A tökéletes pénisz

A kezdet kezdetén

A pénisz körülbelül a tizedik életév során kezd el nõni, és meg sem áll tizennégy éves korig (plusz mínusz egy-két év). Hogy kinek mekkora lesz, a genetika, a hormonok és megannyi külsõ hatás dönti el. Elõször a szövetek kezdenek el nõni, majd beindul a szõrnövekedés, végül a hímvesszõ kezd el nyúlni és vastagodni. A méretváltozás egészen addig tart, míg a fiúk serdülnek, a végleges méret eztán állapítható meg. A növekedési szakasz után az átlagos péniszméret 6-11 cm között mozog (nem erekciós állapotban). Arról, hogy mi nevezhetõ kielégítõ méretnek, megoszlanak a vélemények, mindenki tudni véli az igazságot, nõk és férfiak is, ám egyértelmûen nyilatkozni a kérdésben nem lehet. Ennek ellenére az egymás után felnövekvõ generációk férfiait érdekli a kérdés: az enyém normális?

forrás: [origo]

A kérdés megválaszolásához csak a statisztikákhoz nyúlhat az ember, bár ezekre hagyatkozni sem mindig elég, hiszen idõrõl-idõre változik a férfitest, a testméretek, nem beszélve az emberi faj különbözõségeirõl. (Ázsiában például egész más méretekkel rendelkeznek a férfiak, mint például Észak-Európában). Az sem mindegy, hogy ernyedt vagy merev állapotban mérjük a péniszt, hiszen van, hogy egy aprócska hímvesszõ óriás darabbá növi ki magát izgalom hatására - vagyis elviekben kis pénisszel rendelkezik, gyakorlatban azonban egész más a felállás. (A szlengben ezt húsfaszként, illetve vérfaszként szokták emlegetni. Húsfasz: alapban nagy, izgalom hatására sem változik nagyon a mérete. Vérfasz: kicsi, de nagyra nõ). Az ernyedt pénisz 6-11 centi között mozog, míg merev állapotban 10-20 centiméter az intervallum. Aki nem üti meg ezt a vélt mércét, ne keseregjen, inkább adjon partnere véleményére, elvégre egy nõ gyönyörénél pontosabb és egyértelmûbb visszajelzés nem nagyon létezik, és inkább használni tudd, mintsem a centiket nézd.

Optikai csalódás

Az, hogy mekkorának tûnik egy hímvesszõ, nem pusztán mérõszalag kérdése. Egy duci testalkat könnyen ellensúlyozza a tényleges méretet, és sokkal kisebbenk tûnhet a becses tag, mint az valójában. Ugyanakkor ellentmond az állításnak, hogy a dagik pénisze jóval nagyobb tud lenni, mint az átlag, hisz elõfordul, hogy zsírpárnák gondoskodnak a nagyságról. A trükkösebb férfiak semmit nem bíznak a véletlenre, és egy egyszerû beavatkozással, a nemi szõr eltávolításával csalnak egy kicsit az optikával, a pár perces méretnöveledés érdekében pedig péniszpumpához, vagy farokgyûrûhez nyúlnak. A végérvényesen elkeseredettek azonban nem elégszenek meg ennyivel, és mûtétre adják a fejüket, ahol a legkülönbözõbb eljárásokkal növesztik meg a férfitagot.

Nem optikai csalódás

Vannak, akiket a természet extraóriás illetve, extra parányi mérettel áldott meg. Amerikai felmérések alapján a legnagyobb péniszméretek erekciós állapotban huszonöt-harminc centi között mozognak, míg néhány kivételes esetben a genetika, a hormonok elégtelen mûködésének hatására, illtve valamilyen betegség folytán ennek ellenkezõjéról van szó, a pénisz alulméretes. Születéskor a kisifiúk születhetnek úgynevezett hálós pénisszel (webbed penis), amikor is a hímvesszõt tartó szövetek rövidsége miatt a pénisz visszafelé húzódik a testbe, és csak az üres fityma látszik a nemiszervbõl (rutinmûtéttel könnyen orvosolható a probléma).

Rejtett pénisz (buried/concealed penis) esetén hasonló problémák lépnek fel a csecsemõnél, a hímvesszõt ugyanis az alhasnál egy vastag zsírréteg rejti el, erõsebb nyomás hatására azonban kilökõdhet onnan a fütyi. Körülemetélés után ugyancsak eltûnhet a pénisz (trapped penis) az alhasnál található zsírpárnában, a herék megdagadása következtében. (Orvosi beavatkozás nélkül súlyos következményekkel lehet számolni). Az úgynevezett mikropéniszt hormonális zavarok okozzák, és körülbelül a tizennegyedik hét környékén alakul ki, amikor is a hímvesszõ mérete nem közelíti meg a kettõ centimétert sem. Húsz millió fiúból egy gyermeknek egészségesen fejlõdik a herezacskója - benne a herékkel -, de maga a hímvesszõ egyáltalán nem fejlõdik ki (absent penis).

A pénisz formáját illetõen is van probléma éppen elég. Az egyik felfelé hajlik, a másik lefelé, de az sem mindegy, hogy jobbra vagy balra húz. Legtöbbször természetes, és eltúlzott adottságról van szó, ami azonban az igazán durva külalakváltozásokat illeti, örökölhetõk, de a szexuális megerõltetés is deformációhoz, sõt, töréshez vezethet.


[origo]