Évtizedes merevedés (18+)

Az AP hírügynökség jelentése szerint a most hatvannyolc éves férfi 1996-ban folyamodott az implantátumhoz, két évvel azelõtt, hogy a Viagrát piacra dobták volna, ami hasonló vállalkozások tucatjait juttatta csõdbe. Az implantátumot forgalmazó cég termékismertetõje szerint a beültetéssel a merevedési zavarok miatt impotens férfiakba visszatér az élet, péniszük ismét képes lesz megmerevedni, majd elernyedni.

Az illetõ férfi esetében azonban a lankadó fázis sosem következett be, az elmúlt évtizedben folyamatos erekciója volt, minek következtében nem tudta megölelni a szeretteit, nem tudott biciklizni, úszni és nyári öltözékben járni a fájdalom és a megaláztatás miatt. Kínosan érezte magát az emberek társaságában, egy idõ után már cseperedõ unokáit is kénytelen volt kerülni.

Az implanátumot piacra dobó társaság ellen természetesen pert indított, s végül négyszázezer dolláros kártérítést ítéltek meg neki. A fizetésre kötelezett cég szóvívõje nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondtak, szerintük semmi baj nem volt az implantátummal.

A férfi helyzetét ügyvédje szerint tovább nehezíti, hogy egészségi állapota nem teszi lehetõvé a szerkezet eltávolítását, mert szívelégtelensége miatt a mûtét kockázataiba könnyen belehalhat.


[origo]