Az érintés öröme

Stopper nélkül
A másik érintésének egyik legfontosabb alaplépése, hogy érezzük, nem szorít minket az idõ: nem kell a gyerekért rohanni az oviba, nem kell egy üzleti vacsorára készülõdni, nincs semmiféle olyan kötelezettség és körülmény, elterelõ, idegtépõ tényezõ, ami megakadályozhat minket abban, hogy teljesen átadjuk magunkat a csendes pillanatnak.

forrás: [origo]

Megfelelõ hangulatban
Sokan számolnak be arról, hogy egymás gyengéd kényeztetése felér egy meditációval, ha képesek vagyunk átadni magunkat az ujjak által okozott impulzusoknak, ha mélyen érezzük a simítás által közvetített érzelmeket, megértjük az érintés lényegét. Ahhoz, hogy megfelelõ állapotban fogadjuk és adjuk át az érintést, igyekezzünk lenyugodni, belülrõl elcsendesedni és partnerünket is arra bíztatni, hogy lazítson.

Elõjátékkal egybekötve
Ahogy a szexnek, úgy az összebújásnak is megvan a maga elõjátéka. Egy erdei séta, egy habos fürdõ, egy gyertyafényes borozgatás megalapozhatják a továbbiakat. Ha érezzük partnerünkön, hogy majd szétrobban az idegességtõl, feszült és irritált, csábítsuk el egy nyugodt és kiadós sétára, beszélgessünk, nevetgéljünk, majd otthon bújjunk össze szorosan.

Körülményesen
Közhelynek tûnhet, de a gyertya, a szûrt fény, az illóolaj, a zenei aláfestés mind hozzásegítenek ahhoz, hogy megfelelõ hangulatban tudjuk átadni magunkat a gyengédségnek. Nem nehéz belátni, hogy a centrifuga zaja, a délutáni olajszag a konyhából és a pislákoló mûfény pont ellentétes hatást érnek el, az embernek minden eszébe jut, csak a lazulás nem.

Szembekötve
Sokan ismerik az érzést, hogy csukott szemmel sokkal könnyebben tudjuk átadni magunkat egy érzésnek. Ilyenkor nincsenek vizuális elterelõ körülmények, a többi érzékszerv hiperérzékennyé válik, és kellemes izgalommal várjuk, hogy mit tesz velünk partnerünk. Ha párunknak sincs ellenére (mert van, hogy valaki nem szívlelheti), szerezzünk be egy kendõt, finoman kössük be vele a szemét, és varázsoljuk el ujj-játékunkkal.

Az egész testen át
Egyéne válogatja, hogy ki szereti ruha nélkül  vagy ruhán keresztül érezni a simogatást, a lényeg egy és ugyanaz, a kislábujjától egészen a szempillák végéig járjuk be teste minden egyes porcikáját. A simogatást érdemes a lábfejnél kezdeni, és szépen-lassan közelíteni az érzékeny területek felé. Célunk ne az legyen, hogy szexuálisan felizgassuk - bár kétségkívül nagy a valószínûsége annak, hogy bekövetkezik -, egyszerûen csak játsszunk, kényeztessünk és élvezzük partnerünk testének látványát.

Szavakkal
Sokan némán és csendesen élik át ezeket a pillanatokat, megint mások szavakkal fejezik ki, hogy mit éreznek, illetve mit vált ki belõlük a másik érintése, látványa. Van, hogy úgy beindul a fantázia, hogy ráébredünk, az adott testrész mennyire hasonlít valamire - például a gerinc vonala egy hegységre, a köldök egy egyszemû gombócra - mindegy, mi jut eszünkbe (feltéve, ha nem sértõ), mondjuk ki, és nevessünk közösen.

Figyelmesen
Miközben partnerünket érintjük, igyekezzünk megfigyelni, hogy milyen reakciókat vált ki belõle a simítás. Az ellazult arc, az apró hangok, sóhajok, a libabõr, a remegés mind olyan visszajelzések, amelyek azt mutatják, kedvesünk élvezi a kényeztetést. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérdezzük meg, mit érez, mit szeret és mit nem, esetleg megkérhetjük, hogy mutassa meg azokat a mozdulatokat, amelyeket nagyon élvez, engedjük, hogy kezünket megfogva irányítsa mozdulatainkat. Ezt követõen már csak idõ kérdése és hamar beletanulunk a kedves érintésébe.

Ujjak nélkül
Sokan azt hinnék, hogy érinteni csak a kezekkel lehet, holott orrunk hegye, ajkaink, könyökünk, a lábujjak, a haj, a szempillák, az áll, vagyis szinte valamemnyi testrészünk kiválóan alkalmas arra, hogy partnerünket elringassuk. Kísérletezgetés kérdése az egész (ha pedig már ezt tesszük, az nem jelent egyebet, mint hogy sok idõt töltünk együtt).

Változatosan
Ha sikeresen felfedeztük, hogy milyen orrheggyel végigszántani kedvesünk bõrén, tanuljuk meg azt is, hogy milyen gyorsasággal, erõsséggel és mozdulatokkal szereti a legjobban. Az érintésbe beletartozik továbbá a karmolászás, a csipkedés, a dörzsölés, a dögönyözés, a gyúrás és a masszírozás. Igyekezzünk szélesre bõvíteni az érintés-repertoárunkat, neghogy hamar ránk unjanak.

Ha pedig kedvesünk "ártatlan" érintéseink ellenére felizgul, véletlenül se hagyjuk abba, de fogadjuk el azt is, hogy sokszor bizony csendes elalvás lesz az eredmény.


[origo]