Elõszó Elke Metzger Naplójához (18+)

Egy ausztriai kisvárosban láttam meg a napvilágot 1962 õszén. Abban az évben, amikor Marilyn Monroe-t holtan találják kábítószer-túladagolás következtében, a Rolling Stones megalakul, s ekkor születik Tom Cruise és Demi Moore is. Családunk az átlagnál szerényebb körülmények közt élt, de nem nyomorogtunk. Apám francia, a háború alatt ismerkedett meg édesanyámmal. Vallásosak voltak, s engem is próbáltak úgy nevelni, de azok az idõk nem voltak megfelelõk, s a hitben engem leginkább a szolidaritás, a szegények megsegítése, az õszinteség fogott meg, s persze biztosította kisleányként a nyugalmas, félelem nélküli éjszakákat. Szüleim nagyon sokat dolgoztak, s nyughatatlanságukat én is örököltem.

forrás: [origo]

Ausztriában az élet nem volt könnyû a háború után, bár mire én megszülettem, már jobb idõk jártak. Az elemi és középiskolában jó tanuló voltam, tanáraim kedveltek és osztálytársaimmal is jól kijöttem. Elsõ - nem önkezû - szexuális élményeim is itt szereztem, mint oly sokan rajtam kívül. Akkor nem tulajdonítottam neki különösebb jelentõséget, habár persze jólesett. Azt hittem ez olyan, mint ünnepnapokon a torta. Sosem láttam vagy hallottam szeretkezni szüleimet, de még csak csókolózni vagy ölelkezni sem. A szex abszolút tabu téma volt nálunk, s mindenre magamnak kellett rájönnöm.

Hogy miért írom ezt a könyvet? Elõször is: egész életemben naplót vezettem a velem történt fontosabb eseményekrõl. Hogy miért kezdtem el, fogalmam sincs. Barátnõimtõl hallottam milyen jópofa dolog. Aztán mikor kamaszodtam, jólesett visszaolvasni egy-két élményemet. Felizgatott. Megnedvesedtem és kielégítettem magam. Izgalmi állapotban igen nedves leszek mind a mai napig (egy nõgyógyászom szerint valószínûleg a Bartholin-mirigyek fokozott termelékenysége miatt), s szeretem nézni levemtõl csillogó ajkaimat, s szeretem nézni ahogy mások nézik. Ez még jobban felizgat, s már csak hajszál választ el az orgazmustól. De a kielégítést most már másra hagyom. Így még jobb.

Ja, hogy miért is írom mindezt le? Hát megvannak a naplóim, amik persze rengeteg egyebet is tartalmaznak. Erotikus tartalma a bejegyzések kb. 20%-ának van. Életem elmúlt négy évtizede alatt rengeteg - s ez nem túlzás - tapasztalatot szereztem a szex terén, s láttam az emberek hogyan viszonyulnak hozzá. Sokukat boldogtalanná tesz hiánya, másokat elállatiasít és elbutít szakadatlan hajszolása. Megint mások - pl. a konzumhölgyek többsége -megcsömörlik tõle, igazán élvezni egy idõ után nem képes, számára "munkává" válik.

Én mind a mai napig roppantul élvezem, s úgy tervezem, még 80-100 évesen is aktív szexuális életet fogok folytatni, ha megérem azt a kort. Hogy ez lehetetlen? Ugyan, dehogy! A szex nagyon fontos az embernek. Energiákat szabadít fel, életerõt ad, boldoggá tesz, egyszóval: egészséges. Nekem mindig voltak 60-70 éves partnereim - bár itt a "partner" szó legtöbbször nem jelent többet egyszeri alkalomnál. "Karitatív szex"-nek hívom ezt, mivel különös késztetést, sõt felelõsséget érzek azért, hogy a magam módján az elesett, szegény vagy idõs embereken segítsek. Van akinél egy mell megvillantása vagy a punci széttárása elegendõ, van akinél ez rendes aktust jelent, s megint másoknál rendszeres kefélést. Még mielõtt azt hinnék álszent vagyok: nem csupán az illetõ személy megsegítéséért teszem, jómagam is élvezem, sõt módfelett élvezem.

Gyönyörû férfiakkal és nõkkel ismerkedtem meg az évek során, de leginkább továbbra is a karitatív szexet élvezem. Egy pszichológus barátom szerint a gyerekkori szegénység, a fél-vallásos neveltetés és fejlett segítõkészségem mind közrejátszanak abban, hogy felerõsödik libidóm, szexuális éhségem. És szeretek adni, és jólesik (szexuálisan is), ha látom, boldoggá tettem egy rászorultat. S persze nem csak az idõsek iránt érzek így, hanem pl. a hajléktalanok is megérintenek. Ilyenkor azonban mindig elfog a páni félelem a fertõzések miatt. A higiénia számomra rendkívül fontos. Sõt létfontosságú. Hajléktalanok esetén ezért általában a mutogatás marad: egy-egy mellnek vagy csupasz puncinak szerfelett tudnak örülni, néha - ha a higiénia engedi - gumival szeretkezünk mondjuk egy lépcsõházban vagy parkban. Az is megesett egyszer, hogy férjemmel otthon, Párizsban hazafelé sétálva találkoztunk két koldussal. Tél volt, rettentõ hideg, késõ este és szakadt az esõ.


Adtam nekik egy kis aprópénzt (mindig adok), s felhívtam õket lakásunkra melegedni. Elküldtem õket zuhanyozni és megvacsoráztattuk õket. Már menni készültek, mikor férjem Luc megkínálta õket jófajta pezsgõvel. Luc tudta mit akarok, s köszönésképp rámosolyogtam, s közöltem én is lezuhanyzom. Teljesen meztelenül jöttem ki, s bevonultam utánuk a nappaliba. Leültem a díványra a két hajléktalan közé és meglocsoltam magam pezsgõvel. "Nos, ki nyalja le?" - kérdeztem. Egy perc elteltével már ujjaztak, majd egy hosszú, egész éjszakás hármas kaland következett. Férjem egy ideig figyelte a mûsort, aztán elvonult aludni. Jól megdugtak minden résemben és sorban értek az orgazmusok. Mint mindig, ebben az esetben sem éreztem vonzalmat a személyek iránt, szexuális vágyamat a segítõkészség és szolidaritás gerjesztette. Reggel búcsúztunk el. Késõbb még kétszer összefutottam egyikükkel a belvárosban és egy közeli lépcsõházba vonulva közösültünk. Aztán nyomuk veszett. Talán a külvárosba kerültek.

forrás: [origo]

Volt még egy hetvenes, nagydarab, hófehér hajú néger koldus, akit rendszeresen cumiztam gumival. Olyan 25-30 alkalommal elégítettem ki számmal parkban, aluljáróban, buszon, kapualjban egy félév alatt. Hatalmas fekete farka volt és imádtam hosszasan szopogatni. Nem kétperces szopások voltak, ahogy a szajhák csinálják, hanem minimum félórásak, pusztán az élvezetért és jótékonyságért, teljesen ingyen, és általában két ejakulációig, gumicserével. Pár alkalommal kockáztattam és a gumit csak a kilövellés elõtt pillanatokban húztam fel. A farok íze és illata nekem sokat jelent, ezért csak rendkívüli esetekben használok gumit cumizáshoz. Nem csalódtam, kimondottan finom volt. Mindig nagyot élvezett. Sose dugtunk, nem akart. Aztán hirtelen meghalt, elvitte egy influenza.

Azonban senki nem gondolja az írások alapján, hogy ennyi az életem. Pár rövidebb-hosszabb idõszaktól eltekintve keményen dolgoztam, fõleg miután saját vállalkozásaim lettek. Az üzleti élet kemény és rengeteg energiát felemészt. Sikerült azonban jelentõs vagyont kitermelnem, s ebben fontos szerepet játszottak a az itt következõ történetek, amik tanulságként szolgálhatnak minden nõnek. Elsõsorban tehát nõknek szólnak. Nem biztos, hogy követendõk, de a tanulságok segíthetnek az eligazodásban életünk során. Önkényesen válogatott sztorik kb. idõrendben. Sok van még belõlük, amik egyelõre naplóimban maradnak különbözõ okok miatt. Egyik ok, hogy sok hasonló történet van. Volt egy idõszak, kb. egy hónap, amíg minden este egy közeli parkolóban lecumiztam egy találomra kiválasztott fickót. Nos, ez 30 történet lenne, de 30 egyforma.

Az általam szervezett szexpartik megintcsak nagyon hasonló történetek; a nagyszámú swinger klubos esték szintúgy, hiszen mindig ugyanaz történik: buli, tánc, majd széttárom a lábam és sorban 10-en, 20-an megkefélnek. Ezért próbáltam jócskán különbözõ történeteket összeválogatni, s fõleg azokat, amik jövõm és karrierem szermpontjából fontos állomások voltak. Van még egy oka, hogy mindez most papírra kerül: az emberek többségének igen szegényes a fantáziája és szexuális élete monoton, unalmas, gépies, érzéketlen. Ezek az írások reményeim szerint felpezsdítik az átlagember szexuális életét, ízt, zamatot adva neki. Így mindannyian élvezhetjük az ötletekkel teli, izgalmas, fantáziadús szexet még 80 éves korunkban is! Tegyünk érte!

Ahogy ezeket írom, én már teszek is érte. Most épp kaliforniai nyaralónk verandáján ülök, ölemben a papír, és felcsúszott miniszoknyám alól boldogan kandikálnak ki nedves, duzzadt ajkaim. Velem szember üldögél egy ötvenes házaspár, akik felizgulva bámulják puncimat, immár vagy fél órája. Luc engedte be õket. Egy közös ismerõsünk révén találkoztunk tegnap a városban, s õ megemlítette, hogy szexuálterapeutaként is dolgoztam. (Jelenleg elsõsorban külkereskedelemmel foglalkozom.) Épp a fantáziahiány okozza szexuális életük ellaposodását, ebben kértek segítséget. Meghívtak minket egy teniszpartira, de Luc marad, csak én megyek. Van egy szexi sportos fehér blúzom, azt fogom felvenni mélyen kigombolva, hogy idõnként kibukkanjanak melleim, a miniszoknya marad, persze továbbra is bugyi nélkül. Én nagyon fogom élvezni, de úgy látom õk is. És a kimerítõ testmozgás után majd jön egy másfajta, de épp annyira kimerítõ testmozgás. Bár ki tudja, lehet hogy most megelégszünk az orállal? Elõbb-utóbb mindenképp beleülök a dákójába... Na jön Luc, én meg megyek zuhanyozni és átöltözni. Az olvasáshoz kellemes szórakozást kívánok, s remélem feléleszti a vágyakat.

2002, november 11.
Oceanside, California


[origo]