69 - elõnyök, hátrányok, technikák (18+)

Lassan a testtel!

A póz kivetelezésénél fontos, hogy ne vágjuk egybõl a másik arcába kényeztetésre vágyó testrészünket, hanem finoman, lassú mozdulatokkal emelkedjünk a partner szája fölé. Nem kell magyarázni, hogy milyen érzés lehet neki, ha derült égbõl villámcsapás módjára teletömjük a száját. Engedjük, hogy õ közelítsen, és ajkainak, nyelvének mozgásából könnyen eldönthetjük majd, hogy mennyire csökkenthetjük a távolságot.

Fõleg kezdõ hatvankilencezõk, vagy új partner esetén tartsuk ezt szem elõtt, hiszen az óvatos közeledés még mindig szerencsésebb, mint egy fulladásos élmény. Nem beszélve arról, hogy a finom távolság betartásával mindkét félnek bõven lesz ideje, hogy feltérképezze a másik erogén területeit, a nyelv a szélrózsa minden irányába kalandozhat és felderítheti például a popsi szomszédságát, vagy éppen a gát környékét. A dirket és célirányos stimulusokra bõven van még idõ.

forrás: [origo]

Orális duett

Nagyon sokan azért nem alkalmazzák a pózt, mert vagy már az elsõ pár nyalás után elemennek, vagy azért, mert képtelenk szimultán kényeztetni és élvezni is. Elsõ esetben tanácsos annyi idõvel kitolni a kényeztetést, amennyi ahhoz szükséges, hogy a lassabban tûzbe jövõ partner is felmelegedjen, vagyis a 69-es felállás ne legyen az együttlét elõjátéka, hanem egy késõbbi fogás, amikor már mindkét fél majd\" szétpattan a vágytól. Ezt figyelembe venni már csak azért is érdemes, mert sok esetben nem veszi ki jól magát, ha az egyik fél a csúcsra tör, a másik pedig kielégítetlen marad. Fõleg a nõk reagálnak arra nagyon érzékenyen, ha a férfi elönzõsködi a dolgot.

Ami a párhuzamos kényeztetés-élvezés problematikáját illeti, sajnos mindig voltak, és mindig is lesznek olyanok, akiknek ez egyszerûen nem megy. Kétfele koncentrálni nem épp egyszerû, és sokszor bizony az orgazmus sínyli meg a szétszórtásgot, ami a túlzott megerõltetésben bizony elmarad. A koncentráció mellett olyan további kellemetlenségek is felüthetik a fejüket, mint például, hogy néhányan csakis összeszorított fogakkal bírják elviselni az izgalomhullámokat. Ez esetben jobb ha nem vesszük szánkba partnerünk hímtagját, vagy érzékeny szeméremajkait. Vagyis az, aki nem tud garanciát vállani kedvese testi épségéért, hanyagolja ezt a szórakozást.

Ki van felül?

Alapjában véve mindegy, hogy ki van felül vagy alul, ám tapasztalt orálozók szerint ha a nõ fekszik a hátán, ölének izgatása egyszerûbben kivitelezhetõ, mint fordított esetben. Így ugyanis jobban széttárhatja lábait, az izgatandó terület könyebben megközelíthetõvé válik, és a csiklót is tökéletes szögben érintheti a nyelv. A férfi lefelé hajló pénisze pedig mélyen elmerülhet a nõ szájában, és legalább olyan izgalomban részesül, mintha ö lenne alul. Ami az igazat illeti, annak, aki egyszer rácuppant kedveseére, mindegy, hogy ki hol van, örül ha az egyensúlyát meg bírja tartani, csináljuk hát úgy, ahogy jólesik. Kitapasztaljuk idõvel azt is, melyik a jobb számunkra, ebben a pózban ugyanis fontos lehet, a férfi mekkora mérettel rendelkezik, mert nem minden esetben szerencsés, ha túlméretezett péniszével hevesen döfködni kezdi a nõi garatot.


Kimerültség ellen

Sokan azért mondanak le a hatvankilences örömökrõl, mert túlzottan fárasztónak és kimerítõnek találják a befektetett munkát. Ezen könnyen segíthetünk egyrészt úgy, hogy idõnként helycserét eszközölünk parnterünkkel, vagyis mindenki legyen egy kicsit lent is, meg fent is. Ami a nyelvi fáradalmakat illeti, engedélyezzünk neki is egy kis pihenõt, és kézi vezérléssel folytassuk a kényeztetést. Ne féljünk váltani, ezzel sokkal változatosabb és különlegesebb 69-es élményben lesz részünk, hiszen szóba jöhet az ujjazás, a popsimasszázs, különféle masszázstechnikák, netán segédeszközök alkalmazása, vagyis bármi, ami élvezetes a kedvesnek, és színesebbé teszi az együttlétet (nem utolsó sorban pedig pihenteti a nyelvet).

forrás: [origo]

A kitartó orálozás során könnyen megesik, hogy a nyakát erõlteti túl az ember. Ez esetben tegyünk a fejünk alá egy párnát, és máris kényelmesebb szögbõl vizsgálhatjunk kedvesünk fejünk fölött körözõ idomait. Ha ez sem pihentet kellõkép, egyszerûen dõljünk mindketten oldalra, és kilencven fokkal elforgatott változatban gyakorlatozzunk tovább.

Fejtetõn

Aki szereti a tornászgyakorlatokat, a 69-es álló változatát is kipróbálhatja. A póz továbbfejlesztett változata elsõ hallásra nevetségesnek tûnik, ám a móka és a sok próbálkozás egyenesen feldobják az együttlétet. Ennek kivitelezése úgy történik, hogy valamelyik fél az ágy szélén fejenáll, míg a másik elé térdel, karjaival partnere derekába kapaszkodik, segítve így az egyensúlyozást. A fejenálló fél lábait a másik nyakába akasztja, és kezdõdhet is a nyalakodás. Természetesen sokáig nem tartható a felállás, de az élmény (és a sok-sok nevetés) végett érdemes kipróbálni ezt is. A póz ülõ-változatát elsõsorban az análbarát párok részesítik elõnyben. Az egyik fél például az ágy végében, hátát a falnak támasztva csücsül, míg a másik arca elé tolat hátsójával, és máris indulhat a popsiizgalom (amibõl a férfi gátja, heréi is kaphatnak némi izgatást).

Kapaszkodó

A póz kivitelezésében nagy segítség lehet, ha partnerünk fölé támaszkodva az ágy támlájába kapaszkodunk, vagy épp a falnak támasztjuk kezeinket, és így merülünk egyre alább. Sokak szerint megédesíti a pozitúrát, ha az alul fekvõ fél a másik nyaka köré tekeri lábait.


[origo]