Chillivel jobb a szex (18+)

Egy többfogásos fejedelmi menü lehet olyan, akár egy viharosan átszeretkezett éjszaka. Az elõétel (-játék) után jöhet a fõfogás, és ha valaki még bírja, akkor a desszert sem hiányozhat. Nem volt ez másképp az antik görögöknél sem. Afrodité, a szerelem istennõje után nevezték el azokat a "szereket", melyeket férfiak és nõk a vágy fokozására mind a mai napig használnak. Ezek közé tartoznak azok az ételek is, melyek bizonyítottan stimuláló hatásúak.

Annak érdekében, hogy az ember nemi szervei és libidója jó állapotban maradjanak, rengeteg hasznos tápanyagot kell a szervezetbe juttatni. Nõknek nagyon sok bétakarotint, A-vitamint, E-vitamint (növényi olaj), folsavat (nyers ételek) és B12-vitamint (hús, hal, tojás) kell fogyasztaniuk a termékenységük és a terhesség érdekében. A férfiaknak nagy szükségük van a cinkre (tenger gyümölcsei), szelénre (hús, hal, gabona) illetve A-vitaminra a spermiumok fejlõdése és mozgása szempontjából. A szexuálhormonok képzésében és irányításában mindkét nem esetében nagy szerep jut az E-, és C-vitaminnak, a kálciumnak (tejtermékek) és a magnéziumnak (dió, korpa).

A vágy fokozására leghatásosabb szerek a gyógynövények és a fûszerek. Chili, szerecsendió, petrezselyem, bors, zeller, mustár, bazsalikom, gyömbér és fokhagyma azok a "csodanövények", melyek igen csak értik a dolgukat. Az alapszabály egyszerûen megjegyezhetõ: amitõl tüzes lesz a szád, attól tüzes leszel az ágyban is.

Ennek a feltételnek tökéletesen megfelel a chili. Az ételeket égetõvé varázsolja, hatóanyagai az ember szervezetében kisebbfajta fájdalomérzetet keltenek. A fájdalom hatására a szervezet testazonos opiátot, úgynevezett endorfint termel, amitõl az ember fájdalomérzete csökken, és enyhén eufórikus - sokak szerint mámoros - állapotba kerül. A chiliben található hatóanyag a capsaicin alkaloid hatására az ember nyálkahártyája is bizseregni kezd.


Illóolajok, hormonok és bizsergés

A szerecsendió már a 16. századtól kezdve közkedvelt fûszernövény. Nagy elõszerettel keverték borba vagy tejbe, ugyanis a szerecsendióban olyan vágyfokozó illóolaj található, aminek fõ alkotóelme megegyezik az Extasy tabletta egyik alapanyagával.

A petrezselyem gyökerében 0,2 százalékban, a levelében 2-6 százalékban található olyan illóolaj, ami izgatja a húgycsövet és a méhet, és ugyancsak vágyfokozó hatású. A petrezselyemben emellett számos vitamin és ásványi anyag is megtalálható.

A bors az ételek fûszerezése mellett fájdalomcsillapító, fertõzésgátló, görcsoldó és keringésjavító tulajdonságokkal rendelkezik. Vágykeltõ hatását szintén a benne lévõ illóolajnak, illetve az úgynevezett piperin alkaloidnak köszönheti, ami a belsõ tüzet szabályosan lángra lobbantja és a nyálkahártyát stimulálja. Fontos, hogy a borsot mindig frissen õröljük, máskülönben elszáll belõle az értékes illóolaj.

forrás: [origo]

Nagyon sokáig nem tudták megfejetni, hogy miben rejlik a zeller vágyfokozó hatása. Amellett, hogy nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, illetve egyik összetevõje nyugtató hatású, egy olyan anyagot is tartalmaz, amely nagyon hasonló az ember hónaljizzadságában található szexuálhormonhoz.

Érdemes tehát ételeinket izgalmas, változatos fûszerekkel elkészíteni, hogy a szerelemmel, fantáziával és rafinériával összeállított menü elfogyasztásával kellõen megteremtsük egy felejthetetlen együttlét feltételeit.


[origo]