Fogd vissza magad! (18+)

Húszéves férfi vagyok, és a kérdésem arra vonatkozik, hogy hogyan lehet az ejakulációt késleltetni, hogy minél tovább tartson az együttlét.
Mit tudnék azért tenni, hogy ne élvezzek el idõ elõtt?
A problémám, hogy a barátom szex közben nagyon hamar eljut a csúcsra (1-2 perc alatt). Gyors segítség kellene!

Gyakori probléma, de a  korai magömlés kezelésére hatékony szexuál- és párterápiás módszerek vannak, ezek egyikét, az elszorításos technikát, amely a magömlés késleltetésének egyik leghatékonyabb módja, ismertetjük Molnár Tamás szexológusunk segítségével.

Korai magömlésrõl (tudományosan ejaculatio praecoxról) akkor beszélhetünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelõen kontrollálni magömlésének idejét a hüvelybe vezetés elõtt, illetve közösülés közben, a nõ kielégülése elõtt jut el a magömlésig.

Az idõre vonatkozó statisztikának itt kisebb jelentõsége van. Ha a petting, az elõjáték elégséges volt, a nõk akár két-három percen belül képesek eljutni az orgazmusig, de sokszor nyolc-, tízperces folyamatos közösülést is igényelhetnek. A férfiak átlagban három-hat perc után eljutnak a magömlésig, illetve annak elõrejelzési szakaszáig. Ebben az elõrejelzési szakaszban a férfi még képes magömlését késleltetni, például szünetelteti közösülõ (frikciós) mozgásait, miközben más módon ingerli partnere erogén zónáit.

Mikor korai a magömlés? Nehéz ezt a kérdést idõ-intervallumhoz kötni. Ha a behatolás után a nõ kettõ-négy percen belül eljut az orgazmusig, majd a partnere is, nem beszélhetünk korai magömlésrõl, hiszen a partnerek kölcsönösen kielégítették egymást. De ha a nõ tizenöt-huszonöt perc után sem jut orgazmusig, ám a férfi ejakulál, feltehetõen szintén nem beszélhetünk korai magömléstõl. Lehet, hogy az elõjátékban a férfi nem volt elég gyengéd, kitartó. A pettingnek finomnak, hosszan tartónak kellene lennie a behatolás elõtt, így a nõ is hamarabb eljuthat a csúcsig.

Másik lehetõség, hogy testhelyzetet változtatnak, és közben alkalmazzák az elszorításos technikát, amirõl igen sok tévképzet él az emberekben. Nem arról van szó, hogy a makkon a húgycsõnyílást be kellene szorítani, de nem is a hímvesszõ tövénél kell próbálkozni.

A hímvesszõ alsó oldalán, a makk pereme egybeolvad a hímvesszõ törzsével, körülbelül itt, közvetlenül a makk alatt viszonylag erõsen kell szorítani, s ez meggátolhatja a magömlést. Persze csak akkor, ha megfelelõ helyen, megfelelõ idõben és megfelelõ erõsséggel alkalmazzuk a szorítást. Ez tanulás, gyakorlás kérdése, de minden férfinál mûködõ biológiai reflex. Itt vezetnek ugyanis azok az idegpályák, melyek a magömlésért, illetve annak blokkolásáért felelõsek.

Figyelni kell, nehogy túl késõn alkalmazzuk, az ejakuláció elõtt van egy négy-nyolc másodperces elkerülhetetlenségi szakasz, amikor már sehogyan sem akadályozhatjuk meg a folyamatot. Ilyenkor beindul az ejakuláció szimpatikus idegrendszer által vezérelt reflexfolyamata, s ez visszafordíthatatlanul végigfut.

 


A férfiaknak meg kell tanulniuk érezni, tudatosan felismerni azt az elõrejelzési szakaszt, amikor érzik, ha folytatják a közösülést, a hímvesszõ ingerlését, úgy tíz-húsz másodperc múlva bekövetkezne a magömlés. Ekkor van itt a cselekvés ideje.

A közösülést vagy a pénisz egyéb ingerlését óvatosan megszakítva alkalmazzuk az elszorításos technikát! A legjobb, ha ezt a férfi elõször saját magán gyakorolja, míg megismeri, elsajátítja a technikát. Figyelje az idõzítést, az elszorítás helyét, erõsségét és az elszorítás idõtartamát. A hatékony idõtartam változhat öt-tíz másodperc között is. Ezután megszûnik az ejakulációs inger, az izgalmi szint kissé visszaesik. Rövid idõ után folytatható a szeretkezés vagy öningerlés.

A következõ lépés, hogy az elszorításos technikát a partner alkalmazza párján, amikor ezt a férfi jelzi. Ezt a hímvesszõ kézi ingerlésnél a legkönnyebb megtanulni, begyakorolni, vagy a fellációnál, amikor a nõ szájjal és kézzel is ingerli a péniszt. Elõnye, hogy, a partnernek a makk alatti rész a hüvelykujjára esik. Ezért célzottabban alkalmazható az elszorítás, mintha a férfi saját magának csinálná (ekkor a mutató és középsõ ujjra esik).

forrás: [origo]

Az elszorításos technika többször egymás után is alkalmazható. Semmiféle káros hatása nincsen, esetleg ha az elkerülhetetlenségi szakaszban próbálkozunk, kellemetlen, éles érzés mellett következihet be a magömlés. Egy idõ után az ember megtanulja felismerni ezt a szakaszt, s ilyenkor inkább hagyjuk, hogy a magömlés spontán folyamatában bekövetkezzen. Azaz ne alkalmazzuk vagy hagyjuk abba a "squeeze" technikát.

A szeretkezéseknél legjobb, ha elõször a nõ elégül ki, a férfi lehetõleg várja be partnerét. Vagy öt-húsz perces refrakter fázis után próbálkozzanak újra . A refrakter fázis olyan ingerelhetetlenségi szakaszt jelent az orgazmus után, amikor szexuális ingerlésre sem jön létre izgalmi állapot.

Az elszorításos technikának van egy úgynevezett "rögzítõ hatása": rendszeres használata mellett kb. másfél hónap után érzékelik, hogy meghosszabbodik az idõ két szükséges elszorítás között. Tehát az elszorításos technika nem azt jelenti, hogy élete végéig szeretkezés közben az elszorítást kellene alkalmaznia.


[origo]