A behatolás ne legyen jó (18+)

Az ellenzõk szerint nagyban befolyásolhatja a fiatalokat, ha a márkanév azt sugallja, a szex jó. Hatására a fiatalok hamarabb kezdhetnek bele a szexuális életbe, mint egyébként tennék, ha az óvszer neve nem arról árulkodna, behatolni kellemes.

Az óvszer neve egyébként Tom Dundee, de a Dundee thai nyelvre fordítva annyit tesz, jó behatolás. "Bár a név önmagában nem vulgáris vagy durva, mindenképpen kétértelmû és provokatív" - véli a Thai Kulturális Központ.

Dundee, kinek igazi neve Puntiva Poompirates, sajnálja az esetet, hisz egy olyan országban, ahol félmillió ember HIV pozitív vagy AIDS beteg, kiemelt fontosságú kell hogy legyen a felvilágosítás és az óvszer terjesztése, õ eddig is erre tette fel az életét. "Az ember vágyait nem lehet befolyásolni, mindegy, hány évesekrõl beszélünk. A lényeg, hogy megvédjük õket." - nyilatkozta Puntiva a Reutersnek.

Thaiföldön az óvszerekkel kapcsolatos kérdéseket mind a kulturális, mind az egészségügyi minisztériumokkal egyeztetni kell. Az országban egyébként régóta komoly gondot jelent a szexturizmus és a prostitúció, így a felvilágosítás és a védekezés folyamatosan napirenden van. Egyes thaiföldi kocsmákban, szórakozóhelyeken a pulton földimogyorós tálakban óvszert is találunk. Persze nem mindegy, mi van ráírva. A szex rossz. Értem?


[origo]