HíREK, INFÓK

Ártalmas segédeszközök (18+)

Épp belefeledkezel az újonnan beszerzett vibrátor nyújtotta örömökbe, kényelmesen elhelyezkedsz, fantáziálsz, a kapcsolgatás már vakon is megy, de ekkor hirtelen rájössz, valami nagyon nem stimmel. Égõ, szúró, lángoló fájdalmat érzel a lábaid közt, és hirtelen nem is érted, mi történt. Megmondjuk. Megismerkedtél a PVC lágyítók áldásos hatásával.

Megdöbbentõ eredményt hozott egy holland vizsgálat, amit a Durex 2005-ös átfogó szexfelmérése után indítottak. A Durex kiderítette, több, mint három millióan rendelkeznek valamilyen szexuális segédeszközzel, s ezek többsége olyan, ami testen belül használatos, azaz vibrátor dildó vagy valamilyen análplug. A segédeszközpiac ezzel óriási forgalmat bonyolít nem kevés haszonnal, de az egészségügyi következmények is nagy számban jelentkezhetnek, ha a játékszerek nem felelnek meg az egészségügyi szabványnak. A segédeszközök összetételét jellemzõen biztonságtechnikailag vizsgálják, nem pedig összetevõk szerint.

forrás: [origo]

Pedig hasonló anyagokból készülnek a gyermekjátékok és a cumik, etetõkészletek is, amik fokozott ellenõrzés alatt állnak, és a gyártás során felhasznált vegyületek egy részét meg is tiltották a három év alattiaknak készülõ játékok és egyéb termékek esetében. A fõ bûnös a PVC lágyítására szolgáló vegyi anyag, ami biztosítja a mûanyag rugalmasságát, s ez nem csak a cumi, de a vibrátorok esetében is elengedhetetlen fontosságú.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tudományosan még nem bizonyították, hogy a segédeszközökbõl a testbe bármilyen vegyi anyag közvetlenül bekerülne, de nem bizonyították ennek ellenkezõjét sem. Patkánykísérletekkel bizonyították azonban azt, hogy a szóban forgó anyagok nagy mennyiségben a szervezetbe kerülve komoly károkat okozhatnak, még rákkeltõ hatásukat is felismerték a kutatók. Gyermekek szájának nyálkahártyáján keresztül könnyen felszívódik, de miért tenne másképp a hüvely nyálkahártyáján keresztül? Ha a gyerekeknek szájon át káros, a felnõtteknek miért ne lenne az?

A hollandok felismerve a potenciális veszélyforrást, átfogó vibrátorelemzést szerveztek, aminek eredményeképp döbbenetes tényre derült fény. Minden nyolc vizsgált segédeszközbõl hét tartalmazott olyan anyagokat, amik használatát az EU tiltja, ráadásul az esetek többségében kiemelkedõen magas koncentrációban. Az EU 2005-ben tiltotta be bizonyos lágyítók gyermekjátékokban való használatát, kényszerítve ezzel a játékgyártókat alternatív eljárások kidolgozására, de a segédeszközpiacon mindez a mai napig sem követelmény.

Mindössze két vizsgálatot végeztek a lágyítók és a szexuális játékszerek szempontjából, az egyik a fent említett, Freenpeace által is támogatott holland vizsgálat, a másik Dániában esett meg. Ez utóbbi azzal az eredménnyel zárult, hogy az egészségügyi kockázat elhanyagolható, nem számottevõ a segédeszközök használata kapcsán, de azzal a kitétellel, hogy terhes és szoptatós nõknek nem ajánlott kapcsolatba lépni ezekkel az anyagokkal.

Sajnos a szexuális játékszerek a lágyító vegyületek megvonásával pontosan azt a tulajdonságot veszítenék el, amik széles körben tették népszerûvé azok használatát, nevezetesen a rugalmasságot. Az eladási statisztikák egyértelmûen mutatják, hogy a legnépszerûbb darabok (alacsony áruk miatt is) a rugalmas, színes darabok. Az üveg vagy a rozsdamentes acél termékek mára kevésbé elterjedtek, és a választék is kevesebb belõlük, mint a rugalmas típusokból.

Úgy tûnik tehát, valamit mindenképp fel kell áldoznunk egészségünk érdekében. Nõk egy része egyértelmûen érzi a káros hatást a PVC alapú vibrátorok használata közben, ez égõ, szúró fájdalomként jelentkezik szinte azonnal a használat megkezdését követõen, de az eszköz eltávolítása után is sokáig fennmaradhat ez az irritált állapot. Heves allergiás reakciókat mutató esetekben még folyás is jelentkezhet a mérgezõ anyaggal való érintkezés után.

Azok a nõk, akik ilyen látványos tünetek nélkül, minden irritációtól mentesen képesek magukba fogadni ezen játékszereket, még nem feltétlenül vannak biztonságban, hiszen a nyálkahártyán keresztül akár fel is szívódhatnak ezek az anyagok. Ahogy az lenni szokott, a véleményezõk két táborba oszlottak, az egyik oldalon szigorú tiltást akarnak elérni, míg a másik oldal a szóban forgó anyagok ártatlanságát igyekszik bizonyítani. Érdemes azonban minden nõnek és férfinak tisztában lenni azzal, hogyan és miképpen kerülhetõk el az egészségre esetleg ártalmas anyagok, hogyan ismerhetõ fel ezek jelenléte, és milyen alternatíva kínálkozik, ha nem akarunk felhagyni a szexuális játszadozással.


A legkézenfekvõbb megoldás az lenne, hogy egy segédeszköz boltba látogatva szépen elolvasnánk a dobozon található leírást, az összetevõket, és ez alapján szûkíthetnénk a potenciális jelölteket. Igenám, csakhogy a segédeszköz gyártókat senki és semmi nem kényszeríti arra, hogy egyértelmûen közöljék a termék összetételét. Egy párizsi esetében ez egyértelmû, még egy sampon összetételét is megismerhetjük, de egy íróasztal már sötét foltokat rejt.

forrás: [origo]

Nem tudhatjuk, mibõl van a fogója, a fiókok belsõ burkolata, a festékek és felhasznált hígítók fajtáját sem ismerjük. Ugyanez a helyzet a szexuális játékszerekkel is, nem tüntetik fel rajtuk az összetevõket, ezt a vonalat tehát el kell vetnünk. Kereshetünk ugyan olyan termékeket, amiken szerepel a "phthalate-free." felirat. Léteznek ugyanis olyan gyártók és forgalmazók, akik felismerve a problémát - vagy a félelemben rejlõ üzleti lehetõséget - elkezdték piacra dobni a lágyítóktól mentes segédeszközöket.

Tekintve azonban, hogy Magyarországon játékszer-forgalma nem dönget csúcsokat, kevéssé valószínû, hogy tömegével akadunk ilyen termékekre az internetes áruházakban vagy a szexboltokban. Megpróbálkozhatunk külföldrõl beszerezni "phthalate-free" megnevezéssel ellátott termékeket, vagy segítséget kérhetünk ennek beszerzésére valamelyik nagyobb forgalmazótól is. Feliratok hiányában hasznos lehet felbontani a csomagolást, és tapintás- és szagtesztet végezni a megvásárolandó vibrátoron. (Célszerûbb tehát e szempontból nem interneten bonyolítani a vásárlást.)

Egyes harcos lágyítóellenzõk esküsznek rá, hogy méterekrõl meg lehet érezni, azt a tipikus szagot, amit a kezelt PVC játékok árasztanak magukból. Valóban tömérdek segédeszköz kicsomagolásakor megcsapja az orrunkat egy jellegzetes, orrfacsaró bûz, minek szagát érintés után kezünk is átveszi, és hetekig tartó szellõztetés és mosdatás után is érezhetõ még a segédeszközön.

Egyesek szerint ez biztos jele annak, hogy a termék tartalmazza a nemkívánatos anyagokat, de az is egyértelmû, hogyha valami büdös, az nehezen tekinthetõ vonzónak. Házi körkérdésünk alapján úgy tûnik, valóban vannak nõk, akik tapasztaltak már helyi irritációt segédeszköztõl, és õk kivétel nélkül beszámoltak a szóban forgó szagról is, ami nem más, mint valamilyen kémiai eljárás során keletkezõ bûz. Egyes elemzõk szerint a levegõbe áramló PVC molekulákat szippantjuk be ilyenkor.

Ez lehet a magyarázata annak is, hogy a molekulák a bõrre kerülve a kezünkön is nyomot (szagot) hagynak, és nagy valószínûséggel ugyanezt teszik testünk belsejében is. Tapintásra a szagminta mellett azért is van szükség, mert egyes játékszerekre egyenesen ki tudnak ülni bizonyos kémiai anyagok, fura tapintást kölcsönözve a tárgynak. Ha ilyet tapasztalsz, mindenképp fordulj az eladóhoz felvilágosításért, és ne vásárold meg a terméket!

Fontos az eladó szakértõ és õszinte felvilágosítása abban az esetben is, mikor a PVC-t elkerülve inkább a biztonságos, szilikonból készült játékokat keresed. Sok gyártó igen trükkösen fogalmaz, és szilikonvibrátornak adja el azt, ami tartalmaz ugyan szilikont, de nem kizárólag azt. Sõt, még a silicon vagy silicone is más értelmet nyerhet egy szakértõ szemében. Ha bármilyen gyanúnk támad, kérjük ki az eladó tanácsát, esetleg nézessünk utána, milyen információkat ad a gyártó a termékrõl, hiszen a forgalmazónak is érdeke, hogy megbízható tárgyakat adjon vevõi kezébe. A dobozon keressük a bejegyzett, ismert és megbízható márkákat!

Ne válasszuk azt a megoldást, hogy megveszünk egy olcsóbb, esetleg kevésbé biztonságos segédeszközt, majd óvszerrel tesszük azt használhatóvá. Keressük azokat a megoldásokat, amik minden esetben biztonságosan használhatók és jól tisztíthatók. Ilyenek a rozsdamentes acélból, orvosi fémbõl, üvegbõl, fából, csiszolt kõbõl, kemény mûanyagokból vagy száz százalék szilikonból készült segédeszközök. Ezek semmilyen körülmények között nem igénylik, hogy óvszerrel védjük testünket az eszközzel való találkozáskor, s ha egy eladó ezt a megoldást javasolja, sürgõsen keressünk más boltot!

A tisztítás egyébként minden segédeszköz esetében nagyon fontos, fõleg, ha mással is megosztjuk azt. Elsõ használat elõtt mindenképpen mossuk le, van, aki fertõtleníti is, ez sem árt olykor, de semmiképpen ne orvosi fertõtlenítõvel, hanem speciálisan erre a célra készített termékkel tegyük ezt meg. Az orvosi fertõtlenítõ megszárad ugyan a felületen, de nedves helyen újra hidratálódik, és mindezt olyan helyen, testen belül teszi, ahol nem kéne külsõ használatra tervezett vegyi anyagnak lennie. Kapható külön a segédeszközök fertõtlenítésére alkalmas készítmény, inkább ezt válasszuk. A PVC-bõl készült játékszerek tisztítása azért is problematikus, mert anyaguk rendszerint porózus, ami tökéletes melegágya lehet különbözõ baktériumoknak vagy gombáknak.


[origo]

 

Forrás:origo.hu


SPX - Férfi vágyfokozó kapszula

SPX - Férfi vágyfokozó kapszula

Szexshop ajánlat: Az SPX2 potencianövelő egy ősi, titkos, kínai császári formula és a legújabb gyártá...
SPX - Férfi vágyfokozó kapszula
Cikkszám: 10048516
Ár: 2 690 Ft

Jelenleg nem rendelhető!
Hancúr párbaj társasjáték

Hancúr párbaj társasjáték

Szexshop ajánlat: Hancúr Párbaj – Erotikus felnőtt társasjáték A Hancúr Párbaj társasjátékot a piacon l...
Hancúr párbaj társasjáték
Cikkszám: 1048518
Ár: 7 690 Ft

Jelenleg nem rendelhető!
CLONEBOY Dildo-Kit flesh

CLONEBOY Dildo-Kit flesh

Szexshop ajánlat: A Cloneboy péniszmásoló szett egy új termék a piacon, melynek célja, hogy teljesen valósághű ...
CLONEBOY Dildo-Kit flesh
Cikkszám: 100038777
Ár: 9 900 Ft
SexTivity társasjáték

SexTivity társasjáték

Népszerű dolog a felnőtt társaságban a szexről beszélgetni. Ez a játék segít, hogy bemutasd mily...
SexTivity társasjáték
Cikkszám: 10048515
Ár: 16 190 Ft
Lust Date társasjáték

Lust Date társasjáték

Szexshop ajánlat: Lust Date ..egy buja randevú. A páros szexjáték. A játék egy pár részére készült, de h...
Lust Date társasjáték
Cikkszám: 1048497
Ár: 7 660 Ft
Gin FIZZ - potencianövelő kapszula

Gin FIZZ - potencianövelő kapszula

Szexshop ajánlat: Stabil, erőteljes erekció. Szexuális teljesítőképesség növelése. Csodálatos, elnyúj...
Gin FIZZ - potencianövelő kapszula
Cikkszám: 11148517
Ár: 2 690 Ft

Jelenleg nem rendelhető!
Társasjáték - Sex Hunting 1

Társasjáték - Sex Hunting 1

Szex Társasjáték, mellyel fel lehet dobni a kapcsolatukat. A játék menete: A párok közül az egyik (bármelyikük...
Társasjáték - Sex Hunting 1
Cikkszám: 1003682
Ár: 6 890 Ft
DRAGON POWER 3 DB

DRAGON POWER 3 DB

DRAGON POWER A SÁRKÁNY EREJE 100% növényi összetevőket tartalmazó étrendkiegészítő ,szexuális teljes...
DRAGON POWER 3 DB
Cikkszám: 1048501
Ár: 3 490 Ft

Jelenleg nem rendelhető!
 HOT PHEROMONE NATURAL SPRAY MAN

HOT PHEROMONE NATURAL SPRAY MAN

HOT PHEROMONE NATURAL SPRAY MANMÁGIKUSAN VONZZA A HÖLGYEKET50 ml flakonSemleges illatú ...
 HOT PHEROMONE NATURAL SPRAY MAN
Cikkszám: 1004279
Ár: 11 570 Ft
Egységár: 231 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
BIOglide neutral, 40 ml

BIOglide neutral, 40 ml

BIOglide egészségügyi sikositó zselé hos...
BIOglide neutral, 40 ml
Cikkszám: 1038776
Ár: 2325 Ft Akciós ár: 2 190 Ft
Egységár: 55 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
BIOglide neutral, 150 ml

BIOglide neutral, 150 ml

Szexshop ajánlat: BIOglide egészségügyi sikositó zselé
BIOglide neutral, 150 ml
Cikkszám: 1038777
Ár: 4 270 Ft
Egységár: 28 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Erotisin Fluid Forte 10 ml

Erotisin Fluid Forte 10 ml

Szexshop ajánlat: Szexuális teljesítmény és szexuális önbizalom fokozó. A cseppet férfiak és nők egyaránt a...
Erotisin Fluid Forte 10 ml
Cikkszám: 1038774
Ár: 5511 Ft Akciós ár: 6 280 Ft
Egységár: 628 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon parfüm spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ féfi Citrus 1

Pheromon parfüm spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ féfi Citrus 1

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon parfüm spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ féfi Citrus 1
Cikkszám: 1003008
Ár: 2974 Ft Akciós ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ féfi Woody 1

Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ féfi Woody 1

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ féfi Woody 1
Cikkszám: 1003009
Ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ féfi Marinal 1

Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ féfi Marinal 1

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ féfi Marinal 1
Cikkszám: 1003010
Ár: 2974 Ft Akciós ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Sweet 3

Pheromon parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Sweet 3

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Pheromon parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Sweet 3
Cikkszám: 1002999
Ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Gyümölcsös 1

Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Gyümölcsös 1

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Gyümölcsös 1
Cikkszám: 1003000
Ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Green 1

Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Green 1

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Green 1
Cikkszám: 1003001
Ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Sweet 2

Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Sweet 2

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Pheromon Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Sweet 2
Cikkszám: 1003002
Ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Virág 2

Pheromon parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Virág 2

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Pheromon parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Virág 2
Cikkszám: 1003003
Ár: 2974 Ft Akciós ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Gyümölcsös 3

Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Gyümölcsös 3

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Gyümölcsös 3
Cikkszám: 1003005
Ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Green 3

Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Green 3

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Parfüm - spray - műanyag (blister) csomagolás 13ml/ női Green 3
Cikkszám: 1003006
Ár: 2974 Ft Akciós ár: 2 520 Ft
Egységár: 194 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
 Hot Pheromone Natural Spray Woman

Hot Pheromone Natural Spray Woman

HOT WOMAN PHEROMON NATURAL SPRAYMÁGIKUSAN VONZZA A FÉRFIAKAT45 ml-es flakon Semle...
 Hot Pheromone Natural Spray Woman
Cikkszám: 1004281
Ár: 11 570 Ft
Egységár: 257 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Green 3

Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Green 3

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Green 3
Cikkszám: 1002988
Ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Sweet 3

Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Sweet 3

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Sweet 3
Cikkszám: 1002993
Ár: 2018 Ft Akciós ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ férfi Woody 2

Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ férfi Woody 2

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ férfi Woody 2
Cikkszám: 1002995
Ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromone Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Virág 1

Pheromone Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Virág 1

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Pheromone Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Virág 1
Cikkszám: 1002996
Ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Virág 2

Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Virág 2

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Virág 2
Cikkszám: 1002997
Ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Virág 3

Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Virág 3

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Virág 3
Cikkszám: 1002998
Ár: 2018 Ft Akciós ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ meskie Citrus 2

Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ meskie Citrus 2

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ meskie Citrus 2
Cikkszám: 1002980
Ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ féfi Deep 1

Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ féfi Deep 1

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ féfi Deep 1
Cikkszám: 1002981
Ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ féfi Deep 2

Pheromon parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ féfi Deep 2

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Pheromon parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ féfi Deep 2
Cikkszám: 1002982
Ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Gyümölcsös 2

Pheromon parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Gyümölcsös 2

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Gyümölcsös 2
Cikkszám: 1002984
Ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Gyümölcsös 3

Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Gyümölcsös 3

Szexshop ajánlat: A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálk...
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Gyümölcsös 3
Cikkszám: 1002985
Ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Green 2

Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Green 2

A hódítás illata. Pheromonokat tartalmazó parfüm. A civilizált világunkban a gyakori tisztálkodás által olyan t...
Pheromon Parfüm - műanyag (blister) csomagolás 3ml/ női Green 2
Cikkszám: 1002987
Ár: 2018 Ft Akciós ár: 1 710 Ft
Egységár: 570 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
exxtreme Libido Caps woman 10 darabos

exxtreme Libido Caps woman 10 darabos

Szexshop ajánlat: Növényi összetevőket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula. Összetevők: Kardamon, zab, zselat...
exxtreme Libido Caps woman 10 darabos
Cikkszám: 100038839
Ár: 6 680 Ft
HOT Delay Spray - késleltető

HOT Delay Spray - késleltető

Hűsítő és nyugtató spray külső használatra a férfi nemi területeken, melynek késleltető hatása lehet. Használat...
HOT Delay Spray - késleltető
Cikkszám: 100038806
Ár: 5 140 Ft

Jelenleg nem rendelhető!
exxtreme Libido Kapszula woman 2 darabos

exxtreme Libido Kapszula woman 2 darabos

Szexshop ajánlat: Növényi összetevőket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula. Összetevők: Kardamon növényi ered...
exxtreme Libido Kapszula woman 2 darabos
Cikkszám: 100038840
Ár: 1 860 Ft
Ava Wildhorse guminő

Ava Wildhorse guminő

Ez a szépség sok férfi álma. A formás mellek, a nagy ajkak ellenállhatatlanok. Vaginális, anális vagy orális él...
Ava Wildhorse guminő
Cikkszám: 1034979
Ár: 7 240 Ft

Jelenleg nem rendelhető!
Louisiana Lounger

Louisiana Lounger

Szexshop ajánlat: The Ultimate Sex Machine!In the inflatable, anatomically shaped lounger is at the foot end ma...
Louisiana Lounger
Cikkszám: 100038848
Ár: 99 790 Ft
Szex társasjáték - Sex Hunting 2 DVD-vel

Szex társasjáték - Sex Hunting 2 DVD-vel

A nagy sikerű felnőtt társasjáték második része, kicsit kibővülve. 3 féle nehézségi fokban: 1....
Szex társasjáték - Sex Hunting 2 DVD-vel
Cikkszám: 1003683
Ár: 7 290 Ft
Extrém Fetish fantázia szopóálarc

Extrém Fetish fantázia szopóálarc

Szexshop ajánlat: Amikor a széles nyitott, nem elég széles, a Fetish Fantasy Extreme Spider Gag fogja a munkát!...
Extrém Fetish fantázia szopóálarc
Cikkszám: 1048525
Ár: 6 950 Ft
Megaglide szilikon classic síkosító - 3ml

Megaglide szilikon classic síkosító - 3ml

szilikon bázisú sikosító noknek és férfiaknak Kezdettol fogva egy csúcstermék. Az erotika területén minden has...
Megaglide szilikon classic síkosító - 3ml
Cikkszám: 1008556
Ár: 410 Ft
Egységár: 137 Ft / ml

Jelenleg nem rendelhető!
15cm csillámló vibrátor

15cm csillámló vibrátor

Szexshop ajánlat: A vibrátor minden nőnek biztosítani tudja a megfelelő ingereket. A klitoriszon való vibrálás ...
15cm csillámló vibrátor
Cikkszám: 1030626
Ár: 4 690 Ft

Jelenleg nem rendelhető!
Megaglide szilikon classic síkosító - 100ml

Megaglide szilikon classic síkosító - 100ml

szilikon bázisú sikosító noknek és férfiaknak Kezdettol fogva egy csúcstermék. Az erotika területén minden has...
Megaglide szilikon classic síkosító - 100ml
Cikkszám: 1008560
Ár: 4 490 Ft
Egységár: 45 Ft / ml
Anyag,Méret:szilikon-100 ml
 

Szex társasjáték

pénisz hosszabító

Egyéb termékek Szállítás Korábbi keresések Külső keresések ÁSZF 2006-17 Erotika Aruház - Online szexshop © Minden jog fenntartva info@erotikaaruhaz.hu

Szexshop

Vibrátor

Vibrátorok

Zselés vibrátorok

Művagina

Guminő

Síkosító

Legénybúcsú ötletek

Leánybúcsú ötletek

Szex társasjátékok

Szex ajándékok

Pénisz gyűrű

Pénisz hosszabbító Készlet Művagina Péniszgyûrû Pénisz erõsítõ Ajándékok, Ötletek Vágykeltõ, serkentõk Női fehérnemű Vibrátorok cyber anyagból Zselés vibrátorok Kétvégû pénisz Kétágú/többfunkciós pénisz G-pont vibrátorok Csikló hüvely vibrátor Műpénisz Hüvely anál vibrátor Hüvely anál golyók Síkosító Vákum pumpák Tapadókorongos Szexi Kötények Harisnya Férfi tanga, ferfi tanga Kétrészes,bikini ruha Szett,sima ruha Nõi bugyik Kesztyûk Necc ruhák Szexi kiegészítõk Krémek Vágyfokozó Masszázs olaj Anál vibrátor, anál eszköz Péniszköpeny Női ízesített síkosítók Bilincsek Korbácsok, paskolók Maszkok Egyéb S/M kellékek Lufik Ehető fehérneműk Fém vibrátorok Mûanyag vibrátorok Deréköv Erényöv Harisnyatartó Karabíner Láncok Mellény Melltartó Nyakörv Póráz Szájpecek Szíjak, szíjruhák Tanga Zabla Parfümök, illatok, feromonok Vibráló tanga Gumi férfi, gumi pasi Legénybúcsú ötletek Leánybúcsú ötletek Hinták Férfiaknak felcsatolható pénisz Nőknek felcsatolható pénisz Művagina-Fleshlight Punci pumpák Késleltetők Szexgépek sexshop - szexshop - sexshop - szexshop
Guminő, Vibrátorok, Vibrátor rendelés, Síkosítók, szexshop, gumibaba, szexuális eszközök