer megfelelõ ügyességû használata esetén mellõzhetõ, de a védekezés tablettás módja biztonságosabb. Léteznek fiatalok számára felírhatók is, tinirendelésen lehet kérni önállóan. Én mégsem ajánlom feltétlenül, különösen akkor, ha a szex még ritka és esetleges és a tested még viharos átalakulásban van. Ezt nõgyógyászod téged ismerve állapíthatja meg. A gumi használatánál fontos, hogy biztonsága növelhetõ, ha rögtön a behatolás elõtt felhúzod a péniszre, nem vártok a magömlés elõtti pillanatokra. A kondomot felhelyezéskor nem szabad ráncigálni, húzogatni, óvatosan kell kezelni vékony anyagát. A makk elõtt kis üres helyet kell ráhagyni a felhúzásnál, így az ondónak és a mechanikus hatásoknak is jobban ellenáll, ha nem feszül rá a péniszre. Jó minõségût vegyetek, megfelelõ méretben és a szavatosságot is ellenõrizzétek. Ha bennmaradt a hüvelyben vagy a lehúzás elõtt megvizsgálva rések keletkeztek rajta, akkor néhány napon belül hormonális védelemért is kell folyamodni a nõgyógyásznál. Ez viszont megterhelõbb a szervezetnek, mint a kis dózisok szedése egy hónapon át.

Szóval a lány vigyázzon magára és ne bízza csak a fiúkra, hogy milyen segítõkészek és tapasztaltak a témában. ...és viszont, a fiúk is pont így álljanak a kérdéshez a saját érdekükben.

* * *


18 éves lány vagyok, és a problémám a következõ: képtelen vagyok lefeküdni a barátommal. Õ az elsõ barátom, a biológiai szüzességemet õ vette el (kézi munkával), viszont maga az aktus még nem történt meg. Azért nem megy a dolog, mert vagy õ túl méretes hozzám, vagy én vagyok túl szûk neki, ezt nem tudom. Biztosan nem azért vallunk kudarcot, mert nem érjük el a szükséges izgalmi szintet, hiszen ha hagyományos módon nem is, de mindig okozunk egymásnak orgazmust, tényleg kívánjuk a másikat, én is nagyon õt! Õ talpraesett, megértõ, szeretem, õ is engem, mi a baj?! Válaszotokat elõre is nagyon köszönöm!

Talán nincsen semmi baj, csak a kezdetek nehézsége. Érdemes cyberskin mûpénisszel egyedül is gyakorlatozni, hogy ne legyen olyan ijesztõ a behatolás. Síkosító zselével is könnyíthetõ a helyzet. A hüvely tágulékony, sokat képes befogadni, de csak akkor, ha erre fel van készülve fizikailag és lelkileg egyaránt. Ha párod nem lenne olyan megértõ, már nem lennél szûz semmilyen értelemben. A szûzhártya ugyanis önmaga nem okoz ekkora kellemetlenséget. Ha a bátorság elegendõ volt, de valami mégis akadályoz, akkor nõgyógyászati segédlet is igényelhetõ. Általában azonban nem a szûzhártya vastagabb, hanem maga a hüvely görcsöl be tágulás helyett, így a szûzhártya átszakadása után is folytatódhatnak a fájdalmak. A pszichés felkészítés sokat segíthet, ha szükségesnek érzed. Ez esetben lássuk egymást mielõbb.


A jó szex folyamatos kísérletezéssel jár

Egy nõ mennyire nedvesedik be szex közben? És az a fiúkat nem zavarja, ha ott folyik valami?

Nem zavarja õket, ez teszi lehetõvé számukra a behatolást. Mivel legalábbis a végén nedvekkel õk is rendelkeznek és erre büszkék is, a nõi nedvek éppoly értékesek számukra, mint a sajátjuk. Ha a nõ nem nedvesedik, akkor a behatolás igen nehéz és a nõnek fájdalmat okoz, késõbbiekben pedig a férfi pénisze is kidörzsölõdhet. A nedvesedés maximális mértéke lehet olyan bõséges, ami a combokat is áztatja. Az izgalmi állapot függvénye, hogy milyen mennyiség termelõdik. Emellett a kevés folyadékot fogyasztó nõk és a fizikailag nem terhelhetõ legyengült, esetleg beteg nõk hüvelye is könnyen kiszárad.

* * *

36 éves nõ vagyok. Azt szeretném kérdezni, miért van, hogy csak egyféle pózban tudok élvezni, akkor sem mindig megy könnyen. Ezen lehet változtatni? Párommal évek óta jó a kapcsolatunk, de ezt a részét nem tudtuk megoldani.
 
A nemi éréshez hozzátartozik, hogy a szexuális változatosság lehetõségei is kifejlõdjenek. Ehhez nem elegendõ az igény, a feltételeknek is létre kell jönniük. Ha ez magától nem alakult ki, ami hosszabb szexuális élet után egyébként bekövetkezhet, akkor érdemes elõrelépni tudatosabban is. A pózok egyszeri kipróbálása nem elegendõ, a kísérletezés, ha kedvvel történik, hosszabb idõszak, új felfedezések folyamatos ideje. Ez azonban nem csupán technikai kérdés, egy hosszabb kapcsolatban a vágyak gyengülnek, az izgalom nem tartható fenn a legmagasabb hõfokon. A szexualitásnak idõnként meg kell újulnia lelkileg is. A személyiség fejlesztésben szép eredmények érhetõk el erre felkészült, gyakorlatban is jártas szakember segítségével.

* * *

Most készülök nõgyógyászhoz elõször, még sosem voltam, szeretnék felíratni fogamzásgátló tablettát. Mire számítsak az elsõ vizsgálat alkalmával, mi fog történni?
 
Speciális vizsgálóasztalon történik a nõgyógyászati szûrõvizsgálat. Orvos és asszisztensnõ van jelen. Az orvos kézzel áttapintja a hüvelyt és az alhasat, majd egy fémeszközt vezet be óvatosan, amivel a méhszáj elõl széttolja a hüvelyfalakat. Innen kenetet vesz citológiai vizsgálat céljára. Lediktálja a leletet és kezelést javasol, ha szükséges. Tudnod kell, hogy mikor és milyen menzeszeid vannak és mikor volt a legutolsó vérzésed. Beszámolhatsz panaszaidról, ha vannak és kérdezhetsz. El kell mondanod, hogy fogamzásgátláshoz kéred segítségét. Nem kell azonnal döntened, hogy melyiket választod.
A vizsgálat nem fájdalmas, de elsõ ízben félhetsz, ezért érdemes hasfaladat tudatosan ellazítanod és lassan, mélyeket lélegezned, amíg tart. Szemedet nyugodtan csukd be közben. Ha kellemetlen érzésed van, azonnal jelezd és sóhajtozz, lazíts. A kenetek eredményét késõbb tudod meg.


Hüvelyi orgazmus nélkül értelmetlen az egész?

Olyan problémával fordulok Önhöz, amit most kissé szégyellek leírni. Volt már egy-két párkapcsolatom, de mindnél voltak gondok. Mivel személytelenül írok most, egybõl lényegre török. A péniszem tökéletesen megmerevedik, mikor egy lány játszik vele, de mikor jönne az aktus vagy már csak a készülõdés, hirtelen kezd lankadni! Nem értem! Egyre jobban zavar, ami történik. Nem lehet, hogy a sok önkielégítés az oka? Vagy talán belsõ stressz? Vagy csak az aktustól való félelem?  (Érdekes: orális aktus közben semmi gond vele.)

A merevedés megtartása egészséges férfinál nem probléma orális ingerlésnél és önkielégítéskor. A hüvelyben megtartani azonban sokféle ok miatt feladattá válhat, azaz nem megy magától. Emiatt elõbb-utóbb kialakul a stressz is, ha már korábban nem volt más miatt túlterhelõdés. Ha nincs elegendõ tartalék, ami szabadon felhasználható a szexhez, akkor a teljesítmény csökken. Ha nincs elegendõ tréning, csak a vágyak, akkor is gyakran elõfordul, hogy az energia nem koncentrálódik, a figyelem ellankad, a vágy aktus közben lecsökken, vagy átalakul kellemetlen izgalommá, félelemmé. A sok önkielégítés azt mutatja, hogy túl kevés a páros szex. Nem ront a helyzeten és nem is lehet így javítani rajta. Elegendõ páros szex esetén a helyzet javulhat. Ha nagyon zavar, oldjuk meg.

* * *


Én egy 19 éves fiú vagyok. A barátnõmmel hetente többször is szeretkezünk, de még sohasem sikerült elérnünk, hogy hüvelyi orgazmusa legyen. Mi lehet ennek az oka? Nagyon fontos lenne, hogy  választ kapjak a kérdésemre, mert úgy érzem, hogy így értelmetlen az  egész...

A hüvelyi orgazmus elérése bonyolultabb, mint csiklón keresztüli. A csikló megfelelõ mechanikus ingerlése könnyedén orgazmushoz vezet. A hüvely ingerlése technikailag is nehezebb, sokkal jobban függ az eredményesség a test többi részének ingerlékenységétõl és a pszichés állapottól is. A folyamat szerencsés esetben létrejön a megfelelõ partnerrel, sõt egyesek álmukban, nem szex-izgalom hatására is átélik
néha. Bizonyos egyedi testfelépítésû nõk korán rájönnek arra, hogy combjuk összeszorítása könnyen eljuttatja õket az orgazmushoz. Mégis a páros szexben nem tapasztalják ezeket az élményeket, testük másképpen mûködik még erõs izgalmi állapot létrejöttekor is. Ez nem tûnik logikusnak, ezért sokan nem értik, hogy szerelmük miért nem fejezõdik ki ebben is.
A hüvelyi orgazmus bárki számára elsajátítható. Otthon megfelelõ mennyiségû páros szex mellett jó, ha a nõ egyedül is tapasztal. Érdemes nemcsak kézzel, hanem élethû érzést nyújtó mûpénisszel is kikísérletezni, hogy milyen érzések ébreszthetõk nemcsak a hüvelyben, hanem következményesen a távolabbi testrészeken és az agyban is. A bonyolult technikák helyett gyakran elég az átélésre figyelni, az élvezet felé erõsíteni az érzéseket. Nem helyes, ha a tapasztalás már nem a szexrõl szól, hanem valami állandó vizsgafolyamról, ami azt teszteli, hogy mire vagyunk és mire nem vagyunk képesek. Eltérõ lehet az egyéni érzékenység, az átélés, azonban senki sem elégedetlen azzal, ahogy örülni képes egy új ruhának, egy utazásnak, ahogy képes szerelmes lenni. Ezt mindenki a saját életének maximumaként éli át. Nem szükséges összehasonlítani máséval. Az orgazmus is ilyen.
Ha otthon nem sikerül elérni az eredményt, akkor sincs elveszve a dolog. Személyi tréningen tudunk segíteni. Sok nõnek sikerült új élményt és ezzel együtt új életérzést és magabiztosságot elérni a hüvelyi orgazmus létrejöttével. Sok esetben a nõk éppen párjuk biztatására és támogatására döntötték el, hogy vállalkoznak a szexualitásuk kiteljesítésére.

Dr. Tóth Emese


[origo]