Az AIDS világnapján

forrás: [origo]Az AIDS - vírus, betegség, állapot?
HIV-ben meg sem halhatunk, legfeljebb az AIDS által elõidézett betegségek következményeként. Sõt, HIV-fertõzöttként akár végigélhetjük a ne- künk azelõtt kiszabott idõt is. Hazánkban eközben másfél ezer körül jár a regisztrált fertõzöttek száma, összetételük évek óta változatlan.
Megnézem >>

forrás: [origo]

A biztonságos szex alapjaiforrás: [origo]
Húzzon gumit a kedves szexelõ, halljuk ezerszer, de hogy pontosan mik a szex veszélyforrásai és hogyan lehet a kockázatot minimálisra csökkenteni, nem mindenki számára világos. Kiderül, hogy csókkal talán soha, análisan meg nagyon könnyen terjed a HIV, de a menstruációs és a hüvelyváladék is veszélyes lehet.
Megnézem >>

forrás: [origo]

forrás: [origo]Meglékeli a társadalmakat az AIDS
Hatalmas sebeket ejt a világ számos társadalmán az AIDS, a világ legfertõzöttebb helyén a lakosság csaknem fele fertõzött már. Indiában szinte észre sem veszik a közel a 6 millió fertõzöttet, Oroszországban a küszöbén vannak. és sehol sem vették még tudomásul a veszélyt.
Megnézem >>

forrás: [origo]

forrás: [origo]A CIA és a Moszad és Hitler és a haitiak átka
A csimpánzról az emberre átugró vírus annyira valószínûtlennek tûnt, hogy inkább eredet- mítoszokat gyártottak helyette. Felmerült Hitler és a Moszad neve is vírusgyárosként, de sokan a melegek kiirtására szervezõdõ összeesküvést sejtenek benne. És persze: van-e AIDS-gyilkos?
Megnézem >>

forrás: [origo]

forrás: [origo]A HIV-fertõzöttség szûrése
Az elsõ vérvétel igény szerint ingyenes és anonim lehet, a fõvárosban legalább hat különbözõ célcsoportot megszólító helyen elvégezhetõ. Az eredményt személyesen közlik, s napok alatt megvan.  Útmutatónk a szûrés megkönnyítésére és a félelmek oszlatására.
Megnézem >>

forrás: [origo]

forrás: [origo]Az AIDS híres áldozatai
Az AIDS nem ismeri Magic Johnsont, és azt sem tudja, ki volt Freddie Mercury vagy Anthony Perkins. Ma szinte már csak akkor kapjuk fel a fejünket az AIDS hallatán, ha a hírekbe bekerül: még egy sztár fertõzõdött meg. Bemutatjuk az áldozatokat.
Megnézem >>

forrás: [origo]

forrás: [origo]AIDS-kutatások - cél a védõoltás
Jelenleg nem a gyógyszer, hanem egy vakcina kidolgozása a prioritás a kutatók számára, akik világjelenségként kezelik a kórt. Vajon hol áll ma a világ az AIDS elleni harcban, melyek a legújabb eredmények, mikor jön el az az idõ, hogy nem kell többé tartani a betegségtõl?
Megnézem >>

forrás: [origo]

forrás: [origo]A piros szalag története
A piros szalag a HIV-fertõzöttek, AIDS-betegek és a vírus elleni elkötelezett harcosok, szimpatizánsok szimbóluma szerte a világon. Alkotói szándékoltan névtelenek, viselõi sokszínûek. Egy jó cél érdekében, jól megalkotott jelkép nyomába eredtünk.
Megnézem >>

forrás: [origo]

forrás: [origo]AIDS a vásznon
Legtöbbször a homoszexuális, ritkábban a drogos szubkultúrához kapcsolódva jelenik meg. Cikkünkben áttekintjük a legemlékezetesebb filmeket, amelyek mertek a nehezen kimondhatóról is beszélni, és DVD-nyerési lehetõséget is kínálunk.
Megnézem >>


[origo]