Anatómiailag korrekt Barbie (18+)

Egy ráérõs amerikai igyekezett utánajárni a dolognak, és kinyomozta, milyen piaci értéke lenne egy minden szempontból élethû Barbie-sorozatnak. Elsõ lépésként feltárcsázta a Mattel központi számát, ahol elégedetlenségének adott hangot, szóbeli panasszal élt, kifogásolta a gyerekek félretájékoztatásást, és felhívta a figyelmet a fõ eltérésekre egy emberi test és a baba közt.

A diszpécser egy ideig türelmesen, majd feszengve halgatta végig a panaszáradatot, majd a szeméremszõr hajból történõ kialakításának pillanatában elõzetes figyelmeztetés után bontotta a beszélgetést.

Következõ lépésként egy Barbie és egy Ken baba plasztikai mûtéte következett, kisujjból hímvesszõt, hajból szeméremszõrt, fúróval testnyílásokat hozott létre, még a lábszõrrõl sem feledkezett meg. Munkája eredményét ezután az eBay-en próbálta értékesíteni, a Barbie részlegbõl azonban hamarosan kitiltották.

Az oldallal történt levélváltás után, miben prûdnek és testüket szégyellõ, az embereket félrevezetõ társaságnak titulálta õket, a cég elnézést kért és ismét árulhatta anatómiailag korrekt babáit.

Az üzlet megköttetett, a befektetés és a beavatkozások utáni haszon tíz dollár körül alakult, így ismét felhívta a babák forgalmazóját, hogy beszámoljon kísérlete eredményérõl. Döntéshozóig természetesen nem sikerült eljutnia, fejlesztési javaslatát rögzítették, de mivel a beszélgetés végleg komolytalanságba fulladt, kávékba és muffinokba rejtett Ken péniszekkel és olcsó kínai Barbie-genitáliákkal zárult, a diszpécser ismételten megszakította a hívást, miután közölte, úgy érzi a panaszt nem lehet komolyan venni.


[origo]