Egyenruhás vonzalom (18+)

Az egyenruhák, a különbözõ szerepjátékok és az ehhez szükséges "mûszerek" a hálószobák ismert kellékei. Szinte garantáltan felmegy a férfiláz egy kedves ápolónõ vizsgálódó érintéseitõl, és tûzre lobban a nõi szív egy megtermett tûzoltó látványától. Ezt bizonyította a Budget Van Insurance egyik felmérése is, melyben majd" kétezer tizenhat éven felüli angolt kérdeztek meg arról, hogy szexuális fantáziájukban melyik egyenruhás fordul elõ leggyakrabban.

forrás: [origo]

A megkérdezett nõk negyvenhét százaléka a tûzoltót jelölte meg elsõ helyen, míg a férfiak ötvennégy százaléka az ápolónõnek öltözött nõkkel szeret fantáziálgatni. A tûzoltók után huszonnyolc százalékkal a katonák, huszonhét százalékkal a doktorok és húsz százalékkal a focisták kapták a legtöbb szavazatot. A nõi fantáziát kevésbé hozza lázba a tejesember (0,8%) illetve a politikus (1,6%). Ami a férfiakat illeti, az ápolónõt a cselédlány követi negyvennégy százalékkal, majd a stewardess negyven százalékkal. A férfiakat legkevésbé a nõnemû parkolóõr csigázza fel (6,5%). 

Sok újdonságot mindazonáltal nem hozott a felmérés, hisz csak a legközelebbi pornófilmbe kell belekukkantani, hogy láthassuk, a nõvérkék és egyéb egyenruhások nem csak a privát játékoknak, de a szexiparnak is szerves kellékei. Persze az életben ritkábban esik meg, hogy a tûzoltó, a nõvérke vagy a bringásfutár életre keltse piszkos fantáziáinkat... 

Pszichológusok szerint a jelenség az emberben rejlõ fetisizmussal magyarázható, ami jelen társadalmunkban igencsak gyakori, megszokott, hogy tárgyak, ruhadarabok váltanak ki szexuális izgalmat az emberben. Lehet, hogy a tárgy anyaga (lakk, bõr, selyem...), vagy jelen esetben a tárgy maga - vagyis az egyenruha - váltja ki az izgalmat. Kutatók szerint a fetisizmus komoly problémává nõheti ki magát, amikor is a szexuális izgalom a fetisizált tárgy hatására alakul csak ki, és a szexualitás teljes mértékben a tárgy köré épül fel, de az esetek többségében egy teljesen egészséges és normális szexuális szokásról, fantáziáról, vonzódásról van szó.

Az egyenruha a hatalom, a kiszolgáltatottság és a tisztelet érzését keltheti az emberben, szex közben alattvalónak lenni pedig olykor izgalmas dolog lehet. A partner testének tüzetes "kivizsgálása" révén könnyen feltérképezhetõk az erogén zónák, és a szerepjátékokkal színesebbé tehetõ az együttlét.


[origo]