Fulladásos orgazmus (18+)

A légzés szándékos manipulálásával elért orgazmus a szexuális együttlét meglehetõsen szokatlan és veszélyes változata. Ártatlanul és ösztönösen sokan észreveszik magukon, hogy az orgazmus felé közeledve visszatartják a levegõt vagy párnát szorítanak arcukra, ami különleges élményt nyújt, de az irányított légzés különbözõ tradicionális módszereknek is része. Az ebben rejlõ élvezetet felismerve van, aki konkértabb eszközökhöz folyamodik, hogy az élményt a végletekig fokozza.

forrás: [origo]

A technika lényege abban áll, hogy az oxigén megvonása miatt lényegesen több endorfint termel a szervezet, ami az orgazmus hatásfokát növelheti. Bár ebben a különleges állapotban óriási extázist élhet át az ember, azt csak kevesen tudják, hogy  a vér oxigénszintjének drasztikus csökkenésével (hypoxia) súlyos szervi és szöveti károsodások keletkezhetnek. Különösen az agyi területek a veszélyeztetettek, s pont ez az, ami a kéjt fokozza, mivel a hypoxia állapotában hallucinációhoz hasonló állapot léphet fel. 

Az oxigénmegvonást egyesek szextõl függetlenül is szeretik gyakorolni, bármilyen helyzetben visszatarthatják lélegzetüket, s ezzel egyfajta bódulatot idéznek elõ. Típustól függõen ki több, ki kevesebb oxigénhiányt élvez vagy képes elviselni. Van, aki a fulladástól való félelemben leli örömét, de ez a pánik jellemzõen akkor okoz élvezetet, ha az illetõ biztos benne, megtette a megfelelõ óvintézkedéseket, biztonságban van. Ebben az esetben azonban soha nem lehet szó maximális biztonságról. A fulladásos állapotban, miközben rohamosan fogy az oxigén, a vér szén-dioxid tartalma emelkedik, és kényszeres légzési ösztön kínozza a testet. Ha valaki nem állítja vissza szervezetét idõben a normális állapotba, pillanatok alatt elveszti eszméletét, agya a nem megfelelõ vérellátás következtében károsodást szenvedhet, de legrosszabb esetben beállhat a halál is.
 
Mindegy, hogy partnerrel vagy egyedül alkalmazza valaki a technikát, számtalan módja van annak, hogy miképp vonhatja meg magától valaki a levegõt. Van, aki zacskót húz a fejére, van, aki kötél segítségével fojtogatja magát, van, aki gázmaszkot használ, de a nyak partner általi elszorítása vagy súlyos, légzést nehezítõ tárgyak testre helyezése sem ritka. A fojtogatás következtében a veszélynek így több forrása is lehet. Felléphetnek különbözõ légzõszervi sérülések, a fulladó levegõ után kapkodva az illetõ belélegezheti saját nyálát vagy hányadékát, eszméletvesztés közben lenyelheti nyelvét, keringési rendelleneséégek léphetnek fel... Súlyos esetben mindezek tragikus következményekkel járhatnak, de bekövetkezhet a halál akkor is, ha valaki elveszti uralmát a fojtogatáshoz használt eszköz felett. A legtöbb halálos áldozat testén megtalálják az orgazmus fokozására használt eszközt, ami esetükben nem a terveknek megfelelõen mûködött, és idõ elõtt elveszítették eszméletüket.

Önfojtogatásról már a XVI. században készültek feljegyzések, ezt a technikát alkalmazták ugyanis erekciós zavarok és az impotencia kezelésénél. Az ötlet onnan ered, hogy akasztásos kivégzések alkalmával megfigyelték, a férfi áldozatok az akasztás során erekciós állapotba kerültek, olykor még ejakuláltak is (halál-orgazmus). Mára már bizonyítást nyert, hogy az akasztás során speciális izomreakciók miatt következik be az erekció, és ez nem azonos a fulladásos orgazmus technikájával.

Ebben a témában Frantisek Kotzwara önfojtogatás során bekövetkezett halálát jegyezték fel elsõként, de nem õ volt az utolsó híres ember a sorban. A cseh zenész 1791 februárját Londonban töltötte, ahol felkeresett egy prostituáltat. Vacsora után felmentek Kotzwara szobájába, ahol a férfi egy kötelet erõsített az ajtó kilincséhez majd a nyakához, de a szexuális aktus után nem vett többé levegõt. A londoni bíróság a zenész különleges halálát illetõen hitt a prostituált vallomásának, és felmentette õt a gyilkosság vádja alól. Igyekeztek minél elõbb lezárni az ügyet, nehogy valakinek eszébe jusson kipróbálni a veszélyes játékot. Csak Amerikában évente megközelítõleg 1000 ember hal meg a fulladásos orgazmus következtében.


[origo]