Hódítanak az ámis segédeszközök (18+)

Az ámisok élete a vallás és a család tiszteletén, valamint szokásaik megtartásán alapul, és a külvilágtól elzárkózva, a technika vívmányait elutasítva élnek Amerika-szerte. Éppen ezért óriási meglepetést váltott ki az Amish Adult Stores megjelenése, ami kizárólag fából készült segédeszközök értékesítésével foglalkozik. Mára a segédeszközök olyan nagy sikerrel hódították meg a piacokat, hogy a segédeszköz-gyártók hamarosan franchise hálózatban folytatják mûködésüket. 

A szexjátékokat - mint például a hintalovat, a forgó kecskét vagy a vibráló birkát - tölgyfából és almafából készítik, de a vibrátorokat és szexgolyókat általában cseresznyefából gyártják. Az eljárás során kifinomult technikákat alkalmaznak, hogy az eszközök ne törjenek el, és a szálkák ne akadályozzák a természetes örömöket. Az ámisok elutasítják a csúcstechnika vívmányait, és kizárólag az 1890 elõtt felfedezett technikai eszközöket alkalmazzák a segédeszközök gyártásánál. Nem veszik igénybe például a belsõ égésû motor vagy az elektromosság segítségét.

Az Easy Ride hintaló például egy, kettõ vagy három lóerõs motorral mûködik, míg a vibráló nyereg és az állítható mûpénisz a taposómalmoknál alkalmazott csigával és szíjjal mûködik. A többi segédeszköz fogaskerekekkel és kurblival mozog, de olyan idõtlen technikákat is átültetnek a segédeszközgyártásba, mint a habverõ, a vízimalom vagy épp a cölöpverés mûködési mechanizmusa. A tulajdonosok szerint a segédeszközök óriási sikere a nosztalgiának köszönhetõ, az emberek ugyanis visszavágynak a természetbe


[origo]