A bikinivonalnak is van divatja

A laza fordításban Szriptíztáncos-kalauz a tökéletes meztelenkedéshez (The Stripper\"s Guide to Looking Great Naked) címû könyv szerzõi, Jennifer Axen és Leigh Phillips sztriptíztáncosnõket és egzotikus bárok táncosnõit kérdezték meg, melyek a meztelenség divatirányzatai. A válaszokból kiderült, intim szõrzetünknek is megvannak a divat által diktált speciális vonalai.

A könyvbõl kiderült, a teltebb testû nõk jobban néznek ki, ha a komoly brazil vonalat követik. Ez azt jelenti, hogy mindent le kell borotválni, kivéve egy vékony, ámde szabályos függõleges csíkot középtájon.

A karcsútestûeknek pedig a bozontos, természetes szõrzet a menõ.

A rövid derekú, szimmetrikus testfelépítésû  nõk - a könyv szerzõi szerint - intim szõrzetüket teljesen lenyírhatják - ezt Barbie-modellnek nevezik, de találkozhatunk vele szfinx vagy kaliforniai stílus néven is.

A széles csípõjû hölgyek, ha igazán divatosak szeretnének lenni, a fordított háromszög modellt alkalmazhatják fanszõrzetük nyírásakor.

De igazán nem kell szigorúan ragaszkodnunk ezekhez a formákhoz; választhatunk alkalomhoz illõ virág, szívecske, villám vagy csillag alakú modellt is. Sõt, manapság már nem kell lemondanunk a különleges, csak ezen testtájakra tervezett festékekrõl és a különleges megjelenést biztosító színes alkalmi "pamacsokról" sem.

Egy felmérés szerint a 18-44 közötti nõk 45%-a alakítja rendszeresen a bikinivonalát. Ugyanez a felmérés azt is megállapította, hogy a fazonigazítás a nõk 72%-nál kötelezõ randi-kellék.
Mielõtt nekiesnél a dolgoknak, nem árt tájékozódni a szõrtelenítés módszereirõl.


[origo]