Férfimítosz (18+)

A férfi szexuálisan felvilágosult lény
A férfiak többsége úgy hiszi, szex témában otthonosan mozog, sok újat neki már nem tudnak mondani. Valóban, a technikával a legtöbben tisztában vannak, de a lelki sík nem az õ mûfajuk. Olykor a férfit is gyötrik kétségek, hisz ki ne kételkedett volna már saját teljesítõképességében, és ki ne féltené saját potenciáját. Nem is beszélve a kritkus "méret" kérdésrõl. Komplexusai szinte mindenkinek vannak. Kár ez ellen tiltakozni. De ha az ember beszél a kétségeirõl, akkor általában megoldást is talál.

Az igazi férfi nem bírja az érzelgõs fecsegést
Sok férfi saját érzéseit és a nõ iránt érzett vonzalmát csakis egyetlen módon, a szex révén tudja kifejezésre juttatni. Ugyanakkor szomorú, hogy sokan nem ismerik fel azt az egyszerû tényt, hogy a szexrõl való beszélgetés jelenti a kulcsot a beteljesült szexualitáshoz. Ha a nõnek igénye van a beszélgetésre, annak megvan az ésszerû magyarázata, nem kell feltétlenül fecsegésként értelmezni.

Ha hozzáér, szexet akar
Simán csak odabújni a nõhöz, csak simogatni õt, kevés. Szükségszerû, hogy annak szex legyen a vége. Pszichológusok szerint nõknek és férfiaknak egészen más a felfogásuk az érintésrõl. Míg a nõk bújni, simulni akarnak, és az intimitást, a melegséget keresik, addig a férfiak többsége inkább a lényegre térne. A valóságban persze a férfi is védettségre vágyik, de hajlamos elnyomni ezt az érzést, hiszen az õ szemében ez gyengeségre vall.

A férfi bármikor képes rá, és akarja is
A médiának és a pornóiparnak köszönhetõen, ez a mítosz él legerõsebben a férfiakban. A férfi mindig és minden helyzetben képes elfogyasztani egy nõt, miközben majd szétdurran a férfiasságtól. Nagyon sokan képtelenek elszakadni a vizuális élményektõl, a hamis modellektõl, és emiatt gyakran komoly szexuális zavarokkal  találhatják szemben magukat.

Szex közben az igazi férfi megmutatja, mit tud
Amíg szerelem, vonzódás és öröm van a szexben, addig a legtöbb férfi képes teljesen és õszintén átadni magát az élménynek. Amint azonban bizonyítani akar, megnehezíti saját helyzetét. Hossz, vastagság, keménység és kitartás tekintetében kritikus elvárásoknak kell megfelelnie, hogy a lehetõ legjobban szerepeljen az ágyban.

Szex közben a kemény hímtag a lényeg
Nagyon sok férfinak konkrét elképzelése van arról, hogy hímtagjának mekkorának is kellene lennie, hiszen a szex igazán csak a nagy szerszámmal jó - vélik sokan -, ami hangulattól, problémáktól, érzelmektõl függetlenül mindig mûködik. Ha a természettõl kapott adottságok nem felelnek meg az elvárásoknak, máris a különbözõ komplexusok veszik át az irányítást. Ilyen hozzáállással pedig a már az elején elrontja a kiadós szeretkezés esélyeit.


Szex = közösülés
A közösülés a testi érintkezés egyetlen kielégítõ formája. Ha létezik más technika is, az biztosan az elõjáték részét képezi, de mindenképp a szexrõl szól. Mégsem árt tudni, hogy a simogatás, a finom érintések olykor szintén eszközei lehetnek a kielégítésnek. Idõs korában sok férfi - erekciós zavarok miatt - azért mond le a szexrõl, mert a közösülésen kívül nem ismeri annak más, kifinomultabb formáit.

forrás: [origo]

A férfi részesítse a nõt eget-földet megrázó orgazmusban
A férfi csak akkor igazán jó az ágyban, ha a nõ élvez, méghozzá úgy, hogy abba egy kissé belehal. A férfi legyen kitartó, kreatív, és tegyen meg mindent, hogy felejthetetlen élményben részesítse partnerét. Ezt a nyomást nem mindenki tudja elviselni, így nem csoda, hogy végül nem lesz képes megfelelni a vélt elvárásoknak. 

Nincs szex orgazmus nélkül
Ez esetben is teljesítményorientált a férfi, és minden körítés az egyetlen szent célt, az orgazmust szolgálja. Nem csoda hát, hogy manapság a jó szex alapkritériumai közé tartozik az orgazmus, aki nem élvez, eláshatja magát.

A nõi nem az igen
Sok férfi abban a hitben él, ha a nõ nemet mond, akkor valójában az igent jelent, hisz csak megjátssza és kéreti magát, hogy fokozza a férfi vágyát. Néha ez valóban így lehet, ennek ellenére tanácsos mégis hallgatni a nõre, hiszen rutinszerû ki-be mozgás még egyáltalán nem biztos, hogy örömteli pillanatokkal ajándékozza meg a partnert.

A jó szex spontán
A spontanitás sokak szemében azért tökéletes tényezõ, mert szavak nélkül vezeti az embert a szexhez. Véleményük szerint, erre van szükség ahhoz, hogy nõ és férfi tökéletes egyetértésben és harmóniában merüljön el egymásban. Ez a fantázia kellemes szüleménye. Ennek megvalósulásához szükséges azonban, hogy az ember sokat dolgozzon párkapcsolatán, hogy megismerje partnerét és mindkettõjük igényeit, vágyait. Így a megtervezett szex egyáltalán nem lesz rossz.

Egy igazi férfinak nincsenek szexuális problémái
Az ember valahogy úgy képzeli, õ sérthetetlen, õt nem érheti semmiféle kudarc, vagy probléma. Ezzel ugyanis leomlik a tökéletes férfi ideálképe, amihez olyan nagyon ragaszkodott. Ha hatékony megoládsra vágyik, nyitnia kell, beszélgetni, és nem megrögzötten követni a megfelelési kényszert, amit a versenyelvû társadalom a férfiak tudatában már kisgyermek kortól kezdve elültet.


[origo]